Hyrbil på Kanarieöarna

Hitta bäst pris på hyrbilar på Kanarieöarna genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Kanarieöarna

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Kanarieöarna, samt hur du hittar de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Hyra bil på Kanarieöarna

Kanarieöarna består av olika öar, där de största är Gran Canaria, Fuerteventura, Teneriffa, Lanzarote och La Palma. Beroende på vilken ö du ska åka till landar du på olika internationella flygplatser, och på samtliga flygplatser finns flera hyrbilsbolag till hands. Boka hyrbilen i förväg, och var extra uppmärksam på om bolagen vill lägga till extraförsäkringar, då dessa oftast redan ingår.

Vissa vägar på Kanarieöarna är både smala och krokiga, men majoriteten av vägarna är stora och i bra skick.

Utflyktsmål på Kanarieöarna

Kanarieöarnas olika öar är ideala för bilutflykter. Ofta går det att köra runt en hel ö på en dag, och det finns mycket att se på vägen, vare sig det gäller små städer eller vackra naturlandskap.

Gran Canaria
Gran Canaria är ön som har allt, och med största staden Las Palmas som utgångspunkt går det lätt att ta sig runt. Med hyrbil går det att uppleva allt från mysiga fiskelägen som Puerto de las Nieves och Chira, till vulkankratern Caldera de Bandama. På Gran Canaria finns även många vinodlingar lokaliserade i området Santa Brígida.

En annorlunda upplevelse får man i bergsbyn Artenara. En slingrig väg leder upp till byn, som har ett fantastiskt läge. Många av husen där är egentligen gamla grottor, och byn är känd för sin grottkyrka La Ermita de la Cuevita.

Fuerteventura
Trots att Fuerteventura är den näst största ön på Kanarieöarna är det även den lugnaste, och att köra bil här är en helt annan upplevelse än på Gran Canaria. Med bilen går det att ta sig en tur bland de många vackra sandstränderna vid kusten, men även besöka den lilla men historiska staden Betancuria, som har en sevärd kyrka.
Fuerteventura har även naturreservatet Parque Natural de Corralejo med makalösa landskap.

Teneriffa
Teneriffa är en av de mest populära öarna i Kanarieöarna. Ön har många badstränder, men även många trevliga byar som går att besöka med bil. Till exempel är bergsbyn Masca med sin vidunderliga utsikt ett perfekt utflyktsmål. Vägen upp är smal och snirklig, men värt utmaningen!
På norra delen av ön finns även djurparken Loro Parque som har det största delfinariumet i Europa.

Lanzarote
Lanzarote har många intressanta landskap, och var den första ön i världen att bli klassad som en biosfärreservat av UNESCO 1993. Med bil går det att ta sig runt hela ön och upptäcka den fantastiska naturen. Ett tips är vinodlingarna i området La Geria, som fått en plats på UNESCO:s världsarvslista på grund av de speciella metoderna som används vid produktionen.

Ett annat populärt utflyktsmål är Fundacion Cesar Manrique, huset där den berömde konstnären Cesar Manrique bodde. Huset har efter hans bortgång blivit ett känt konstmuseum.

La Palma
La Palma är en av Kanarieöarnas minsta öar, och även en av de lugnaste öarna. Santa Cruz de La Palma är största staden, och erbjuder både shopping, museer och andra sevärdheter.

I de södra delarna av ön finns området Fuencaliente där man bland annat kan se vulkaner, två fyrar varav den ena är ett museum, samt saltbassänger (saliner).

Fin utsikt över Barcelona
Blanes på Costa Brava ligger nära Barcelona
Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.55 av 5)