Hyrbil på Gotland

Hitta bäst pris på hyrbilar på Gotland genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Gotland

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Gotland samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs våra tips via länken nedan. Där får du info om bilförsäkring, deposition, avbokning och ändring av hyrbil m.m.

Gotland med hyrbil

Att hyra bil på Gotland är det perfekta sättet att upptäcka den vackra ön. På Gotland kan du boka hyrbil hos välkända hyrbilsbolag som Avis, Europcar och Hertz. Vi har lättillgängliga hyrbilskontor både på flygplatsen och i Visby, så att du kan välja var du vill hämta din hyrbil. Hos oss bokar du alltid hyrbil på Gotland med fri ändring och avbokning. I sökmotorn kan du jämföra alla hyrbilsbolag efter bästa pris, så att du enkelt kan se billiga hyrbilar på Gotland.

Hyrbil på Gotland flygplats: Visby flygplats

Om du flyger till Gotland så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. Visby flygplats är Gotlands enda flygplats och tar dagligen emot flera inrikesflyg. Visby flygplats ligger bara ca 3,5 kilometer från Visby centrum och flygplatsen är en bra utgångspunkt för att köra till olika delar av Gotland.

På Visby flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Det är väldigt lätt att hitta på flygplatsen och alla hyrbilsbolag sitter i ankomstterminalen.

Hyra bil i Visby

Du kan också hyra bil på fler ställen inne i Visby, om du vill utgå härifrån. Vid Visby färjeterminal finns hyrbilskontor nära hamnen. Det finns även hyrbilskontor nära centrum och innerstaden. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren på en karta och jämföra pris och utbud på hyrbilar. 

Utflyktsmål med hyrbil på Gotland

Utflykter och sevärdheter på Gotland

Gotland är en ö med fantastiskt vacker och varierande natur och många roliga aktiviteter för alla åldrar. Här är hyrbil verkligen rätt färdmedel och ger dig flexibiliteten och frihet att utforska Gotlands alla kända attraktioner, och kan hitta dina egna smultronställen- och det finns det gott om! Du når smidigt fina badstränder, sommarland och spännande historiska platser. Här kommer några tips på utflykter inför din bilsemester på Gotland.

Fårö

Den vackra ön Fårö når du lätt med en kort tur på bilfärjan från Visby. På Fårö finns riktigt fina, vita sandstränder och några av Gotlands mest kända raukar i den karga naturen. Här är lätt att spendera en dag med sol och bad och att strosa bland Fårös charmiga butiker och caféer. Ingmar Bergman bodde på Fårö och idag finns här bland annat ett Ingmar Bergman-museum att besöka.

Visby

Medeltidsstaden Visby är en självklarhet att besöka på Gotland. Hela innerstaden innanför den gamla ringmuren är som att vandra i ett utomhusmuseum bland gamla fina hus, snirklande gränder och ruiner mitt i staden. Lär dig mer om Visbys rika och spännande historia på Gotland Museum, som ligger nära hamnen. Ett tips är att ta dig utanför muren till Strandpromenaden och se solnedgången över havet. I Visby finns många mysiga fikaställen, unika hantverksbutiker och restauranger med uteserveringar för en fin sommarkväll. Under varma dagar är det populärt att åka till Visby havsbad för ett svalkande dopp.

Lummelundagrottan

Ett annan populär attraktion är Lummelundagrottan som ligger i ett naturreservat ca 15 minuter med hyrbil från Visby. Grottan kallas också Rövarkulan och har en underjordisk å som flyter inne under kalkberget. Man kan gå 4 kilometer in i grottan vilket gör den till den näst längsta grottan i Sverige. Ett besök i grottan är en rolig aktivitet för den äventyrssugna, och här kan du gå på kortare guidade turer eller åka in en bit med båt för att sedan gå en längre tur under jorden.

Blå lagunen

Gotland har många fantastiska badstränder, härliga vattenhål och lagunliknande kalkbrott att ta ett dopp i. Ett av de mest populära kalkbrotten att bada i är Blå lagunen på norra Gotland. På sommaren är här gott om folk som vill njuta av det turkosa vattnet och vackra miljön. Vid lagunen finns en strandremsa och gott om fina, ljusa klippor att packa upp filten och picknickkorgen på. Här finns också parkeringsplats för hyrbilen.

Kustvägen vid Husrygg

Gotland har gott om natursköna vägar, och här är ofta körningen mellan sevärdheterna lika fin och mysig som utflyktsmålen. Ett exempel är den sagolika kustvägen längs Husrygg, som är ett naturreservat som sträcker sig 3 kilometer nedanför klinten vid Hoborgen. Här står till och med skyltar med texten “Vacker kustväg till Hoburgen”, och då är det värt att svänga av! Längs vägen får du fina utsikter av hav och böljande landskap där bland annat den sällsynta blomman våradonisen blommar. Kustvägen är en riktigt fin rutt om du har tillgång till hyrbil på Gotland.

Tips: Roadtrip i Sverige

Sverige har flera fantastiskt vackra vägar för en bilsemester, och Gotlands natursköna vidder är bara en av destinationerna att upptäcka med bil. Via länken nedan har vi samlat några tips på vackra körvägar i Sverige som är väl värda en roadtrip i år. Hos oss har du alltid fri avbokning när du bokar hyrbil, så att du kan boka tryggt även ifall något sedan skulle behöva ändras i dina resplaner.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)