Hyrbil i Kalmar

Hitta bäst pris på hyrbilar i Kalmar genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Kalmar

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Kalmar, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Kalmar

Att hyra bil i Kalmar är en bra idé om man vill upptäcka närområdet. Flertalet hyrbilsbolag har kontor i staden. Bland annat går det att hyra bil vid trafikplats Kalmar C, och mitt i centrala Kalmar, vid Norra Vägen, finns också bilhyrningskontor.

Det går även utmärkt att hämta upp och hyra bil på Kalmar flygplats. Mer om detta går att läsa här nedan.

Hyra bil på Kalmar flygplats

Kalmar flygplats heter officiellt Kalmar-Öland Airport och ligger endast en halv mil från centrala Kalmar. Flygplatsen trafikerar flertalet inrikeslinjer, och har även charterflyg.

På flygplatsen finns det flera hyrbilsbolag att hyra bil av. Avis, Hertz och Europcar har alla verksamhet på flygplatsen, och deras kontor är mycket välskyltade och lätta att hitta.

Vägbeskrivning och avstånd mellan städer

Utflyktsmål i Kalmar

I Småland finns det mycket att se och upptäcka, och med Kalmar som startpunkt går det lätt att ta sig runt till många trevliga utflyktsmål i området. Och med hyrbil blir resan både enklare och mer spännande!

Öland
Precis utanför Kalmars kust ligger den otroligt vackra ön Öland. Här blandas fantastisk natur med mysiga byar. De öländska allvaren gör sig bäst på sommaren, och är man sugen på sol och bad är en tur upp till norra Öland ett måste. Här finns många fina sandstränder, och bland annat Byxelkrok är ett riktigt sommarparadis. Allt inom bekvämt köravstånd från Kalmar!

Glasriket
Ett av de häftigaste resmålen i Småland är det så kallade Glasriket, ett området som sträcker sig mellan Växjö och Kalmar, bland de mörka skogarna. Längs vägen finns det otaliga glashyttor öppna för besökare, och här kan man se och uppleva glasblåseri i mysiga miljöer. Ett besök i kända Kosta är ett måste på vägen, där det även finns en fin outlet.

Värnamo
Lite mer än två timmar väster om Kalmar ligger vackra Värnamo. Här finns mycket historiska sevärdheter, bland annat Apladalen natur och hembygdspark, som ligger i centrala Värnamo. Här finns många hus från 1700- och 1800-talet och till exempel den gamla prästgården har kvar sina inredningsdetaljer från tidsperioden. Det finns även en liten djurpark där barn kan klappa djur och en stor lekpark. Parken är mycket naturskön, och det finns även guidade turer där om man så önskar.

På härliga Öland finns många fina stränder
I Värnamo finns vackra och anrika Apaldalen
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.69 av 5)