Hyrbil i Visby

Hitta bäst pris på hyrbilar i Visby genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Visby

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Visby, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som försäkring för hyrbil, deposition samt om du behöver göra avbokning och ändring av hyrbil.

Hyrbil i Visby på Gotland

Vi har lättillgängliga hyrbilskontor på Visby flygplats och i centrala Visby, så att du smidigt kan hämta hyrbil oavsett var du vill utgå ifrån. Hos oss kan du boka hyrbil hos välkända bolag som Avis, Europcar, Hertz och Mabi inför din resa till Visby.

Tänk på att boka hyrbil i förväg för att vara säker på att hyrbilen finns ledig vid din ankomst. Under sommar och högsäsong kan det vara många som vill hyra bil i Visby för en bilsemester på Gotland. När du bokar hyrbil hos oss så har du fri ändring och avbokning, så att du tryggt kan boka i förväg och ändra om det behövs.

Hyra bil i Visby

Det går att hyra bil på flera ställen inne Visby. Vi har hyrbilskontor i anslutning till Visby färjeterminal och vid gästhamnen. Det finns även hyrbilskontor i östra Visby, dit man lätt kan ta sig med hjälp av kollektivtrafik. I sökmotorn kan du se hyrbilsbolagen på en karta och snabbt jämföra pris och utbud på hyrbilar i Visby. På så sätt kan du snabbt se de billigaste hyrbilarna på Gotland.

Hyra bil på Visby flygplats

Om du flyger till Gotland så är det smidigast att hyra bil på Visby flygplats. Visby flygplats ligger cirka 4 kilometer från centrala Visby och är den enda flygplatsen på Gotland. Här landar dagligen flera inrikesflyg och det går lätt och smidigt att boka hyrbil på flygplatsen.

På Visby flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag. Hyrbilsbolagen finns i direkt anslutning till ankomstterminalen och är mycket enkla att hitta. Det är även mycket smidigt att ta sig ut från flygplatsen med hyrbil.

Vägbeskrivning och avstånd från Visby

 

Utflyktsmål på Gotland

Utflykter med bil i Visby

Gotland är den perfekta ön för en bilsemester med vacker natur, badplatser, spännande historia och aktiviteter för alla i familjen. Med hyrbil går det lätt och snabbt att ta sig runt till Gotlands olika delar och utforska natursköna vägar längs kustlinjen. Med hyrbil blir semestern på Gotland extra trevlig och fri!

Fårö

Sju mil och en kort, gratis färjeresa från Visby ligger den fantastiska ön Fårö. Här finns makalöst vacker natur med raukar och badstränder. Det var även på Fårö som Ingmar Bergman levde, och han hyllas här med bland annat Bergmanveckan och Bergmancenter, som anordnar festivaler och utställningar. På Fårö finns också den vidsträckta Sudersand, som anses vara den vackraste sandstranden på Gotland med sin mjuka sand och långgrunda vatten.

Södra Hällarna

Södra Hällarns naturreservat ligger strax söder om Visby och är ett område med magiskt vacker natur. Här finns branta klippor som stupar ner i havet, fina utkiksplatser och vandringsleder. Det är populärt att ta sig upp till klinten och njuta av vyerna eller vandra nere längs vattnet. Om du vill vandra längre så kan du gå upp till Högklint, vilket är en populär vandringsrutt för den med vandringsvana. Det finns bra med parkering för hyrbilen vid reservatet.

Kneippbyn Sommarland

Kneppbyn sommarland är en dröm för familjen! Här finns det riktiga Villa Villekulla med Pippiteater och lekmuseum i Pippis hus. I Kneippbyn finns också roliga aktiviteter som radiobilar, trampbåtar, karuseller, kanotpaddling och mycket mer. I anslutning till Kneippbyn finns ett stort vattenland som är kul för hela familjen med långa vattenrutschbanor, lugnare laguner, hisnande åkturer och mycket mer. 

Austre

Är man ute efter härliga sandstränder är ett besök på stranden Austre på södra Gotland helt enkelt ett måste. Austre omnämns ofta som Gotlands bästa strand, och förutom de fina vyerna så sägs ljuset från solnedgången vara något alldeles särskilt längs strandremsan. Här finns även otroligt vackra omgivningar, med bland annat fågelparadiset Heligholmen dit man kan åka på guidad tur. Austre ligger lite mer än en timmes bilfärd söder om Visby.

Bungenäs kalkbrott

På den vackra halvön Bungenäs på norra Gotland, lite mindre än en timmes bilfärd från Visby, finns upplevelser utöver det vanliga. Här finns Bungenäs lagunliknande kalkbrott, som förr i tiden var det allra största kalkbrottet på Gotland. Idag finns här många trevliga platser att upptäcka till fots eller på cykel. Bland annat finns det gamla kalkbrottet kvar och även många militärbunkrar efter militärens före detta övningsplats i området.

Från Visby är det lätt att ta sig runt på Gotland med hyrbil
På fantastiska Fårö finns mycket att se och upptäcka

Tips: Bilsemester i Sverige

Det är inte konstigt att Gotland är ett klassiskt resmål för en bilsemester på sommaren; den mysiga ön bjuder på vackra körvägar längs kusten, fina vyer utanför bilrutan och gott om trevliga platser att stanna på. Om du vill ha fler tips vackra vägar och resmål för en roadtrip i Sverige så kan du inspireras i artiklarna nedan. Trevlig bilsemester!

Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.89 av 5)