Hyrbil i Borås

Hitta bäst pris på hyrbilar i Borås genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Borås

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Borås, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Borås

Genom att hyra bil i Borås öppnar sig många dörrar till trevliga utflykter. Det går att hyra bil på flera ställen i staden.

Den flygplats som ligger närmast Borås är Göteborg-Landvetter flygplats, där det gå mycket bra att hyra bil. Om hur det går till att hyra bil på Landvetter flygplats kan du läsa mer om här.

Våra hyrbilskontor i Borås

  • Norra Borås – I Borås norra delar finns ett hyrbilskontor att besöka på Ålgårdsvägen. Detta kontor ligger nära Borås arena, och går enkelt att ta sig till med kollektivtrafik. Hyrbilskontoret ligger även i närheten av Knalleland station, och i anslutning till väg 42. Det går lätt att ta sig både in till centrala Borås och till andra utflyktsmål i området från Ålgårdsvägen.
  • Södra Borås – En bit söder om Borås stadskärna finns ett hyrbilskontor på Åsboholmsgatan, precis söder om Annelundsparken. Även detta hyrbilskontor går att ta sig till med kollektivtrafik, och det ligger i nära anslutning till både väg 40 och väg 42.

Vägbeskrivning och avstånd från Borås

Utflyktsmål i Borås

I området runt Borås finns det många trevliga städer att besöka. Allt från historiska sevärdheter till magiska landskap finns inom köravstånd, och med hyrbil blir resan både enklare och trevligare!

Varberg
Lite mer än en timmes bilfärd söder om Borås, på västkusten, ligger den fantastiska staden Varberg. Här finns långa och härliga sandstränder och makalös natur, och på sommaren samlas många semesterfirare i staden. Det är en pittoresk stad med mycket historia. Bland annat går det att besöka det gamla Varberg fästning som byggdes redan på 1300-talet.

Trollhättan
En och en halv timme norr om Borås ligger Trollhättan, en historisk stad med industriella anor. I staden finns många intressanta sevärdheter. Bland annat går det att se de gamla slussarna till Göta älv här, och det finns även ett museum dedikerat till den Trollhättan-kanalen. Med älven så pass nära finns det mycket fins natur och miljöer i Trollhättan.

Torpa stenhus
Endast en halvtimme öster om Borås ligger det fantastiska medeltida slottet Torpa stenhus. Slottet uppfördes på 1400-talet och ett av de bäst bevarade medeltidsslotten i hela Sverige. Det var här som Gustav Vasas fru Katarina Stenbock bodde innan hon gifte sig. Vid slottet finns ett fint museum, och slottsmiljöerna är mycket fina och sevärda.

Utsikt över Varbergs fina kustremsa
Torpa stenhus har anor från medeltiden
Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.41 av 5)