Hyrbil i Östersund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Östersund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Östersund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Östersund, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Östersund

Att hyra bil i Östersund är det perfekta alternativet om du vill upptäcka närområdet. Med hyrbil är det både lätt och smidigt att ta sig runt i området runt Östersund.

Det finns även flera hyrbilsbolag representerade på Östersund flygplats, vilket går att läsa mer om nedan.

Våra hyrbilskontor i Östersund

  • Östersund Centralstation – Kommer man med tåg till Östersund är det smidigast att hyra bil på något av de två hyrbilskontoren på Odenskogsvägen, som ligger i anslutning till Östersund centralstation. Det är en mycket kort bit att gå från stationen till hyrbilskontoren, och från kontoren går det enkelt och smidigt att ta sig runt i Östersund, och även till andra resmål i området med bil.
  • Centrala Östersund – I Östersunds centrala delar går det också bra att hyra bil. Något norr om centralstationen, på Regementsgatan, finns ett hyrbilskontor att tillgå. Detta kontor ligger i mycket nära anslutning till Mittuniversitetets campus i centrala Östersund.
  • Norra Östersund – Något norr om centrala Östersund finns ett hyrbilskontor på Hofvallsgränd. Från detta kontor går det snabbt och enkelt att ta sig både in i centrala Östersund, men även ut på E14.

Hyra bil på Östersund flygplats

Östersund flygplats heter även Åre Östersund Airport och ligger lite mer än en mil från centrala Östersund. Flygplatsen har flera destinationer, och förutom charter trafikerar den även bland annat Stockholm och Umeå.

Hyrbilsbolag på Östersund flygplats

Alla bolag på Östersund flygplats har full-till-full bränslepolicy, dvs. du får bilen fulltankad och ska lämna tillbaks den så, annars tillkommer en avgift. Alla hyrbilsbolag har också obegränsad körsträcka.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertx Inne i terminal
Sixt Meet and Greet

Vägbeskrivning och avstånd från Östersund

Utflyktsmål i Östersund

Med sin centrala placering i Sveriges norra del är Östersund en perfekt utgångspunkt för flera trevliga utflykter. Med hyrbil blir resorna både enklare och roligare!

Åre
Lite mer än en timmes bilfärd västerut ligger den lilla byn Åre som har blivit känd som en av Sveriges främsta och största skidresort. I Åre finns det tre stora backar: Duved, Åre By och Björnen, och de olika nedfarterna är skapade för alla typer av svårighetsgrader. Åre är ett riktigt paradis för den som gillar skidåkning, och den lilla byn bjuder på vackra landskap och häftiga backar.

Sundsvall
Två och en halv timme öster om Östersund ligger trevliga Sundsvall. Sundsvall ligger nära kusten, och har en mycket vacker stadskärna med många äldre byggnader. I Sundsvall finns mycket att se och göra. Bland annat går det att besöka det stora friluftsmuseet Norra Berget, där flera genuina norrländska byggnader finns att beskåda.

Strömsund
En och en halv timme norr om Östersund ligger den vackra staden Strömsund. I Strömsund finns förutom otroligt vacker natur med Russfjärden nära även ett trevligt centrum med flera butiker och restauranger. Alanäskyrka är en mycket fin träkyrka som är värt ett besök. I närområdet finns även många intressanta landskap och miljöer, bland annat Hällingsåfallet som är det längsta i Norra Europa.

I Åre finns ett stort antal skidbackar
I Strömsund finns bland annat Hällingsåfallet
Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.86 av 5)