Hyrbil i Ronneby

Hitta bäst pris på hyrbilar i Ronneby genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Ronneby

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Ronneby, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Sverige tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Sverige via länken nedan.

Att hyra bil i Ronneby

Med hyrbil i Ronneby öppnar sig många möjligheter till trevliga utflykter i Blekinge, som ofta kallas för Sveriges trädgård. Det är nära till Småland om många mysiga städer och platser.

Flest hyrbilsbolag finns på Ronneby flygplats, som går att läsa mer om nedan, men det finns även möjligheter att hyra bil i centrala Ronneby. Det finns bland annat hyrbilskontor vid Telegatan och Plankgatan, en kort bit från Ronneby centrum. Det är lätt ta sig till dessa hyrbilskontor, både med bil och kollektivtrafik.

Hyra på bil Ronneby flygplats

Ronneby flygplats är placerad drygt en halv mil från centrala Ronneby, och är den sjätte största flygplatsen i södra Sverige. Flygplatsen har flera inrikesflygningar varje dag, med Stockholm-Ronneby som den flitigast trafikerade rutten.

På Ronneby flygplats finns det goda möjligheter att hyra bil. Det finns tre hyrbilsbolag representerade på flygplatsen: Avis, Europcar och Hertz. Deras kontor är väl utmärkta och lätta att hitta. Det är även enkelt att ta sig till och från flygplatsen med bil.

Vägbeskrivning och avstånd mellan städer

Utflyktsmål i Ronneby

Med Ronneby som utgångspunkt finns det många trevliga och vackra platser att besöka. Med hyrbil blir det både enklare och roligare att semestra, då man verkligen kan upptäcka det vackra blekingska landskapet till fullo.

Sölvesborg
Lite mindre än sex mil väst om Ronneby, precis på gränsen mellan Blekinge och Skåne, ligger den mysiga småstaden Sölvesborg. Staden har rötter i medeltiden, och har bland annat en vacker kyrka från 1300-talet med unika takmålningar från tidsperioden. Det finns även en intressant slottsruin med en tillhörande park, och i Sölvesborg finns även norra Europas längsta gång- och cykelbro som är värt ett besök, särskilt på kvällen då den lyses upp av häftiga ljusspel.

Kalmar
En och en halv timme norr om Ronneby, i Småland, ligger den underbara staden Kalmar. Här finns både storstadskänsla och mycket intressant historia. Stadens slott är en av Kalmars främsta sevärdheter, och under sommarhalvåret arrangeras många trevliga aktiviteter och marknader för hela familjen på slottsområdet.

Karlskrona
Endast tre mil från Ronneby ligger den pittoreska örlogsstaden Karlskrona. Staden grundades på 1600-talet och har många historiska byggnader kvar från den tiden. En av de mest populära sevärdheterna i Karlskrona är Marinmuseum, där man kan lära sig mer om Sveriges marina historia och även känna hur det är att gå ner i en ubåt. Även Karlskronas vackra skärgård är värt ett besök med sina många små öar.

Pittoreska Sölvesborg har mycket historia
I Karlskrona finns vackra Marinmuseum
Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.75 av 5)