Hyrbil i Falun

Hitta bäst pris på hyrbilar i Falun genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Falun

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Falun, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Falun

Genom att hyra bil i Falun öppnar sig många dörrar till trevliga utflykter i det vackra närområdet. I centrala Falun går det att hyra bil på flera ställen. Bland annat finns det möjlighet att hyra bil i anslutning till Falun centralstation, och även på centrala Gruvgatan finns hyrbilskontor.

I västra Falun, i området Slätta-Korsarvet, finns ett större antal hyrbilsbolag samlade i samma område. Det är smidigt och enkelt att ta sig till de olika hyrbilsbolagen med både kollektivtrafik och bil.

Hyrbil Dala Airport

Närmaste flygplats finns i Borlänge, tjugo minuters bilfärd från Falun, och heter Dala Airport. Även där går det mycket bra att hyra bil. Det rekommenderas att boka bilen online i förväg för att garantera att den finns på plats vid upphämtning.

Vägbeskrivning och avstånd från Falun

Utflyktsmål i Falun

I Dalarna finns det otroligt mycket att se och upptäcka. Med Falun som utgångspunkt är det enkelt att ta sig till många olika trevliga platser, och med hyrbil blir det ännu lättare att ta sig runt i det vackra landskapet!

Mora
Mindre än nio mil från centrala Falun ligger Mora. Mora är en historiskt intressant stad, och här finns mycket att se och göra. Bland annat är ett besök på Anders Zorn-museet ett måste, och det finns många trevliga byggnader i stadens centrum. Det finns även mycket vacker natur i närområdena, och på vintern finns det många skidspår att åka på.

Sälen
Två och en halv timme väst om Falun ligger Sälen, som är en av Sveriges största skidresorter. I området runt Sälen finns inte mindre än sju stora anläggningar med backar och längdskidspår. Kläppen och Hundfjället är två av de mest kända av dessa anläggningar, och lockar under vintersäsong skidsugna från när och fjärran. Det är även utanför Sälen som Vasaloppet startar.

Sundborn
En kort bilfärd på tjugo minuter tar en till fantastiska Sundborn. Förutom en mycket mysig stadskärna finns här även konstnären Carl Larssons gamla hem. Gården är öppen för allmänheten och bevarad som när Carl och Karin Larsson levde där. Även ett besök i den mycket vackra trädgården är ett måste, och att se och upptäcka Carl Larssons inspirationsmiljö är en mycket häftig upplevelse.

I Sälen finns många fina skidbackar
I Sundborn nära Falun finns Carl Larssons gård
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)