Hyrbil i Växjö

Hitta bäst pris på hyrbilar i Växjö genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Växjö

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Växjö, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Växjö

I Växjö finns det många bra möjligheter att hyra bil, och med hyrbil finns det många möjligheter till trevliga utflykter till områdena runt Växjö som bjuder på en uppsjö av spännande sevärdheter.

Hyrbil i Växjö centrum

Vi har flera hyrbilskontor i centrala Växjö. I sökmotorn kan du jämföra pris och utbud av hyrbilar i Växjö och se hyrbilskontoren på en karta.

  • Centrala Växjö – För den som kommer med tåg till Växjö finns det ett hyrbilskontor på gångavstånd från stationen. Detta kontor ligger i centrala Växjö, på Storgatan, och har ett brett utbud av olika hyrbilar. Från Storgatan går det enkelt att ta sig ut till motorvägen.
  • Västra Växjö – En bit väster om Växjös centrala delar finns ett antal hyrbilskontor att hyra bil på. På Hammerdalsvägen finns två hyrbilsbolag, och en bit söder om dessa, på Ljungadalsgatan, finns ytterligare ett hyrbilskontor. Från dessa kontor går det mycket smidigt att ta sig in till både centrala Växjö och ut till närliggande områden.

Hyra bil på Växjö flygplats

Växjö flygplats heter officiellt Småland Airport, och ligger ca 1 mil från centrala Växjö. Flygplatsen trafikerar bland annat sträckan Växjö-Stockholm och har många charterdestinationer under säsong.

På flygplatsen kan du boka hyrbil hos Avis, Hertz, Europcar och Sixt. Hyrbilsbolagen finns i direkt anslutning till ankomsthallen. Det är alltid bäst att boka bilen i förväg online för att säkerställa att den finns på plats när du ska hämta upp den.

Vägbeskrivning och avstånd mellan städer

Utflyktsmål i Växjö

Utflykter i Växjö med bil

I Växjö med omnjejd väntar en fin komibantion av magiska skogar och vackra städer. Med en fin kustremsa finns även havet på köravstånd från Växjö, som med sin centrala placering är den perfekta utgångspunkten för många trevliga bilutflykter med hyrbil!

Åsnens Nationalpark

Ta hyrbilen till Åsnens nationalpark och upplev småländsk vildmark, övärld och blanka sjöar. I nationalparken kan du vandra bland gammal bokskog, myrmark och skärgård med mycket karaktär. Här finns flera vandringsslingor genom varierande landskap.

På västra sidan ligger Trollberget, som är en rolig vandring för de mindre. Här kan du sitta på en av sjöarnas bryggor och blicka ut över stilla vatten och omslutande urskog. I parken finns ett rikt fågelliv och naturen är hem åt flera ovanliga svamp-och lavaarter.

Naturaktiviteter i Växjö

Växjö är ett paradis för friluftsdyrkaren och det finns många sätt att insupa naturen. Här kan du ge dig ut och cykla på stigarna i naturreservaten Bökeskogen och Fylleryd. Cykla längs sjö och skog på snirkliga leder med olika svårighetsgrad. Du kan också hyra mountainbike och ge dig ut på mer krävande leder.

I Växjö finns många fina sjöar för att paddla kanot under sommaren, en skön aktivitet som passar hela familjen. På vintern kan du prova långfärdsskridskor på de flesta sjöar i regionen. Helgasjön är särskilt populär, och det är en härlig dagsutflykt med fikapaus vid öppen eld på stranden.

Äta i Växjö

Växjö ligger i hjärtat av Småland och restaurangerna inspireras inte sällan av den småländska naturen. Menyerna kan innehålla lokala delikatesser från både skog och sjö, och flera restauranger i staden har fått White Guide-utmärkelser. På populära PM & vänner kan du njuta av klassiker som raggmunk, nässelsoppa och isterband. På Kafé de luxe serveras dagens fångst och säsongsbaserade maträtter.

Växjö har också ett rikt utbud på härliga fikaställen och anrika konditorier som serverar goda bakverk och nybakat bröd till fikasugna besökare.

Kalmar slott är ett fantastiskt slott
Ölands landskap är unika
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.63 av 5)