Hyrbil i Växjö

Hitta bäst pris på hyrbilar i Växjö genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Växjö

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Växjö, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Växjö

I Växjö finns det många bra möjligheter att hyra bil, och med hyrbil finns det många möjligheter till trevliga utflykter till områdena runt Växjö som bjuder på en uppsjö av spännande sevärdheter.

Hyra bil på Växjö Småland flygplats

Växjö flygplats har det officiella namnet Småland Airport, och är belägen mindre än en mil från centrala Växjö. Flygplatsen trafikerar bland annat sträckan Växjö-Stockholm och har många charterdestinationer under säsong.

På flygplatsen har Avis, Hertz, Europcar och Sixt kontor i direkt anslutning till ankomsthallen. Det är alltid bäst att boka bilen i förväg online för att säkerställa att den finns på plats när du ska hämta upp den.

Våra hyrbilskontor i Växjö

  • Centrala Växjö – För den som kommer med tåg till Växjö finns det ett hyrbilskontor på gångavstånd från stationen. Detta kontor ligger i centrala Växjö, på Storgatan, och har ett brett utbud av olika hyrbilar. Från Storgatan går det enkelt att ta sig ut till motorvägen.
  • Västra Växjö – En bit väster om Växjös centrala delar finns ett antal hyrbilskontor att hyra bil på. På Hammerdalsvägen finns två hyrbilsbolag, och en bit söder om dessa, på Ljungadalsgatan, finns ytterligare ett hyrbilskontor. Från dessa kontor går det mycket smidigt att ta sig in till både centrala Växjö och ut till närliggande områden.

Vägbeskrivning och avstånd mellan städer

Utflyktsmål i Växjö

I Småland finns en underbar blandning av magiska skogar och vackra städer. Med en fin kustremsa finns även havet på köravstånd från Växjö, som med sin centrala placering är den perfekta utgångspunkten för många trevliga bilutflykter med hyrbil!

Öland
Drygt två timmars bilfärd väster om Växjö ligger fantastiska Öland. Här finns otroligt vacker natur och mysiga städer och byar samlade på en och samma ö. Med bil går det lätt att köra runt hela ön, och är man ute efter skönt sol och bad är en tripp upp till Ölands norra delar med sin fantastiska sandstränder ett måste. Ett stopp vid Borgholms slott rekommenderas också.

Karlskrona
Lite mer än tio mil söder om Växjö ligger historiska och anrika staden Karlskrona. Karlskrona anlades som stad av försvaret i slutet av 1600-talet, och många av byggnaderna från denna tid finns fortfarande kvar i staden. I Karlskrona finns en mycket vacker skärgård med över 30 öar, och vill man uppleva marinhistoria nära är ett besök på Marinmuseum helt klart ett måste.

Kalmar slott
Lite mindre än en och en halv timme öster om centrala Växjö ligger det fantastiska Kalmar slott. Bygget av slottet påbörjades redan på 1100-talet, och har under årens lopp var mycket viktigt för Sverige. Idag har slottet flera intressanta utställningar och turer, och på sommaren anordnas både medeltida marknader, torneringar och andra aktiviteter för hela familjen.

Kalmar slott är ett fantastiskt slott
Ölands landskap är unika
Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.50 av 5)