Hyra bil på Madrid flygplats

Jämför och se de bästa priserna på hyrbil på Madrid flygplats. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Madrid flygplats

Här hittar du info för att hyra bil på Madrid flygplats. I sökmotorn kan du enkelt jämföra utbud och priser på hyrbilar hos kända hyrbilsbolag i Madrid. Här hittar du billiga hyrbilar till lägsta pris! Om du inte hyrt bil i Spanien innan, läs våra generella tips om att hyra bil i Spanien via länken nedan.

Madrid flygplats – Madrid-Barajas Airport

Madrids flygplats är den största internationella flygplatsen i Spanien, och här finns flera välkända hyrbilsbolag med ett stort utbud av hyrbilar. På Madrid flygplats kan du boka hyrbil hos Alamo, Avis, Hertz, Europcar, Sixt medflera.

Madrids flygplats (MAD) ligger i nordöstra Madrid i distriktet Barajas, och kallas Madrid–Barajas Airport. Flygplatsen ligger ca 13 kilometer från Puerta del Sol som räknas som Madrids historiska centrum. Madrids flygplats är länkad med centrala Madrid genom huvudvägnätets autovías. Det är smidigt att köra mellan flygplatsen och centrum och tar ca 20 minuter.

Hämta hyrbil på Madrid flygplats

Det är smidigt att hämta hyrbilen på Madrid flygplats när du har landat. Alla hyrbilskontor finns i ankomsthallarna i terminal 1 och 4, som är de huvudsakliga terminalerna för internationella flyg. I terminal 1 finns kontoren vid Bagage Claim, och i terminal 4 följer du skyltarna till våning -1.

Terminal 4 ligger några kilometer från de andra terminalerna inom flygplatsområdet, men oavsett vilken terminal du landar på så kan du ta en Shuttlebus som länkar alla terminaler. Denna kan du åka med både när du ska hämta din hyrbil och när du har återlämnat hyrbilen och behöver ta dig till rätt terminal.

Köra till Madrid flygplats – återlämna hyrbil

Det är smidigt att återlämna hyrbilen på Madrid flygplats, och det finns skyltar som guidar dig till rätt ”drop-off”-area vid respektive terminal. Flygplatsen, ”Aeropuerto” är också välskyltad längs alla motorvägar i närheten. När du närmar dig flygplatsområdet så ser du skyltar som indikerar vilket körfält som leder till din terminal. Terminalerna är färgkodade på skyltarna: T1- orange, T4 – vit. När du är inne vid hyrbilsparkeringen så letar du efter platserna för ditt hyrbilsbolag.

Terminal 1

Madrid flygplats terminal 1 nås västerifrån via M-11 och via M-14 från norr/söder. När du närmar dig flygplatsen så följer du skyltarna mot T1 Arrivals (T1 Llegadas) och hyrbilsparkeringen. Håll dig till körfältet som indikerar hyrbilsparkering P1 (Car rental). Se till så att du hela tiden följer rätt körfält till din terminal, ifall du först måste passera T3 och T2.

Terminal 4

Väg M-12 är en av huvudvägarna till T4 och vägen är välskyltad mot flygplatsen. Du når också T4 via M-14 från söder och M-111 från öster. När du närmar dig flygplatsen, håll dig i körfältet för Llegadas (Arrivals) och för hyrbilsparkeringen P4. Följ sedan skyltarna till ditt hyrbilsbolag för att lämna hyrbilen.

Det brukar även gå att återlämna hyrbilen på hyrbilskontoren i centrala Madrid, som finns bland annat vid Atocha tågstation. Hör med ditt hyrbilsbolag hur du kan göra.

Hyrbilsbolag på Madrid Barajas flygplats

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Madrid flygplats. Tänk på att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer hyrbilen och återlämna den med full tank. Om du ska köra och parkera inne bland centrala Madrids ofta smala gator så kan det vara bra att välja en mindre stadsbil.

Bolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Avis Obegränsad
Budget Obegränsad
Centauro Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Europcar 350 km /dag
Firefly Obegränsad
Hertz Obegränsad
National Obegränsad
Ok Rent A Car 300 km/dag
Record 120 km/dag
Sixt Obegränsad
Thrifty Obegränsad

Bensinstationer nära Madrid flygplats

Det finns två bensinstationer inom flygplatsområdet, en vid T4 och en vid T2. Du kommer att se skyltar för bensinstationerna när du kör på flygplatsen. Båda har öppet dygnet runt.

Köra och parkera i Madrid

Madrid är en stor huvudstad och ibland kan trafiken bli tung, speciellt på viktiga huvudvägar som går runt centrum. Däremot så är Madrid en stad som anses enkel för turister att navigera i, jämfört med andra spanska storstäder. När du letar efter parkering i Madrid så är det bra att veta vad färgerna på gatan betyder, och var du enklast kan parkera bilen för att kunna utforska centrum. Via länken nedan har vi samlat tips och info kring att köra och parkera i Madrid.

Sevärdheter med hyrbil från Madrid

Utflykter runt Madrid

Madrids läge i hjärtat av Spanien gör staden till en perfekt utgångspunkt för utflykter och bilresor. Inom köravstånd finns allt från häftig natur till historiska städer, och denna del av Spanien är känt för sin traditionella matkultur och autentiska atmosfär på landsbygden.

När du har utforskat Madrid i några dagar så väntar en upptäcktsfärd i centrala Spaniens regioner. Här kommer några tips på utflykter att göra med hyrbil från Madrid.

Ávila

Med sin imponerande stadsmur från 1000-talet och medeltida kyrkor och byggnader är Ávila en av de mest historiskt intressanta städerna i Spanien. Ávila finns med på UNESCO:s världsarvslista och stoltserar med många spännande museer, och staden är ett måste för den historieintresserade! Stadsmuren är det största belysta monumentet i hela världen, och det är även tillåtet att promenera på den. Ávila ligger ca 11 mil utanför Madrid och är lätt att nå med hyrbil.

Garganta de los Infiernos

Efter några dagar i Madrid är det skönt att sträcka på benen och utforska naturen i hjärtat av Spanien. Cirka 3 timmar från Madrid finns naturreservatet Garganta de los Infiernos i den vackra dalen Jerte. Om du vill se mer än centrala Spaniens klassiska öppna platå så är Garganta ett perfekt utflyktsmål. Naturreservatet ligger i närheten av staden Jerte och bjuder på vackra berg, grönskande dalar och floder. Här kan man vandra, cykla och campa i en fantasisk miljö.

Aranjuez

42 kilometer söder om Madrid ligger Aranjuez, där det kungliga palatset ligger. Förutom den vackra arkitekturen har palatset och staden många berömda trädgårdar och parker. Aranjuez har många sevärda byggnader och har även fått en plats på UNESCO:s världsarvslista. På vägen finns det möjligheter att göra avstickare till småstäder, och på vägen ligger även Warner Bros. Park Madrid som är en nöjespark med åkattraktioner och shower för hela familjen.

Bilsemester i Spanien från Madrid

Madrid är en perfekt utgångspunkt för en bilsemester i Spanien. Du kan åka på en omfattande längre Spanien-roadtrip som börjar och slutar i Madrid, eller göra kortare bilresor från Madrid in i hjärtat av Spanien. På roadtrip-vänligt köravtsånd från Madrid väntar vackert landskap och några av Spaniens mest intressanta städer med spännande historia, kulturupplevelser och mycket att se.

I artikeln nedan har vi samlat tips på vägar och info om att åka på roadtrip i Spanien och var du kan hämta hyrbil. Där kan du bland annat läsa om förslag på roadtrip från Madrid. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)