Hyra bil på Öland

Jämför och se de bästa priserna på hyrbilar inför din resa till Öland. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Öland

Här hittar du tips för att hyra bil på Öland samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Via länken nedan kan du läsa våra tips om att hyra bil i Sverige. Där får du info om exempelvis hyrbilsförsäkring, ändring och avbokning av hyrbil m.m.

På Öland behöver du bil för att ta dig runt. Om du planerar semester på Öland så är det smidigt att hyra bil i en närliggande storstad på fastlandet. Den närmaste staden är Kalmar och här kan du enkelt boka hyrbil hos flera av våra hyrbilskontor.

Hyrbilskontor nära Öland: Kalmar

I Kalmar kan du hyra bil hos kända bolag som Avis, Hertz, Europcar, Sixt, m.fl. Du kan enkelt hämta upp hyrbil på hyrbilskontoren i staden. Det finns flera kända hyrbilsbolag på centralstationen, vilket är smidigt om du anländer med tåg.

Det finns även flera hyrbilsbolag på Kalmar flygplats vilket är ett bra alternativ om du vill hämta hyrbilen och börja köra direkt om du ankommer med flyg. När du har hämtat din hyrbil i Kalmar så är det endast 15 minuters körväg över Ölandsbron till Öland.

Bilsemester på Öland

Öland är ett favoritresmål i Sverige på sommaren. Öland är bara ca 13 mil lång och 2 mil bred och är därav Sveriges näst största ö (den största ön är Gotland) men vårt allra minsta landskap. Öns största körväg är väg 136 som går genom hela Öland från norr till söder. Öland är därför perfekt att upptäcka med bil på en sommarsemester, särskilt om ni snabbt vill kunna ta er runt till sevärdheter utan att spendera för mycket tid i bilen.

Tips: Utflyktsmål med bil på Öland

Sevärdheter på Öland

Öland är fantastiskt vackert att bila runt och bjuder på aktiviteter för både vuxna och barn. Här finns roliga äventyrsbad, fina badstränder, djurparker och mysiga gårdscaféer i kulturbygden. Hyrbil är verkligen det perfekta färdmedlet för att du och familjen ska vara fria och flexibla under semestern på Öland!

Södra och norra Öland

Öland har en unik och varierande natur med lummig tallskog på norra delen och karga vidder i söder. Södra Ölands speciella och vackra landskap är klassat som världsarv med sina gamla stenmurar och medeltida fornlämningar. Här finns bland annat Sveriges enda rekonstruerade fornborg, Eketorps borg. En stor del av södra Öland täcks av den vidsträckta hällmarken Stora Alvaret. Längst ner i söder finns fyren Långa Jan.

På norra Öland finns den populära stranden Böda sand, vackra Byxelkrok och längst ute på norra udden finns den fyren Långe Erik. Mitt på Öland finns sevärdheter som Solliden och ruinerna efter 1600-tals slottet Borgholms slott.

Öland har mycket att upptäcka och med hyrbil behöver du inte missa något under din vistelse. Här kommer några tips på utflykter med bil på Öland i sommar!

Böda sand

Böda sand är en två mil lång sandstrand som är mångas självklara resmål för sol och bad på Öland. Här finns en populär campingplats med både stuguthyrning och camping, och här kan barnen ha en rolig semester nära vattnet och lära känna andra barn på campingplatsen. Böda har massor med aktiviteter för barnfamiljer med bland annat ett stort vattenland med simbassänger och rutschbanor precis vid stranden. Här finns också restaurang, glasskiosker och möjlighet att prova flera roliga vattensporter som jet ski och trampbåt.

Solliden

Sollidens slott byggdes i början på 1900-talet och är en av Ölands stora turistattraktioner. Den grönskande slottsträdgården fylls av vackra blommor, ovanliga växtarter och fina promenadstråk. Flera delar av slottsparken har inspiration från trädgårdar runtom i världen som bland annat den italienska renässansträdgården och den engelska parken. På sommaren hålls flera intressanta trädgårdsprogram och evenemang på slottets ägor.

Missa inte en kaffepaus i det historiska Kaffetorpet på Solliden där du kan njuta av en god fika i den lummiga utemiljön. Sollidens slottsområde är öppet för besökare från mitten på maj till mitten på september. Solliden är ett klassiskt utflyktsmål att göra med hyrbil på Öland!

Borgholm slottsruin

Borgholms slott ligger bara några minuter från Solliden och är en spännande plats för alla som är intresserade av historia. Slottet byggdes på 1600-talet och brann ner under början på 1800-talet, och idag finns ruinerna öppna för turister under vår och sommar. Här kan du se intressanta utställningar och höra guiderna berätta spännande historier om livet förr. Det finns flera aktiviteter som är särskilt roliga för barn, som riddarskola och slottsverkstaden där du kan lära dig skjuta pilbåge.

Färjestaden

Färjestaden är Ölands största tätort. Här finns en flera stora sevärdheter som bland annat Ölands djurpark. Men Färjestaden är också en mysig ort att besöka för att bara strosa runt med en glass och njuta av sommarkvällen. Färjestadens hamn kallas ibland för Ölands Riviera och hit kommer besökare för att bada, äta och dricka gott på uteserveringar, shoppa konst och hantverk, delta i event och promenera ibland båtarna i hamnområdet. På sommarkvällar spelas ofta livemusik och det finns minigolf och stugbyar i närliggande Talludden.

Ölands djurpark

Ölands djurpark och nöjesfält är en perfekt utflykt för barnfamiljen på Öland. Inom Ölands djurpark finns ett stort vattenland med äventyrsbad, nöjesfält med karuseller och djurpark med många exotiska djurarter. Här kan du exempelvis se både lejon, tigrar och alligatorer. Det går också att hyra stuga inne i djurparken nära djuren.

Äventyrsbadet har festliga rutschbanor och lekland för äventyrssugna barn, och badet omgivs av solstolar för de vuxna. Genom att hyra bil kan familjen ta sig till alla familjevänliga aktiviteter på Öland – och det finns det gott om!

Ormöga kamelranch

Om du vill uppleva något alldeles särskilt under ditt besök på Öland så ska du åka till Ormöga kamelranch. Här kan du nämligen träffa och rida på kameler! I närliggande parken Ölandsoasen finns ett minizoo där barnen kan klappa getter, se lamor och minigrisar och mata kaniner. Att rida kamel på Öland är något familjen sent kommer glömma! Ormöga kamelranch ligger centralt på Öland i Alböke.

Trollskogen

På Ölands nordöstra udde ligger naturreservatet Trollskogen. Trollskogen är en uråldrig och sagolik barrskog med knotiga ekar, murgröna och lummiga tallar. Naturområdet är välbesökt under sommarmånaderna när besökare vill njuta av sköna vandringar längs skogsstigar och havsängar. Trollskogen är hem åt flera ovanliga växtarter och fåglar, och här finns också förhistoriska gravar och lämningar. På Trollskogens strand ligger skeppsvraket av skeppet Swiks som förliste under 1920-talet. Trollskogen ligger vid den mysiga kust-orten Byxelkrok.

Roadtrip i Sverige

Sverige är fantastiskt vackert för en bilsemester på sommaren, och Öland bjuder på flera vackra vägar. Vyerna längs Ölands norra udde nämns ofta som en de härligaste utsikterna du kan få utanför bilrutan. I artikeln nedan har vi samlat fler tips på vägar som förtjänar en bilsemester i Sverige år. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)