Hyrbil på Kiruna flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Kiruna flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Kiruna flygplats

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Kiruna flygplats, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du information om saker som exempelvis försäkring för hyrbil.

Kiruna Airport

Kiruna flygplats (KRN) heter också Kiruna Airport och är den allra nordligaste flygplatsen i hela Sverige och ligger lite mindre än en mil utanför centrala Kiruna. Norwegian och SAS har ett par dagliga flighter från Stockholm till Kiruna. Flygningen tar ca 1,5 timme ifrån Stockholm. Med hyrbil är det lätt att ta sig från flygplatsen till andra delar i norra Sverige. E10 går utanför flygplatsområdet in till Kiruna. För att åka från centrum till flygplatsen tar du E10 mot Luleå E10 söderut.

Hyrbilsbolag på Kiruna flygplats

På Kiruna flygplats finns hyrbilsbolagen nedan representerade. Alla har full-till-full bränslepolicy och erbjuder obegränsad körsträcka. Se mer information om bolagen i vår sökmotor. Vi rekommenderar er att boka bilen online innan ni landar på flygplatsen för att säkerställa att bilen och övriga tillägg finns på plats. De flesta hyrbilsbolag finns inne i terminalen och är enkla att hitta genom att följa skyltarna. Om bolaget står som Meet & Greet så betyder det att en representant kommer och möter dig på flygplatsen och tar dig till din hyrbil. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertz Inne i terminal
Sixt Meet and greet

Hyrbilsbolagen har vanligtvis återlämning dygnet runt, men det kan vara bra att stämma av med ditt hyrbilsbolag om du planerar att hämta eller lämna hyrbilen utanför ordinarie öppettider. Det är väldigt smidigt att hyra bil på Kiruna flygplats.

Address:
Kiruna flygplats, Flygfältsvägen, 981 41 Kiruna

Bensinstationer i Kiruna

Eftersom flygplatsen ligger ca 9 kilometer ifrån Kiruna så är det nära till närmaste bensinstation. Det är väldigt gott om bensinstationer i Kiruna så ni lär enkelt kunna hitta det mest fördelaktiga priset.

Den bensinstation som ligger närmast flygplatsen är en Circle K i östra Kiruna. Längs E10 ligger också en OKQ8-mack som har det mesta inom service och ett väldigt bra utbud om man vill fylla på matförråden.

Sevärdheter i Kiruna

Med hyrbil kan du enkelt ta dig runt och utforska Kiruna och vackra Lappland. Kör till skidbackarna i Gällivare eller den mäktiga Abisko nationalpark. Här finns minnesvärda aktiviteter oavsett årstid. Upplev midnattsolens gyllene sken under sommarmånaderna och ge dig ut på jakt efter norrskenets färgglada ljushow under vintern. Bo på fantastiska Ice Hotel i Jukkasjärvi. Lapplands natur erbjuder en mängd roliga utflykter: prova att åka hundspann, kör ut med hyrbilen och vandra i vildmarken, åk på djursafari och mycket mer. Det är verkligen värt att hyra bil på Kiruna flygplats för att kunna utforska det fantastiska Lappland.

Läs mer här om utflykter med hyrbil i Kiruna och Lappland.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)