Hyrbil i Valencia

Hitta bäst pris på hyrbilar i Valencia genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Valencia

På den här sidan får du information för att hyra bil i Valencia i Spanien, och tips på sevärdheter och utflykter. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i Valencia så kan du göra det via länken nedan. Där får du information om bland annat regler och bilförsäkring för hyrbil, som kan vara bra att veta inför din resa.

Valencia är Spaniens tredje största stad och ligger på medelhavskusten. Den glittrande kusten, spännande hamnstäder och grönskande landsbygden upplevs absolut bäst med hyrbil. Du kan enkelt boka hyrbil på flygplatsen eller i centrala Valencia inför din resa.

Hyra bil på Valencia flygplats

Om du flyger till Valencia så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen. På Valencia flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag och här är det populärt att hyra bil. Det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns ledig.

Valencia internationella flygplats

Valencia internationella flygplats (VLC) ligger ca 8 kilometer från centrala Valencia. Det tar ca 20 minuter att köra till Valencia från flygplatsen via väg A-3. Det är den näst största flygplatsen i regionen efter Alicante flygplats.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det går smidigt att hämta hyrbilen på Valencia flygplats. Hyrbilsbolagen har sina kontor i ankomsthallen, och du följer enkelt skyltarna mot hyrbilar efter att du hämtat ditt bagage. Sedan kan du ta gratis shuttlebuss till själva bilupphämtningen.

Hyra bil i Valencia

Du kan också hyra bil i centrala Valencia om du vill utgå härifrån. Det finns många hyrbilskontor i anslutning till Valencia tågstation i centrum. Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta. Om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad så kan du boka en envägshyra.

Se och göra i Valencia

Sevärdheter i Valencia

Den spanska metropolen Valencia ligger på sydöstra medelhavskusten. Staden är ett populärt resmål för sitt sköna klimat, badstränder, matkultur och stadspuls. Här blandas spännande gotisk arkitektur och kulturella sevärdheter, och från Valencia kommer dessutom den spanska nationalrätten Paella.

Vid Valencia finns flera gyllene stränder med klarblått vatten. En av de mest populära stränderna är La Malvarrosa som har nära till barer, caféer och restauranger. Om du är intresserad av historia så ska du besöka den gotiska kyrkan Catedral de Valencia och dess främsta sevärdhet: den heliga graalen. Strosa på den livliga matmarknaden Mercado Central och frestas av närproducerade läckerheter som nybakat bröd, oliver och ostar. Marknaden ligger i det historiska området Ciutat Vella, en riktigt charmig gammal stadsdel.

Utflykter runt Valencia

Valencia ligger centralt på östkusten i Spanien. Nära Valencia finns flera spännande storstäder och utflyktsmål längs den härliga medelhavskusten. Här kommer några tips på sevärda platser att utforska med hyrbil i Valencia.

Alicante

Alicante ligger ca 165 kilometer från Valencia längs kustlinjen Costa Blanca. Staden är en populär semesterort för sitt strandliv, charmiga atmosfär, shopping och trevliga restauranger. Här finns även spännande historiska platser som ett av Europas äldsta borgar, Santa Barbara, som ligger på en höjd över staden. Shoppa loss på Avenida Maisonnave och ät gott på matmarknader och fräscha uteserveringar i solen. Alicante är en trevlig stad att besöka om du har hyrbil i Valencia!

Requena

Om du tycker om drycken Cava så ska du bege dig till Requena, en av de främsta cavaproducenterna i Spanien. Från det böljande gröna området kommer även flera goda vinsorter. Utforska Requenas fina historiska centrum, vingårdar och gå på dryckesprovningar. Requena ligger inåt landet ca 68 kilometer från Valencia.

Albufera Natural Park

Mindre än en timme från Valencias stadspuls finns en mer stilla atmosfär i fantastisk natur. I Albufera Natural Park kan du utforska naturlig vildmark med vidsträckta stränder och täta skogar. Här finns Spaniens största sjö, som är ett populärt utflyktsmål för sitt spegelblanka vatten för båtturer eller en picknick i solnedgången. I regionen har det odlats ris för paella i hundratals år, så här kan du förmodligen smaka den mest autentiska paellan.

Tarragona

Hamnstaden Tarragona ligger ca 259 kilometer från Valencia längs kustlinjen, ca 100 kilometer från Barcelona. Tarragona är fantastiskt vacker och historisk stad med många gamla byggnader, romerska lämningar och kultursevärdheter. Besök den välbevarade romerska amfiteatern och stadens katedral som byggdes på ett romerskt tempel. Njut av utsikten över Medelhavet från Balcón del Mediterráneo i slutet av stadens huvudgata Rambla Nova. Genom att hyra bil i Valencia kan du besöka flera av den spanska östkustens spännande städer under samma resa.

Bila längs Spaniens kust

Valencias läge gör staden till en fin utgångspunkt för att hyra bil och utforska Spaniens östkust. Valencia gränsar till den spännande regionen Katalonien. Bara några timmar bort längs Kataloniens kustlinje väntar Tarragona och Barcelona, och om du fortsätter norrut kommer du till den vackra medeltidsstaden Girona. I Katalonien väntar Pyrenéernas dramatiska landskap, Costa Bravas glittrande medelhav och grönskande parker. Stanna till vid underbara badstränder och smaka dig igenom regionens berömda matkultur.

Om du istället bilar söderut längs östkusten från Valencia så väntar torrare klimat och städer som Alicante, Benidorm, Murcia och historiska pärlan Cartagena. Här finns mycket att se och göra, och med hyrbil kan du utforska i din egen takt.

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)