Hyrbil i Örnsköldsvik

Hitta bäst pris på hyrbilar i Örnsköldsvik genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Örnsköldsvik

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Örnsköldsvik och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Örnsköldsvik

Här finns flera hyrbilskontor som är lätta att hitta till. Det smidigaste är att hyra bil på flygplatsen eller i centrum.

Centrala Örnsköldsvik
Om du vill utgå från centrum så finns det ett par hyrbilsbolag att välja mellan. På Nygårdsvägen i centrala Örnsköldsvik ligger hyrbilsbolagen Budget och Avis. Här stannar kollektivtrafiken med nära gångavstånd. På Ångermanlandsgatan ligger Europcar, ca 2 minuters promenad från tågstationen Örnsköldsvik Norra Station.

Hyra bil på Örnsköldsvik flygplats – Örnsköldsvik Airport

Flygplatsen ligger ca 25 kilometer från centrala Örnsköldsvik. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Budget, Avis och Enterprise. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Bolagen har sina kontor i flygplatsens hyrbilscenter inne i terminalen, och det är lätt att hitta när du har landat. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg då det kan finnas begränsat med bilar utanför bokningarna.

Att se och göra i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik i Ångermansland är en stad full av spännande kontraster. Här finns både trevlig shopping, charmiga restauranger och samtidigt aldrig långt till underbar vildmark och friluftsaktiviteter. I den mysiga hamnen finns ett stort utbud av matställen och mysiga caféer, och här samlas gärna lokalborna när solen tittar fram. På vintern är orten perfekt för skidåkning och på sommaren finns det härliga stränder och dagsutflykter i skärgården. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Vandra Höga Kusten

Världsarvet Höga Kusten är en av Sveriges vackraste naturområden. Här finns flera härliga vandringsleder både för nybörjaren och den mer erfarne vandraren. Från Varvsberget nära Örnsköldsvik centrum kan du ansluta till den omtyckta Högakustenleden. Leden är 128 kilometer lång och är indelad i olika etapper genom varierat och dramatiskt landskap längs berg, hav och urskog. Höjdpunkter på vandringsleden är bland annat Skuleskogens Nationalpark. Höga Kusten är också väldigt vacker att köra, och från Höga kusten-bron väntar en härlig körväg genom kustlandskapet. Läs mer om roadtrips i Sverige och Sveriges vackra vägar.

Skuleskogens nationalpark

Skuleskogens vildmark är ett av landets mest fantastiska naturområden. Här finns ett unikt samspel mellan glittrande kust, urskog och fjälltoppar. I nationalparken finns gott om olika vandringsleder och strövstigar med olika svårighetsgrad genom skogen eller uppför bergen. Här finns också Skulebeget som är en populär plats för klättring. På toppen väntar en fikastuga där du kan äta en glass eller lunch till den fina utsikten. Ett av de främsta stoppen i parken är vid Slåttdalsskrevan, som är hela 200 meter lång och har delat Slåttdalsberget itu.

Örnsköldsvik skärgård

Örnsköldsvik ligger vid Bottenhavets vackra skärgårdslandskap och inte lång från centrum blåser havsbrisen bland mjuka klippor och skär. Här finns många fina öar som är värt en dagsutflykt på sommaren, som Trysunda och Ulvön. Skärgården bjuder på  roliga aktiviteter som att paddla kajak eller åka på båttur i övärlden. På Ulvön finns gott om mysiga restauranger och fikaställen i hamnen. På vackra Trysunda hittar du utsiktsplatser och badplatser. Med hyrbilen kan du ta dig till Skeppsmalen, den nordligaste utgångspunkten i Höga Kusten. Här finns fina vyer, rustika sjöbodar och många trevliga naturstigar att promenera på.

 

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 5.00 av 5)