Hyrbil i Östersund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Östersund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Östersund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Östersund, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan. Där får du info om saker som hyrbilsförsäkring, deposition samt ändring och avbokning av hyrbil.

Att hyra bil i Östersund

Att hyra bil i Östersund är det bästa alternativet om du vill upptäcka närområdet. Med hyrbil är det lätt att ta sig runt i och runt Östersund. Det finns flera hyrbilsbolag representerade på Östersund flygplats samt i centrum nära tågstationen. Att hyra bil i Östersund är smidigt om du till exempel ska åka vidare till Åre eller vill upptäcka Jämtlands sevärdheter.

  • Östersund Centralstation – Kommer man med tåg till Östersund är det smidigast att hyra bil på något av de två hyrbilskontoren på Odenskogsvägen, som ligger i anslutning till Östersund centralstation. Det är en mycket kort bit att gå från stationen till hyrbilskontoren, och från kontoren går det enkelt och smidigt att ta sig runt i Östersund, och även till andra resmål i området med bil.
  • Centrala Östersund – I Östersunds centrala delar går det också bra att hyra bil. Något norr om centralstationen, på Regementsgatan, finns ett hyrbilskontor att tillgå. Detta kontor ligger i mycket nära anslutning till Mittuniversitetets campus i centrala Östersund.
  • Norra Östersund – Något norr om centrala Östersund finns ett hyrbilskontor på Hofvallsgränd. Från detta kontor går det snabbt och enkelt att ta sig både in i centrala Östersund, men även ut på E14.

Hyra bil på Östersund flygplats

Östersund flygplats kallas Åre Östersund flygplats och ligger ca 1 mil från centrala Östersund. Flygplatsen har flera destinationer, och förutom charter trafikerar den även bland annat Stockholm och Umeå.

På Åre-Östersund flygplats kan du hyra bil hos flera välkända bolag. Du kan bland annat boka hyrbil hos Avis, Europcar och Sixt. Det är smidigt att både hämta och lämna hyrbilen på flygplatsen. Du kan direkt ta dig ut på E14 som går till Åre, och det är endast 15 minuter in till centrala Östersund från flygplatsen.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertx Inne i terminal
Sixt Meet and Greet

Alla bolag på Östersund flygplats har full-till-full bränslepolicy, dvs. du får bilen fulltankad och ska lämna tillbaks den på samma vis, annars tillkommer en avgift. Alla hyrbilsbolag har också obegränsad körsträcka.

Om bolaget erbjuder Meet & Greet så innebär det att en representant kommer och möter dig på flygplatsen. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Var också uppmärksam på att detta kan komma att ändras, så läs i din bokning vad som gäller när du ska hämta hyrbilen.

Vägbeskrivning och avstånd från Östersund

Utflyktsmål i Östersund

Utflykter med bil från Östersund

Med sin centrala placering i Sveriges norra del är Östersund en perfekt utgångspunkt för flera trevliga utflykter i hela Jämtland. Med hyrbil blir resorna både enklare och roligare! Här kommer tips på utflykter du kan göra om du hyr bil i Östersund.

Åre

Lite mer än en timmes bilfärd västerut ligger den lilla byn Åre som har blivit känd som en av Sveriges främsta och största skidresort. I Åre finns det tre stora backar: Duved, Åre By och Björnen, och de olika nedfarterna är skapade för alla typer av svårighetsgrader. Åre är ett riktigt paradis för den som gillar skidåkning, och den lilla byn bjuder på vackra landskap och häftiga backar. Här finns också mycket att göra på sommaren: parkera hyrbilen och vandra i fjällen, åk zipline eller bada i blanka sjöar.

Sundsvall

Två och en halv timme öster om Östersund ligger trevliga Sundsvall. Sundsvall ligger nära kusten, och har en mycket vacker stadskärna med många äldre byggnader. I Sundsvall finns mycket att se och göra. Bland annat går det att besöka det stora friluftsmuseet Norra Berget, där du kan se autentiska norrländska byggnader. Här finns många fina hembygdsgårdar i härliga miljöer med fikaställen, ateljéer och hantverksbutiker.

På vägen mellan Östersund och Sundsvall finns den mäktiga utsiktsplatsen på Bergåsen, vars vida utsikt över landskapet är värd att stanna till för. Parkera hyrbilen och promenera de 5 minuterna upp till utkikstornet.

Strömsund

1,5 timme norr om Östersund ligger den vackra staden Strömsund. I Strömsund finns otroligt vacker natur med sjöar som är perfekt för fiske. Strömsund har också ett trevligt centrum med flera butiker och restauranger. Alanäskyrka är en mycket fin träkyrka som är värt ett besök. I närområdet finns även många intressanta miljöer, bland annat vattenfallet Hällingsåfallet som är det längsta i Norra Europa.

I Strömsund börjar Vildmarksvägen, landets högst belägna landsväg som går mellan Jämtland och Lappland och är en perfekt roadtrip. Här får du köra bland fantastiskt fjällandskap, hela 11 vattenfall och mysiga övernattningsmöjligheter. Vildmarksvägen är en av sevärdheterna som gör det väl värt att hyra bil i Östersund!

I Åre finns ett stort antal skidbackar
I Strömsund finns bland annat Hällingsåfallet

Roadtrip i Sverige

Sverige har flera natursköna körvägar för en bilsemester. Östersund är en bra utgångspunkt för att utforska flera vackra fjällvägar med härlig natur och mysiga orter, däribland den berömda Vildmarksvägen. Hos oss hyr du bil tryggt med fri avbokning inför din bilsemester i Sverige. I länken nedan har vi samlat några tips på vackra körvägar för en roadtrip i Sverige som vi hoppas kan inspirera. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(15 röster, betyg: 4.87 av 5)