Hyrbil i Gävle

Hitta bäst pris på hyrbilar i Gävle genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Gävle

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Gävle, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Gävle

Med hyrbil är det lätt att upptäcka både Gävle som stad och de vackra omgivningarna i närheten. Flertalet stor och kända hyrbilsbolag finns representerade på orten med både kontor och upphämtningsplatser. Bland annat finns det hyrbilskontor vid Norra Kungsgatan, Upplandsgatan och i anslutning till Gävle centralstation. För exakta adresser, hör med ditt hyrbilsbolag.

Den närmaste flygplatsen är Arlanda. Även där går det utmärkt att hyra bil. Det tar lite mer än en timme att köra bil från Arlanda till centrala Gävle.

Vägbeskrivning och avstånd från Gävle

Utflyktsmål i Gävle

Runt Gävle finns mycket att se och upptäcka. Allt från historiska städer till vacker natur finns nära till hands, och med Dalarna inpå knuten finns det även möjligheter till skidåkning om vädret tillåter. Med hyrbil går det både snabbt och enkelt att komma till olika intressanta platser runt Gävle!

Falun
Lite mer än en timmes bilfärd från Gävle ligger den fantastiska staden Falun. Staden har många vackra och historiska byggnader, och är klassad som ett världsarv. Falun har flera intressanta museer, bland annat Dalarnas museum. Det går även att besöka de gamla koppargruvorna, som idag är museum.

Söderhamn
Drygt åtta mil norr om Gävle ligger den pittoreska staden Söderhamn. Här utgör många gamla och fina trähus stadens kärna, och det finns även många trevliga parkområdet i centrum. Söderhamns främsta landmärke är det fantastiskt vackra utkikstornet Oscarsborg. Tornet byggdes i slutet av 1800-talet, och är öppet för allmänheten.

Kungsberget
Är man sugen på skidåkning är en tur till Kungsberget, som ligger en bit utanför Sandviken, ett perfekt alternativ. Under vintersäsongen finns här hela arton backar för alla nivåer. I Kungsberget finns även möjligheter till längdskidåkning, och anläggningen har även en så kallad snowpark med bland annat en skicrossbana, om man är sugen på mer utmaningar och äventyr.

Avstånd att köra

Faluns gamla gruva är nu museum
I Söderhamn finns många gamla byggnader
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.62 av 5)