Hyrbil i Jönköping

Hitta bäst pris på hyrbilar i Jönköping genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Jönköping

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Jönköping, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Jönköping

Kommer man med flyg till Jönköping är det allra enklast att hämta hyrbilen på flygplatsen, vilket går att läsa mer om nedan. Men det går även att hyra bil i centrala Jönköping från ett av våra hyrbilskontor där:

  • Centrala Jönköping – I Jönköpings centrala delar finns det flera hyrbilskontor att välja på. Kommer man med tåg till Jönköping resecentrum är det enklast att ta sig till antingen hyrbilskontoret på Kapellgatan eller kontoret på Gnejsvägen, som båda ligger på bekvämt gångavstånd från stationen. Även på Kyrkogatan i centrala Jönköping finns möjlighet att hyra bil.
  • Västra Jönköping – I de västra delarna av Jönköping finns det också möjlighet att hämta och lämna hyrbil på hyrbilskontoret på John Bauersgatan. Från detta kontor går det sedan smidigt att ta sig ut till E4, men det är också enkelt att ta sig in till de mer centrala delarna av Jönköping därifrån.

Hyra bil på Jönköping flygplats

Jönköping flygplats ligger åtta kilometer utanför centrala Jönköping, och kallas även för Axamo flygplats. Här landar bland annat flyg från Stockholm.

Det går utmärkt att hyra bil på Jönköping flygplats. Här finns Avis, Hertz, Sixt och Europcar, och deras kontor ligger i direkt anslutning till ankomsthallen, och är därför mycket lätt att hitta. Det är även enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Vägbeskrivning och avstånd från Borås

Utflyktsmål i Jönköping

Jönköping är en perfekt startpunkt när det gäller olika bilutflykter i närområdet. Med sin placering vid Vätterns sydspets har staden ett perfekt läge, och det är lätt att ta sig både till historiskt intressanta platser och vacker natur.

Göteborg
Göteborg är Sveriges näst största stad, och ligger endast 14.5 mil från Jönköping. I Göteborg finns väldigt mycket att se och göra. En tur med en av de klassiska spårvagnarna ger en bra översikt över staden, och ett besök på nöjesfältet Liseberg är ett måste. En annan klassisk sevärdhet i Göteborg är saluhallen “Feskekörka” där man kan köpa fisk och skaldjur.

Vimmerby
Tolv mil från Jönköping ligger den lilla staden Vimmerby, mest känd för att vara barnboksförfattaren Astrid Lindgrens hemstad. Här går det att besöka Astrid Lindgrens värld, som är en underbar temapark där det går att besöka de sagor som Lindgren skrev. Det går till exempel att gå in i Pippis hus och besöka barnen i Bullerbyn. Ett härligt utflyktsmål för hela familjen!

Karlsborg
En och en halv timmes bilfärd norr om Jönköping ligger Karlsborg, som med sin mäktiga fästning är ett fantastiskt utflyktsmål. Omgärdad av vatten har staden ett perfekt läge, och det finns mycket historia att se och uppleva i staden. Karlsborg har under många hundra år varit en militärstad, vilket märks inte minst på den stora fästningen som är den största i sitt slag i landet.

Feskekörka är en berömd plats i Göteborg, nära Jönköping
I Karlsborg finns många gamla  militära byggnader
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.59 av 5)