Hyrbil i Madrid

Hitta bäst pris på hyrbilar i Madrid genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Madrid

Här finns tips och råd om att hyra bil i Madrid, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om det är första gången du hyr bil i Spanien, läs gärna våra generella tips om just detta via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Madrid

  • Madrid centralstation: Det är smidigt och enkelt att hyra bil i anslutning till Madrids centralstation om man kommer till staden med tåg. Inne på tågstationen finns det hela åtta olika hyrbilskontor, och strax utanför, på bekvämt gångavstånd, finns det ytterligare två kontor: ett på Calle Tortosa och ett på Ronda Atocha.

  • Centrala Madrid: Vill man hyra bil i de mer centrala delarna av Madrid finns det ett antal hyrbilskontor där. Bland annat ligger fem hyrbilskontor samlade vid Plaza de España i norra delen av innerstaden. En kort promenad söder om Plaza de España finns också ett hyrbilskontor på Gran Via.

    I de södra delarna av Madrids innerstad finns två hyrbilskontor: ett på Jacinto Benavente och ett på köpcentrumet Calle de la Fresa.

  • Chamartin: En bit norr om Madrids innerstad ligger stadsdelen Chamartin. Här finns ett stort antal hyrbilskontor placerade. Vid Madrid Chamartin tågstation finns exempelvis sju olika hyrbilskontor att besöka. Dessa kontor ligger inne i stationshuset och precis utanför, i nära anslutning till stationen.

    Från Chamartin tågstation är det smidigt att ta sig ut från Madrid och ut till närliggande områden med bil. Även en bit söder om tågstationen, vid Plaza de Castilla, finns det tre hyrbilskontor.

Hyra bil på Madrids flygplats

Adolfo Suárez Madrid-Barajas flygplats är den största flygplatsen i Madrid, och här landar majoriteten av de internationella flygen. Här har de stora hyrbilsbolagen kontor, och de är lokaliserade i ankomsthallen samt i terminalerna.

Var uppmärksam på extraförsäkringarna som hyrbilsbolagen allt som oftast försöker lägga till, då de troligen redan ingår i hyrbilsavtalet.

Utflyktsmål runt Madrid

Madrids centrala placering gör det till en perfekt utgångspunkt för bilutflykter. Inom köravstånd finns allt från underskön natur till historiska städer.

Ávila
Med sin imponerande stadsmur från 1000-talet och sina många medeltida kyrkor och byggnader är Ávila en av de mest historiskt intressanta städerna i Spanien. 1985 fick den en plats på UNESCO:s världsarvslista, och det finns även ett stort antal museer i staden. Den kompletta stadsmuren är det största belysta monumentet i hela världen, och det är även tillåtet att promenera på den. Ávila är lokaliserat ungefär 11 mil utanför Madrid.

Garganta de los Infiernos
För den friluftsintresserade är naturreservatet Garganta de los Infiernos, cirka 3 timmars bilfärd från Madrid, ett perfekt utflyktsmål. Här kan man vandra, cykla och campa i en fantasisk miljö. Naturreservatet ligger i närheten av staden Jerte, och bjuder på vackra berg, dalar och floder.

Aranjuez
42 kilometer söder om Madrid ligger Aranjuez, där det kungliga palatset ligger. Förutom den vackra arkitekturen har palatset och staden även många berömda trädgårdar och parker. Staden har många sevärda byggnader och har även fått en plats på UNESCO:s världsarvslista. På vägen finns det möjligheter att göra avstickare till småstäder, och på vägen ligger även Warner Bros. Park Madrid, som är en nöjespark med åkattraktioner och shower för hela familjen.

Den unika stadsmuren i Ávila nära Madrid
Det vackra stadshuset i Madrid
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.70 av 5)