Hyrbil i Östersund

Hitta bäst pris på hyrbilar i Östersund genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Östersund

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Östersund, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Östersund

Att hyra bil i Östersund är det bästa alternativet om du vill upptäcka närområdet. Med hyrbil är det lätt att ta sig runt i och runt Östersund. Det finns flera hyrbilsbolag representerade på Östersund flygplats samt i centrum nära tågstationen. Att hyra bil i Östersund är smidigt om du till exempel ska åka vidare till Åre eller vill upptäcka Jämtlands sevärdheter.

Våra hyrbilskontor i Östersund

  • Östersund Centralstation – Kommer man med tåg till Östersund är det smidigast att hyra bil på något av de två hyrbilskontoren på Odenskogsvägen, som ligger i anslutning till Östersund centralstation. Det är en mycket kort bit att gå från stationen till hyrbilskontoren, och från kontoren går det enkelt och smidigt att ta sig runt i Östersund, och även till andra resmål i området med bil.
  • Centrala Östersund – I Östersunds centrala delar går det också bra att hyra bil. Något norr om centralstationen, på Regementsgatan, finns ett hyrbilskontor att tillgå. Detta kontor ligger i mycket nära anslutning till Mittuniversitetets campus i centrala Östersund.
  • Norra Östersund – Något norr om centrala Östersund finns ett hyrbilskontor på Hofvallsgränd. Från detta kontor går det snabbt och enkelt att ta sig både in i centrala Östersund, men även ut på E14.

Hyra bil på Östersund flygplats

Östersund flygplats heter även Åre Östersund Airport och ligger lite mer än en mil från centrala Östersund. Flygplatsen har flera destinationer, och förutom charter trafikerar den även bland annat Stockholm och Umeå. Här finns flera välkända hyrbilsbolag. Det är smidigt att både hämta och lämna hyrbilen på flygplatsen. Du kan direkt ta dig ut på E14 som går till Åre, och det är endast 15 minuter in till centrala Östersund från flygplatsen.

Alla bolag på Östersund flygplats har full-till-full bränslepolicy, dvs. du får bilen fulltankad och ska lämna tillbaks den så, annars tillkommer en avgift. Alla hyrbilsbolag har också obegränsad körsträcka.

Bolag Plats
Avis Inne i terminal
Budget Inne i terminal
Europcar Inne i terminal
Hertx Inne i terminal
Sixt Meet and Greet

Om bolaget erbjuder Meet & Greet så innebär det att en representant kommer och möter dig på flygplatsen. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg.

Vägbeskrivning och avstånd från Östersund

Utflyktsmål i Östersund

Utflykter runt Östersund

Med sin centrala placering i Sveriges norra del är Östersund en perfekt utgångspunkt för flera trevliga utflykter i hela det storslagna Jämtland. Med hyrbil blir resorna både enklare och roligare!

Åre

Lite mer än en timmes bilfärd västerut ligger den lilla byn Åre som har blivit känd som en av Sveriges främsta och största skidresort. I Åre finns det tre stora backar: Duved, Åre By och Björnen, och de olika nedfarterna är skapade för alla typer av svårighetsgrader. Åre är ett riktigt paradis för den som gillar skidåkning, och den lilla byn bjuder på vackra landskap och häftiga backar. Här finns också mycket att göra på sommaren: parkera hyrbilen och vandra i fjällen, åk zipline eller bada i vackra sjöar.

Sundsvall

Två och en halv timme öster om Östersund ligger trevliga Sundsvall. Sundsvall ligger nära kusten, och har en mycket vacker stadskärna med många äldre byggnader. I Sundsvall finns mycket att se och göra. Bland annat går det att besöka det stora friluftsmuseet Norra Berget, där flera genuina norrländska byggnader finns att beskåda. Här finns många fina hembygdsgårdar i härliga miljöer med fikaställen, ateljéer och hantverksbutiker. På vägen mellan Östersund och Sundsvall finns den mäktiga utsiktsplatsen på Bergåsen, vars vida utsikt över landskapet är värd att stanna till för. Parkera hyrbilen och promenera de 5 minuterna upp till utkikstornet.

Strömsund

En och en halv timme norr om Östersund ligger den vackra staden Strömsund. I Strömsund finns förutom otroligt vacker natur med Russfjärden nära även ett trevligt centrum med flera butiker och restauranger. Alanäskyrka är en mycket fin träkyrka som är värt ett besök. I närområdet finns även många intressanta landskap och miljöer, bland annat vattenfallet Hällingsåfallet som är det längsta i Norra Europa. I Strömsund börjar Vildmarksvägen, landets högst belägna landsväg som går mellan Jämtland och Lappland och är en perfekt roadtrip. Här får du köra bland fantastiskt fjällandskap, hela 11 vattenfall och mysiga övernattningsmöjligheter. Vildmarksvägen är en av sevärdheterna som gör det väl värt att hyra bil i Östersund!

I Åre finns ett stort antal skidbackar
I Strömsund finns bland annat Hällingsåfallet
Vad tycker du om den här sidan?

(14 röster, betyg: 4.86 av 5)