Hyrbil i Kalmar

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kalmar genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kalmar

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kalmar samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där hittar du information om exempelvis hyrbilsförsäkring, deposition och avbokning och ändring av hyrbil.

Hyra bil på Kalmar flygplats

Om du flyger till Kalmar så är det smidigt att boka hyrbil på flygplatsen. Kalmar flygplats heter officiellt Kalmar-Öland flygplats och ligger ca en halv mil från centrala Kalmar. Flygplatsen trafikerar flertalet inrikeslinjer, och har även charterflyg.

På Kalmar flygplats kan du hyra bil hos Avis, Hertz och Europcar. Det är enkelt att hitta till hyrbilskontoren på flygplatsen, och du följer skyltarna mot biluthyrning efter att ha hämtat ditt bagage.

Hyra bil i Kalmar stad

Att hyra bil i Kalmar är en bra idé om man vill upptäcka närområdet, och många som ska på bilsemester på Öland väljer att hyra bil i Kalmar innan de kör den sista biten över Ölandsbron. Flera kända hyrbilsbolag har kontor runtom i staden. Bland annat går det att hyra bil vid trafikplats Kalmar C, och mitt i centrala Kalmar vid Norra Vägen. I sökmotorn kan du se hyrbilskontoren i Kalmar på en karta och enkelt jämföra pris och utbud hos de olika hyrbilsbolagen.

Vägbeskrivning och avstånd mellan städer

Sevärdheter runt Kalmar

Utflykter med bil från Kalmar

I Småland finns det mycket att se och upptäcka, och med Kalmar som startpunkt går det lätt att ta sig runt till många trevliga utflyktsmål i området. Och med hyrbil blir resan både enklare och trevligare för hela familjen!

Öland

Precis utanför Kalmars kust ligger den otroligt vackra ön Öland. Här blandas fantastisk natur med mysiga byar. De öländska allvaren gör sig bäst på sommaren, och är man sugen på sol och bad är en tur upp till norra Öland ett måste. Här finns många fina sandstränder, och bland annat Byxelkrok är ett riktigt sommarparadis. Allt inom bekvämt köravstånd från Kalmar!

Glasriket

Ett av de häftigaste resmålen i Småland är det så kallade Glasriket, ett området som sträcker sig mellan Växjö och Kalmar, bland de mörka skogarna. Längs vägen finns det otaliga glashyttor öppna för besökare, och här kan man se och uppleva glasblåseri i mysiga miljöer. Ett besök i kända Kosta är ett måste på vägen, där det även finns en fin outlet.

Värnamo

Lite mer än två timmar väster om Kalmar ligger vackra Värnamo. Här finns mycket historiska sevärdheter, bland annat Apladalen natur och hembygdspark, som ligger i centrala Värnamo. Här finns många hus från 1700- och 1800-talet och till exempel den gamla prästgården har kvar sina inredningsdetaljer från tidsperioden. Det finns även en liten djurpark där barn kan klappa djur och en stor lekpark. Parken är mycket naturskön, och det finns även guidade turer där om man så önskar.

På härliga Öland finns många fina stränder
I Värnamo finns vackra och anrika Apaldalen
Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.63 av 5)