Hyrbil i Barcelona

Hitta bäst pris på hyrbilar i Barcelona genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Barcelona

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Barcelona, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Barcelona

  • Barcelona Sants tågstation: Kommer man till Barcelona med tåget finns det ett stort antal hyrbilskontor i nära anslutning till tågstationen. Inne på stationen finns två hyrbilskontor, och direkt öst om stationen, precis över gatan, finns det ytterligare hyrbilskontor på Carrer de Virat och Carrer del Rector Triadó. Samtliga hyrbilskontor vid Barcelona Sants tågstation ligger på bekvämt gångavstånd från själva stationen. Se bilder ovan.
  • Norra Barcelona: Det finns flera hyrbilskontor i de mer centrala delarna av Barcelona. Bland annat finns det möjlighet att hyra bil på Corcega, Rambla de Catalunya och Centre De La Vila, där flera hyrbilskontor finns att tillgå. Från dessa kontor går det lätt att ta sig ut från staden till andra närliggande utflyktsmål.
  • Östra Barcelona: I Barcelonas östra del finns också ett par hyrbilsbolag, som ligger i närhet av stranden i stadsdelen Sant Marti. Här går det att besöka våra hyrbilskontor på Carrer Pere IV och Pallars. Från dessa hyrbilskontor i östra Barcelona går det enkelt att ta sig ut på större vägar, och ut till andra delar i området kring Barcelona.

Hyra bil på Barcelonas flygplats

Om du flyger till Barcelona kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. På Barcelonas internationella flygplats El-Prat Airport finns de stora hyrbilsbolagen representerade. De går att finna efter bagageutlämningen vid ankomsthallen. Det går även att hyra bil inne i Barcelona centrum, då flera av hyrbilsbolagen även har kontor där. Var uppmärksam på extraförsäkringarna som hyrbilsbolagen ofta försöker lägga till, då de oftast redan ingår i avtalet.

Läs mer här om att hyra bil på Barcelonas flygplats.

Utflykter med hyrbil runt Barcelona

Runt om i Barcelonas närområde finns många spännande utflyktsmål som lätt går att ta sig till med hyrbil. Hela Katalonien bjuder på underbar natur, medelhavsstränder, kulturpärlor och historiska platser. Besök till exempel kustområdet Costa Brava eller historiska Tarragona, platser som gör det väl värt att hyra bil på Barcelonas flygplats!

Fin utsikt över Barcelona
Blanes på Costa Brava ligger nära Barcelona

Costa Brava

Cirka 60 kilometer nordöst om Barcelona ligger Costa Brava, ett av Spaniens mest kända turistmål. Costa Brava består av flera olika städer och där finns både vacker natur och kilometerlånga badstränder, men även många kulturella sevärdheter. Några av de mest kända orterna i Costa Brava är Roses, Blanes, Torroella-l’Estartit och Lloret de Mar, perfekt för en rundtur med hyrbil. En av de charmigaste orterna anses även vara Pals med sin välbevarade historiska stadskärna, och den medeltida staden Tossa de Mar.

Tarragona

Historiska medelhavsstaden Tarragona är ett perfekt utflyktsmål med hyrbil från Barcelona. Ett besök i den äldsta delen av staden är som att resa tillbaka i tiden, och det är en fantastisk upplevelse att strosa bland historiska byggnader och vinglande kullerstensgränder som för tankarna till både romartiden och pirater. Ta en kaffe eller lunch på någon av uteserveringarna och insup atmosfären! I Tarragona finns flera arkeologiska monument från romarriket, till exempel den antika amfiteatern som användes för gladiatorspel. När du känner dig klar med stadsvandringen så väntar Tarragonas 15 kilometer långa kust med underbara sandstränder. Tarragona ligger bara ca 1 timme och 20 minuters körning längs kusten från Barcelona.

Andorra

Än mer norrut finns bergskedjan Pyrenéerna, och vill man göra ett besök i furstendömet Andorra tar detta endast två och en halv timme med hyrbil från Barcelona. Många åker till skattefria Andorra för att shoppa loss rejält taxfree, eller åka skidor i Andorras härliga skidbackar och alpliknande miljöer som ofta badar i strålande sol. Här finns fina och exklusiva skid-och spahotell som erbjuder fantastiska utsikter över bergen från jacuzzin. Andorra är även känt för sin goda mat med influenser från både Frankrike och Spanien.

Barcelona stad och shopping

Barcelona stad

Barcelona är en härlig medelhavstad med historiska anor från både medeltiden och romarriket.  I Barcelona finns en mängd intressanta konstmuseum som Museu Picasso och Fundació Joan Miró, och fantastiska utflyktsmål för den som är intresserad av kultur och arkitektur. Några av stadens mest populära attraktioner är byggnaderna Antoní Gaudi, som katedralen Sagrada Familia, den böljande Casa Milà och Casa Batlló.

Strosa längs den berömda och livliga boulevarden La Rambla som sträcker sig från hamnen in till centrum. Här finns souvenirbutiker, historiska byggnader, oändliga tapasrestauranger och kulinariska intryck i den stora saluhallen La Boqueria. Vill du ha mer lugn och ro och insupa atmosfären från ett mysigt torg kan du besöka det bohemiska kvarteret Gracia. Besök även Gamla stan och de labyrintliknande gotiska kvarteren, Barri Gòtic, som är centrum i den historiska stadskärnan. Här finns välbevarad gammal arkitektur och många mysiga caféer och barer.

Shopping i Barcelona

Barcelona har ett riktigt bra utbud av butiker, köpcentrum och shoppingstråk. Förutom La Ramblas butiker så finns ett härligt shoppingutbud längs exklusiva Passeig de Gràcia, och bland de roliga butikerna i Barri Gòtic i Gamla stan. Landets största varuhuskedja El Corte Inglés ligger i slutet av La Ramla vid torget Plaça Catalunya, där shoppinggatan El Portal d’Angel tar vid. Nere i hamnen finns också det stora köpcentret Maremágnum. Om du vill shoppa vintage och second hand bör du ta dig till området El Raval och Calle Riera Baixa. I Barcelona kan du lätt kombinera stadspuls med strandliv, och den populära stranden Barceloneta ligger en bit ut från centrums shoppingområden.

Parkering
Det finns många allmänna parkeringshus i staden, och det enklaste är att söka i Google Maps efter parkering närmast din destination. På flera attraktioners hemsidor, exempelvis Museu Picasso, brukar det även stå tips för närmsta parkeringshus. Många centrala hotell i Barcelona erbjuder också parkering för sina gäster.

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.60 av 5)