Hyrbil i Åre

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Åre, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Åre Östersund flygplats

Den närmaste flygplatsen från Åre är Östersund flygplats (OSD). Flygplatsen kallas därför också Åre flygplats och ligger ca en mil från centrala Östersund, och ca 8 mil från Åres häftiga skidbackar. Flygplatsen har flera destinationer, och förutom charter trafikerar den även bland annat Stockholm och Umeå. Det bästa sättet att ta sig runt i Östersund och Åre-regionen är att hyra bil, och det kan du göra på Östersund flygplats eller inne i centrum.

Hämta hyrbil på Åre flygplats

På Åre flygplats i Östersund kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Det är lätt att hitta till hyrbilskontoren på flygplatsen, och du följer enkelt skyltarna efter att du hämtat ditt bagage. Alla bolag på Åre Östersund flygplats har full-till-full bränslepolicy, dvs. du får bilen fulltankad och ska lämna tillbaka den på samma vis, annars tillkommer en avgift. Alla hyrbilsbolag har också obegränsad körsträcka.

Hyra bil i Östersund

Du kan också hyra bil inne i Östersund om du vill utgå härifrån. Det finns ett par hyrbilsbolag i anslutning till Östersund centralstation, och härifrån tar du dig enkelt vidare till Åre. Det finns också hyrbilsbolag i östra delen av centrum nära E14. Sök i sökmotorn för att se hyrbilskontoren i centrala Östersund på en karta.

Utflykter med hyrbil i Åre

Åka skidor i Åre

Åre är vida berömt för sin fantastiska skidåkning med landets högsta fallhöjd på 890 meter. Skidområdet i Åre har verkligen något för alla skidsugna och erbjuder härliga backar i olika svårighetsgrader i fantastisk alpmiljö. Om du vill få en paus från skidåkning så finns möjlighet att åka skoter, hundsläde och längdskidåkning. Om du känner för inomhusaktiviteter så väntar härliga spabad och ångande bastu. Mot kvällen öppnar Åres mysiga krogar och byns livligs nattliv som avslut en perfekt dag på skidsemestern. Med hyrbil tar du dig enkelt runt till Åres aktiviteter.

Sommar i Åre

Åres fantastiska natur och fjälltoppar innebär gott om roliga äventyrsaktiviteter även på sommaren. Det finns många sätt att uppleva och komma nära vildmarken. Här kan du vandra uppför fjälltopparna och njuta av storslagna utsikter. Ett tips är att vandra uppför fjällen Åreskutan eller Mjullfjället och blicka ut över omgivande sjöar. Du kan också paddla kajak i det blanka vattnet, cykla mountainbike, fiska och åka zipline. Åre har flera fina badställen, som Ullåns äventyrsbad. Är du sugen på sandstränder så finns det en fin badstrand i Åre by, eller i Helgesjön och Grundsviken. Efter badet väntar fika i Åres mysiga gårds-och stugmiljöer med hembakta kakor och våfflor.

Utflykter med hyrbil

I vackra Jämtland finns många fina utflyktsmål som är lätta att nå med hyrbil. Hyrbil ger flexibilitet och frihet så att du kan utforska både Åre och Jämtlands närliggande sevärdheter i din egen takt – och här finns mycket att se på vägen!

Tännforsen

Besök den vilda Tännforsen som är Sveriges största vattenfall. Vattenfallet är en riktigt mäktig upplevelse som går att besöka oavsett årstid, även om fallet forsar som kraftigast under våren. Våga dig ut på utkiksplatsen över fallet och upplev det öronbedövande dånet från vattenmassorna. Tännforsens turistcentrum finns ca 22 kilometer från Åre – en perfekt dagsutflykt med hyrbil!

Moose Garden

Moose Garden ligger ca 109 kilometer från Åre, och är nog ett av Östersunds-regionens mest unika sevärdheter. Om du missade att få se en älg under ditt Årebesök så får du garanterat se det majestätiska djuret på nära håll i Moose Garden! Här kan du vara med och mata älgar och se söta älgkalvar, och till och med klappa om du är modig. Följ med på guidad tur och lär dig om anläggningens tama invånare. På Moose Garden finns även restauranger och boendemöjligheter i fina miljöer.

Forsaån

Forsaån och Forsaleden bjuder på Jämtlands vackraste badplatser, enligt många invånare. Parkera hyrbilen och ta ett dopp i det blågröna vattnet mitt fantastisk natur med tät skog längs kanterna. Forsaleden är en vandringsled på ca 7 kilometer som utgår från den allmänna parkeringen och går längs unika hällristningar och andra spännande kulturlämningar. Till slut kommer du ut till Forsaåns badplats med sin lagunliknande miljö och porlande vattenfall längs klippsatserna.

Handöl och Hanris Café

Åre och Östersund-regionen har många mysiga caféer och lunchställen i charmiga hembygdsgårdar och vackra miljöer. Hanriis Café & Butik ligger i historiska Handöl ca 50 kilometer från Åre, och är ett omtyckt besöksmål för en god fika och en dos svensk historia. Njut av hemmabakade bullar och nygräddade våfflor med klassisk hjortonsylt. Sedan kan du strosa i husets museum och lära dig om karolinerna som kom till Handöl under fjällens hemska snöstorm år 1718. I butiken kan du köpa fina hantverk som täljstensföremål, silversmycken och renskinn.

Östersund

Om du har tillgång till hyrbil i Åre bör du också ta ett besök i Östersund innan du åker hem. Östersund är en härlig stad med mycket att se och göra både inne i staden och ute i den fina naturen. Bada, surfa och prova vattenskidor i Surfbukten under varma dagar, besök de mäktiga nationalmuseum Jamtli eller ge dig ut på en heldag med kanot. Besök den grönskande Frösön och se landets nordligaste runsten. Att åka Frösön runt är perfekt för en mindre tur med hyrbil.

Inne i Östersund hittar du rolig shopping längs charmiga gator och gränder, och här blandas lokalt hantverk, drejerier, konst, caféer och välkända modebutiker. Vila benen med en kaffe och glass på den mysiga kombinerade caféet och inredningsbutiken på Hamngatan 12. Genom att hyra bil i Åre tar du dig lätt till både skidbackar, storstad och Jämtlands fina utflyktsmål!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)