Hyrbil i Madrid

Hitta bäst pris på hyrbilar i Madrid genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Madrid

Här får du info om att hyra bil i Madrid samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om det är första gången du hyr bil i Spanien, läs gärna våra tips om att hyra bil i Spanien via länken nedan. Hos oss kan du enkelt jämföra hyrbilsbolag och boka hyrbil i Madrid inför din resa.

Att hyra bil i Madrid 

I Madrid kan du hyra bil hos kända hyrbilsbolag som Alamo, Avis, Hertz, Enterprise och Sixt. Vi har hyrbilskontor på flera lättillgängliga platser i centrala Madrid, som Madrid centralstation.

  • Atocha centralstation: Inne på tågstationen Atocha finns det hela åtta hyrbilskontor. Strax utanför på bekvämt gångavstånd finns det ytterligare två kontor: ett på Calle Tortosa och ett på Ronda Atocha.
  • Centrala Madrid: Vill du hyra bil i de mer centrala delarna av Madrid finns det flera hyrbilskontor att välja mellan. Det finns fem hyrbilskontor samlade vid Plaza de España i norra delen av innerstaden. En kort promenad söder om Plaza de España finns också ett hyrbilskontor på Gran Via. I de södra delarna av Madrids innerstad finns två hyrbilskontor: ett på Jacinto Benavente och ett på köpcentrumet Calle de la Fresa.
  • Chamartin centralstation: En bit norr om Madrids innerstad ligger stadsdelen Chamartin. Här finns många hyrbilskontor. Vid Madrid Chamartin tågstation finns sju hyrbilskontor att besöka. Dessa kontor ligger inne i stationshuset samt precis utanför i nära anslutning till stationen. Från Chamartin tågstation är det smidigt att ta sig ut från Madrid till närliggande områden med bil. Även en bit söder om tågstationen, vid Plaza de Castilla, finns det tre hyrbilskontor.

Hyra bil på Madrids flygplats

Om du flyger till Madrid så är det smidigast att boka hyrbil på flygplatsen, så att du kan hämta hyrbilen direkt när du landat. Madrid flygplats (MAD) heter Madrid-Barajas och är Spaniens största internationella flygplats. Flygplatsen ligger ca 14 kilometer från Madrids centrala distrikt Puerta del Sol.

På Madrid flygplats finns flera välkända hyrbilsbolag. I guiden nedan kan du läsa om hur du hämtar och lämnar din hyrbil på Madrid flygplats samt mer om de olika hyrbilsbolagen som finns på flygplatsen.

Tips för att hyra bil i Madrid

Det är alltid bra att boka din hyrbil i Madrid i god tid. Spanien är ett av Europas mest populära länder för en bilsemester. Det är väldigt prisvärt att hyra bil i Spanien, och det går att hitta riktigt bra och billiga hyrbilar. Vi jämför priser och utbud på hyrbilar i Madrid så att du snabbt ska få fram bästa pris hos hyrbilsbolagen.

Det välutvecklade vägnätet i Spanien låter dig utforska allt från den sköna medelhavskusten till bergskedjorna i norr. Om du behöver extrautrustning inför din bilsemester i Spanien, till exempel bilbarnstol, så är det särskilt bra att boka med framförhållning om du ska resa under högsäsong.

Hos Hyrbil24 har du fri ändring och avbokning av hyrbil. Därför kan du tryggt boka din hyrbil i Madrid i god tid och ändra om det behövs.

Guide: Köra och parkera i Madrid

Köra i Madrid

Det är verkligen rekommenderat att hyra bil i Madrid så att du kan göra utflykter i denna spännande del av Spanien. Däremot behövs inte alltid bil inne i Madrid, och det är dessutom inte helt lätt att köra i den innersta delen av staden. Sedan 2019 får endast miljövänliga bilar och centrums invånare köra i centrala Madrid. Det går däremot fint att parkera och sedan utforska centrum till fots.

Det flesta hyr bil i Madrid för att ta sig vidare och utforska regionens städer med Madrid som utgångspunkt. Men om du vill ta dig runt inne i Madrid med bil så kommer här lite tips som kan underlätta. Att ha tillgång till egen bil är ett kul sätt att få en känsla för olika kvarter och distrikt i en livlig storstad som Madrid!

Trafiken i Madrid

Som Spaniens största stad och den tredje största i Europa så har Madrid så klart trafik som kan bli hektisk under rusningstid. Tursamt nog så anses Madrids vägar vara enklare att köra och navigera för turister än exempelvis Barcelona och andra storstäder. Lokalborna är kända för att ibland bli hetsiga med tutan i trafiken, men det är ingenting att ta personligt – håll dig bara lugn och kör uppmärksamt så går det fint.

Vad noga med att hålla hastighetsbegränsningarna då trafikpolisen i Madrid är väldigt aktiv på vägarna. Böter är högst onödigt för semesterkassan!

Använd GPS

Ett tips är att alltid använda någon form av GPS eller Google Maps när du kör i Madrid. Om du hyr en bil med GPS, se till så att den är uppdaterad med nya kartor för att se t.ex. pågående byggarbeten. Då kan du också koncentrera dig på körningen och slipper leta efter skyltar mitt stadstrafiken, vilket är säkrare i en storstad som Madrid som har en hel del vägarbete i perioder.

Hastighetsbegränsningar i Madrid

Inom Madrids stadsgräns gäller oftast högst 50 km/h. Utanför centrum gäller för det mesta 100 km/h på öppna vägar, och på motorvägar 120 km/h. Var noga med att titta på skyltar då hastighetsgränsen kan ändras inom bostadsområden. Hastighetsbegränsningar kontrolleras genom fartkameror runtom i Madrid.

Motorvägar

Madrid har ett bra vägnät som uppdateras kontinuerligt. Det finns flera viktiga motorvägar som går runt staden, där de främsta är den inre ringvägen M30 och den yttre ringvägen M40. Allra ytterst går M50, och mellan M40 och M50 går motorvägen M45 i en halvcirkel runt stadens storstadsområde. Under rusningstider när alla ska till och från arbetet så kan det vara bra att undvika att köra på dessa motorvägar då trafiken kan bli trög en stund.

Parkering i Madrid

Om du vill köra in i centrala Madrid så kan det vara bra att hitta en parkering i ett parkeringshus eller gatuparkering, och sedan ta sig vidare till fots. Kolla också med ditt hotell ifall de erbjuder parkering. Då kan du smidigt ha bilen parkerad på hotellet medans du utforskar centrala Madrid.

Parkering vid centralstationer

Ett tips är att parkera vid Madrids stora centralstationer och utgå därifrån. Då har du alltid lätt att hitta tillbaka till bilen. Den största tågstationen Atocha (Estación de Atocha) ligger bara en kort promenad från många sevärdheter och Gamla stan i Madrid, och här finns flera parkeringsanläggningar. Det är ett idealt läge för att utforska centrala Madrid! I norra Madrid finns den motsvarande centralstationen Chamartin.

Gatuparkering och färger

Du kan också leta efter gatuparkering. På gatan finns målade linjer som visar vem som får parkera. Blå linje betyder att du får parkera men måste betala i parkeringsautomaten eller med din mobil. Du har vanligtvis en tidsgräns för hur länge du får parkera innan du måste förnya din biljett.

Grön linje betyder att parkeringsplatsen endast är för personer med tillstånd. Gul linje betyder parkering förbjuden (Prohibido estacionar). Under helger kan parkeringsregler utanför centrum vara lite mer avslappnade, men var noga med att alltid läsa på skyltarna.

Bilsemester med hyrbil från Madrid

Sevärdheter i Madrid

Som Spaniens huvudstad är Madrid inte bara landets mest besökta stad men också en av de mest välbesökta städerna i Europa. Madrid lockar turister med sin rika kultur, häftiga landmärken och livliga nattliv. Staden har en unik atmosfär som är mysig och pampig på samma gång med en mix av trånga gator, gamla torg med uteserveringar, ståtliga palats, moderna shoppingkomplex och gröna parker. Här väntar konst-och kulturskatter som Prado-museet och Reina Sofia med sin unika arkitektur.

Strosa på det maffiga torget Plaza Mayor som är en av stadens främsta attraktioner och ligger i hjärtat av det gamla Madrid. Vandra genom de charmiga kvarteren runt torget och få en känsla av Madrid från förr. Slå dig ner på en uteservering, prova en klassisk Paella och en svalkande Sangria i solen. Unna dig krispiga Churros med smält choklad till efterrätt innan eftermiddagens roliga shoppingtur på Calle Gran Vía eller Calle de Preciados.

Framåt kvällen väntar en härlig stämning på restauranger och barer, och i Madrid kan du alltid vänta dig mycket energi med skratt och musik! Ta tillfället i akt och avsluta med en eldig flamencoshow som du sent kommer glömma.

Tips: Dagsutflykt med bil från Madrid

När du utforskat så Madrid är det dags att uppleva regionerna som utgör hjärtat av Spanien. Här väntar spännande historia, gamla medeltida städer och häftig natur. Här kommer tips på utflykter att göra med hyrbil i Madrid!

Toledo

Staden Toledo är en av de mest populära dagsutflykterna från Madrid. Det tar bara 1 timme att köra till denna charmiga stenstad som är listad som kulturarv hos UNESCO. Toledo var Spaniens huvudstad fram tills mitten på 1500-talet och när du strosar på de gamla stengatorna så är det lätt att få en bild av det medeltida Spanien.

I Toledo finns flera intressanta museer, 1500-tals borgen El Alcázar och den gigantiska katedralen som är full av konstskatter. Det är en upplevelse att bara insupa atmosfären i den historiska stadsdelen. Passa på att hitta lite roliga souvenirer (som äkta svärd!) bland mysiga butiker, tapasbarer och caféer.

Salamanca

Salamanca är en annan historisk UNESCO-listad stad utanför Madrid som är väl värt ett besök om du är intresserad av Spaniens historia. Det anses vara en av de absolut vackraste gamla universitetsstäderna med ett universitet som daterar tillbaka till tidigt 1000-tal! Strosa på 1700-tals torget Plaza Mayor, ta en promenad över den romerska gamla stenbron och förundras över den gotiska katedralen Catedral Vieja – Santa María de la Sede.

Salamanca har många mysiga gator och torg med serveringar där du kan njuta av lokala maträtter och kaffe. För den konstintresserade väntar Museo Art Nouveau y Deco med konstverk från 1800–1900-tal.

Vinregionen Ribera del Duero

Om du vill bila genom det spanska vinlandskapet nära Madrid så kan du ta en tur genom Ribera del Duero. Regionen producerar flera av Spaniens främsta viner. Det finns vingårdar som erbjuder hotell och spa-verksamhet tillsammans med sin vinproduktion, så att du kan få en riktigt trevlig Getaway. Här kan du parkera bilen och gå på vinprovningar i vackra miljöer.

Njut av ett glas rött till en god lunch med lokalproducerade råvaror på en av landsbygdens familjeägda bodegas! På vägen får du också njuta av regionens traditionella arkitektur, matupplevelser och unika kulturarv.

Segovia

Det brukar sägas att ett besök i Madrid inte är komplett utan en utflykt till staden Segovia, som ligger ca en timme bort med bil. Efter att du upplevt denna romantiska gamla stad med sina unika sevärdheter, kultur och goda mat så kommer du garanterat hålla med. Segovia svämmar över av häftiga gamla renässansbyggnader, medeltida kyrkor och romerska monument.

Här finns också ett av Spaniens mest berömda slott, ståtliga El Alcazar de Segovia, som ska inspirerat Walt Disney till att skapa Askungens slott. En annan sevärdhet i Segovia är de trånga gamla gatorna i det judiska kvarteret La Juderia, och Segoviaakvedukten som är Spaniens största romerska byggnadsverk. Segovia bör vara på din lista att utforska om du ska hyra bil i Madrid!

Den unika stadsmuren i Ávila nära Madrid
Det vackra stadshuset i Madrid

Bila från Madrid i hjärtat av Spanien

Genom att hyra bil i Madrid tar du dig enkelt vidare i centrala Spaniens regioner. Det finns flera intressanta rutter att ta från Madrid. Med hyrbil kan du stanna precis när du vill – det finns inget bättre eller friare sätt att uppleva ett land! Om du inte har alltför mycket tid på dig så kan du ta sikte på att bila i regionerna Castilla La Mancha eller Castilla y Leon.

Castilla La Mancha

Madrid ligger i regionen Castilla La Mancha i hjärtat av Spanien, och här finns otroligt mycket att utforska på en roadtrip. Staden Toledo ligger i Castilla La Mancha och är en bra utgångspunkt om du vill göra en bilresa genom historiska städer, uppleva spanska traditioner och det öppna platålandskapet som är typiskt för centrala Spanien. Här kan du köra i Don Quijotes fotspår längs Ruta de Molinos som går genom charmiga byar med Castilla – La Manchas ikoniska vita vindmöllor.

Besök också staden Cuenca som är berömd för sina medeltida hus som klamrar sig fast på dramatiska stenmurar, de så kallade ”hängande husen”. Castilla La Mancha är spännande att bila genom om du är intresserad av den äkta spanska kulturen och att prova traditionella maträtter och goda viner!

Castilla y Leon

Madrid gränsar till regionen Castilla y Leon i nordväst som också är en mycket sevärd del av Spanien. Castilla y Leon är Spaniens största region och har varit en viktig del av Spaniens långa och periodvis dramatiska historia. Därav finns här otroligt många spännande platser och städer som de gamla städerna Salamanca, Segovia, och vackra Avila som omges av en medeltida stadsmur. Bered dig på en tidsresa genom Spaniens historia! Du kan smidigt hyra bil i Madrid och köra i en cirkel genom Castilla y Leon innan hemfärden.

Även Castilla y Leon är känt för sin gastronomi med flera specialiteter som är typiskt för centrala Spanien som ugnstekt kött och goda ostar, lokalproducerad olivolja och landets bästa korv.

Här kan du också köra vinvägen i Ribera del Duero, “Ruta del Vino Ribera del Duero” som går genom flera provinser i Castilla y Leon, ca 115 kilometer. Längs vägen kan du smaka några av Spaniens finaste viner på gamla familjeägda vingårdar.

Roadtrip: Spanien runt från Madrid

Madrid är en populär utgångspunkt för besökare som vill hyra bil och göra en längre Spanien-runt roadtrip. Om du har några veckor på dig så går det fint att göra en roadtrip som börjar och slutar i Madrid och låter dig se Spaniens sevärdheter i mellersta, norra och södra delen samt hela östkusten mot medelhavet.

I länken nedan har vi samlat tips och förslag på vägar för roadtrip i Spanien, och där kan du läsa om både längre och kortare rutter i Spanien. Du ser även tips på städer där det är smidigt att hämta hyrbil. Vi hoppas att det kan inspirera inför nästa bilsemester!

Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.73 av 5)