Hyrbil i Barcelona

Hitta bäst pris på hyrbilar i Barcelona genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Barcelona

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Barcelona, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du flyger till Barcelona är det smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Du kan också boka hyrbil i Barcelona stad. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs våra tips om hyrbil i Spanien via länken nedan.

Bilsemester från Barcelona

Livliga Barcelona ligger på medelhavskusten och en av Spaniens mest populära storstäder. Barcelona en vanlig startpunkt för att hyra bil och åka på bilsemester i Spanien. Norr om Barcelona sträcker sig den berömda kustlinjen Costa Brava. Det är även populärt att bila söderut mellan Barcelona och Alicante. Se fler tips för utflykter och roadtrips från Barcelona längre ner.

Hyra bil i Barcelona

I Barcelona kan du hyra bil hos kända bolag som Hertz, Alamo, Avis, Enterprise, Europcar, Thrifty och Sixt. Vi har hyrbilskontor och upphämtningsplatser på lättillgängliga platser i centrum, bland annat Barcelona tågstation. Det är en bra idé om att hyra bil i centrala Barcelona om du vill kunna göra utflykter på egen hand.

  • Barcelona Sants tågstation: Kommer du till Barcelona med tåget finns det ett stort antal hyrbilskontor i nära anslutning till tågstationen. Inne på stationen finns två hyrbilskontor. Precis över gatan finns flera hyrbilskontor på Carrer de Virat och Carrer del Rector Triadó. Samtliga hyrbilskontor vid Barcelona Sants tågstation ligger på bekvämt gångavstånd från själva stationen.
  • Norra Barcelona: Det finns flera hyrbilskontor i centrala Barcelona. Bland annat finns hittar du hyrbilsbolag på huvudgatan Gran Via de les Corts Catalanes samt Corcega, Rambla de Catalunya och huvudgatan Centre De La Vila. Från dessa kontor går det lätt att ta sig ut från staden till andra närliggande utflyktsmål.
  • Östra Barcelona: I östra Barcelona finns också hyrbilsbolag nära stranden i stadsdelen Sant Marti. Här går det att besöka våra hyrbilskontor på Carrer Pere IV och Pallars. Från dessa hyrbilskontor i östra Barcelona går det enkelt att ta sig ut på större vägar, och ut till andra delar i området kring Barcelona.

I sökmotorn kan du se hyrbilsbolagen i Barcelona på en karta. Du kan enkelt jämföra priser och utbud för att se billiga hyrbilar i Barcelona.

Hyra bil på Barcelonas flygplats

Barcelona flygplats (BCN) heter El Prat och ligger ca 14 kilometer från centrala Barcelona. Det är den främsta internationella flygplatsen för regionen Katalonien. Därav finns här ett riktigt bra utbud av välkända hyrbilsbolag med bra priser. Det är enkelt att hämta hyrbil på flygplatsen och du hittar hyrbilsbolagen vid ankomsthallen efter att du hämtat ditt bagage. Läs mer om vilka bolag som finns på Barcelona flygplats i artikeln nedan.

Tips för att boka hyrbil i Barcelona

Barcelona är ett de mest populära resmålen i hela Europa. Under högsäsong är det många som vill hyra bil i Barcelona och köra längs medelhavskusten. Därav är det rekommenderat att boka din hyrbil i god tid. Särskilt om du behöver hyra extra tillbehör inför din bilsemester i Spanien, som bilbarnstol. Då bör du hyra med framförhållning om du planerar att resa under sommaren när det är mycket turister.

När du bokar hyrbil hos Hyrbil24 har du fri ändring och avbokning så att du tryggt kan hyra bil med god framförhållning.

Se till att boka hyrbil med AC! Sommaren är lång i Barcelona och det kan vara varma temperaturer mellan maj och oktober, med varmast väder i juli-augusti. Då är det extra skönt att ha egen hyrbil med AC och slippa varma bussar och kollektivtrafik. För info om nyttiga saker som bilförsäkring, deposition m.m. läs  Tips för att boka hyrbil utomlands.

Guide: Köra och parkera i Barcelona

Köra i Barcelona

De flesta hyr bil i Barcelona för att göra utflykter eller åka på roadtrip längs Costa Brava efter att ha utforskat Barcelonas centrum några dagar. Om du vill köra i Barcelona så kommer här lite info som vi hoppas kan underlätta ditt besök i Barcelona.

Att köra inne i Barcelona kan vara en intensiv upplevelse första gången. Som många europeiska städer så har Barcelona utvecklats snabbt i takt med fler invånare. Ibland kan den snabba utvecklingen ta sitt utryck i ett förvirrande nätverk av gator och enkelriktade vägar. Du lär också snabbt vänja dig vid mängden mopeder inne i Barcelona.

Lokalborna tar ofta till tutan i trafiken vilket kan göra att trafiken ibland känns hetsigare än vad den faktiskt är! Se det som en del av din resa till Barcelona att uppleva stadens karakteristiska trafik.

Kör försiktigt – men bestämt

Barcelonas lokalbor är kända för att ofta köra aggressivt men effektivt, vilket innebär att de gärna tar chanser. De kan ibland visa relativt lite tålamod mot veliga turister. På motorvägar är det vanligt att förare blinkar med lamporna för att signalera en omkörning, för att därefter passera dig. Så länge du följer trafikregler och är vaksam så är det inga problem att köra i Barcelona.

Det är alltid rekommenderat att använda Google Maps eller en uppdaterad GPS så att du kan fokusera på trafiken framför dig snarare än leta efter skyltar.

Hastighetsbegränsingar

Följ hastighetsbegränsningarna i Barcelona! De vidhålls noga av trafikpolisen och fortkörningar leder till onödiga böter. Följande hastighetsbegränsningar gäller i Spanien:

  • Motorvägar: Autopistas (har ett A eller E innan sitt vägnummer) och tvåfiliga motorvägar (Autovías): 120 km/h
  • Motortrafikled: 100 km/h
  • Inom stadsgräns: max 50 km/h
  • Landsväg: 90 km/h

Motorvägar

Barcelonas motorvägar håller hög kvalitet och är generellt inte högt belastade så länge du undviker rusningstider. Barcelona har två huvudsakliga motorvägar, Ronda de Dalt och Ronda Litoral. Vägarna går i halvcirklar som bildar en ringväg. De två vägarna är viktiga vägar in i staden från yttre stadsområden.

Köra inne i Barcelona

Om du ska köra i centrala Barcelona så bör du vara uppmärksam på bilister, chansande mopedister, grupper med turister och gående som kan ta sig ut på vägen. De flesta centrala områden är dock helt okej att köra i och bara följa trafiken. Det medeltida kvarteret Barrio Gótico, som är en av Barcelonas stora sevärdheter, är däremot inte rekommenderat att försöka köra i. Här är gatorna gamla och trånga och det är dessutom svårt att hitta parkering.

Spanska rondeller

Precis som många andra spanska storstäder så är Barcelona känt för sina flerfiliga rondeller. Även om Barcelonas invånare är vana vid dessa kaotiska rondeller och målinriktat kör in och ut (och ofta lägger sig i yttersta filen oavsett när de ska köra av), så kan det kännas nytt för besökare.

Det är inte ovanligt att både lokalbor och turister fastnar i rondellerna och får köra runt ett par gånger innan de kan komma ut via rätt avfart. Ett tips är att undvika dessa flerfiliga rondeller helt om det känns osäkert – du är inte ensam!

Parkera och utforska centrum till fots

Om du vill köra in i Barcelonas centrum så är en rekommendation att parkera hyrbilen och ta sig sista biten in till fots, alternativt att använda kollektivtrafiken inne i centrala Barcelona. Därefter kan du utforska Barcelonas shoppinggator och historiska kvarter i lugn och ro. Det bästa är om ditt hotell erbjuder parkering för sina gäster.

Bensin i Spanien

När du hyr bil i Spanien kommer du såklart behöva besöka en bensinstation vid något tillfälle. Vanliga bensinstationer (Estacíon de Petroleo) är Repsol och Cepsa. Du betalar antingen i automaten eller inne butiken, om det är en bemannad station.

  • Gasolina – Bensin
  • Gasoleo – Diesel

Parkering i Barcelona

Du kan parkera i ett av stadens många parkeringsgarage, gatuparkering eller på en allmän parkeringsplats. Ett tips är också att kolla med ditt hotell då många hotell i Barcelona erbjuder gästparkering.

Det enklaste är annars att söka i Google Maps efter parkering. På flera attraktioners hemsidor, exempelvis Museu Picasso, brukar det även stå tips för närmsta parkeringshus.

Parkeringshus

Det finns väldigt många parkeringshus i Barcelona. Det största parkeringsoperatören är B:SM som har över 50 parkeringshus och parkeringsplatser över hela staden. Priserna kan variera men dagsavgiften brukar ligga på 30–35 Euro.

För privatägda parkeringshus eller hotellparkering så kan du vänta dig 15–30 Euros. Den största leverantören för att förboka parkering är Parclick, som låter dig boka parkeringsplats i Barcelona online.

Gatuparkering och färger

För gatuparkering så finns det olika zoner med skiftande regler och avgifter. Färgerna på gatan visar vem som får parkera där. Blå linje brukar finnas nära shoppingcenter och andra allmänna platser, och betyder att parkering är tillåten så länge du betalar avgiften i automaten. Den tillåtna parkeringstiden står skyltad och du lämnar parkeringskvittot synligt i rutan. Priser varierar mellan zonerna.

Gul linje betyder parkering förbjuden, och grön linje är för boende eller personer med särskilt tillstånd.

Följ parkeringsregler och skyltar noga. Böterna i Spanien är väldigt höga och din bil kan snabbt bli bortforslad om den är olagligt parkerad. Om detta skulle inträffa så hittar du en röd lapp på gatan med info om var du kan hämta ut bilen.

Sevärdheter med hyrbil runt Barcelona

Sevärdheter i Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och den livliga storstaden fullkomligt myllrar av konst, kultur, goda tapas, rolig shopping, uteliv och restauranger. Om du vill uppleva det bästa av det spanska storstadslivet kombinerat med sol, bad och strand så är Barcelona rätt för dig! Staden har något för alla åldrar, och även barnfamiljer hittar massor att göra i Barcelona. Genom att hyra bil har du dessutom hela den spanska medelhavskusten inom räckhåll att utforska.

Fin utsikt över Barcelona
Blanes på Costa Brava ligger nära Barcelona

Konst och kultur

Barcelona ligger i Katalonien i nordöstra Spanien och kallas ofta för hela Kataloniens kulturhuvudstad. I Barcelona finns en mängd intressanta konstmuseum som Museu Picasso och Fundació Joan Miró, och fantastiska utflyktsmål för den som är intresserad av kultur och arkitektur. Några av stadens mest populära attraktioner är byggnaderna Antoní Gaudi, som katedralen Sagrada Familia, den böljande Casa Milà och Casa Batlló.

La Rambla

Strosa längs den berömda och livliga boulevarden La Rambla som sträcker sig från hamnen in till centrum. La Rambla är Barcelonas sociala pulsåder som alltid myllrar av människor och intryck. Här finns souvenirbutiker, historiska byggnader, oändliga tapasrestauranger och kulinariska intryck i den stora saluhallen La Boqueria. Vill du ha mer lugn och ro och insupa atmosfären från ett mysigt torg kan du besöka det bohemiska kvarteret Gracia.

Barri Gòtic

Besök även Gamla stan och de labyrintliknande gotiska kvarteren, Barri Gòtic, som är centrum i den historiska stadskärnan. Här finns välbevarad gammal arkitektur och många mysiga caféer och barer. Kvarteret är 2000 år gammalt och här kan du hitta reliker från både romarnas styre och medeltiden. Barri Gòtic har verkligen en alldeles särskild atmosfär som ger dig en resa tillbaka i tiden! Parkera hyrbilen innan du ger dig in i denna äldsta del av Barcelona.

Shopping i Barcelona

Barcelona har ett riktigt bra utbud av butiker, köpcentrum och shoppingstråk. Förutom La Ramblas butiker så finns ett härligt shoppingutbud längs exklusiva Passeig de Gràcia, och roliga butikerna i Barri Gòtic i Gamla stan. Landets största varuhuskedja El Corte Inglés ligger i slutet av La Ramla vid torget Plaça Catalunya, där shoppinggatan El Portal d’Angel tar vid. Nere i hamnen finns också det stora köpcentret Maremágnum. Om du vill shoppa vintage bör du ta dig till området El Raval och Calle Riera Baixa.

Barcelona strand La Barceloneta

I Barcelona kan du lätt kombinera stadspuls med strandliv, och den populära stranden La Barceloneta ligger en bit ut från centrums shoppingområden. Det är egentligen det strandnära kvarteret som heter La Barceloneta, och stranden är Sant Sebastià Beach. Hit går lokalborna gärna för att bada, socialisera och testa vattensporter. Stranden kantas av en trevlig strandpromenad med restauranger och tapasbarer, och härifrån får du en fin utsikt över hamnen.

Tips: Utflykter med hyrbil

Dagsutflykter från Barcelona

Runt om i Barcelonas närområde finns många spännande utflyktsmål som lätt går att ta sig till med hyrbil. Hela Katalonien bjuder på underbar natur, medelhavsstränder, kulturpärlor och historiska platser. Besök till exempel kustområdet Costa Brava eller historiska Tarragona, platser som gör det väl värt att hyra bil i Barcelona!

Bila längs Costa Brava

Cirka 60 kilometer norr om Barcelona i staden Blanes börjar Costa Brava, ett av Spaniens mest kända turistmål. Barcelona är en populär utgångspunkt för en roadtrip längs Costa Brava upp till franska gränsen. Costa Brava består av flera olika städer och där finns både vacker natur och kilometerlånga badstränder, men även många kulturella sevärdheter.

Några av de mest kända orterna i Costa Brava är Roses, Blanes, Torroella-l’Estartit och Lloret de Mar, perfekt för en rundtur med hyrbil. En av de charmigaste orterna anses även vara Pals med sin välbevarade historiska stadskärna, och den medeltida staden Tossa de Mar.

Tarragona

Tarragona är ett populärt utflyktsmål med hyrbil från Barcelona. Ett besök i Tarragonas gamla stadsdel bland historiska byggnader och kullerstensgränder för tankarna till både romartiden och pirater. I Tarragona finns flera fornlämningar från romarriket, till exempel den antika amfiteatern. Dessutom väntar Tarragonas 15 kilometer långa kust med underbara sandstränder. Tarragona ligger bara ca 1 timme och 20 minuter från Barcelona.

Girona

Om du är ett fan av Game of Thrones så har du kanske hört om den medeltida staden Girona. Girona var nämligen en av de vackra inspelningsplatserna. Staden är en skön kontrast mot Barcelonas livlighet, och här kan du strosa längs terrakottafärgade stenhus och slingrande gator. I Girona finns även en vacker katedral och traditionsenliga arabiska bad som daterar tillbaka till tidigt 1000-tal. Girona ligger bara 102 kilometer från Barcelona och är en perfekt dagsutflykt med hyrbil!

Montserrat

Efter några dagar i Barcelona är det skönt att sträcka på benen med vandring och episka vyer. Montserrats dramatiska bergskedja ligger bara ca 1 timme från Barcelona och är en ikonisk plats i Katalonien. Bland sevärdheterna finns det gamla klostret i Montserrat, konstmuseum och vandringsleder. Serpentinvägarna bland bergen bjuder på en häftig körupplevelse med panoramavyer, om du har egen hyrbil är det väl värt att göra denna dagsutflykt från Barcelona.

Sitges

Medelhavsstaden Sitges ligger ca 40 kilometer från Barcelona och är en annan populär dagsutflykt med hyrbil. Sitges är omgiven av sandstränder och stadens mikroklimat gör det möjligt att njuta av strandlivet under nästan hela året. Strandpromenaden Passeig Maritim ger en fin utsikt över kustlinjen. Sitges bjuder på charmiga avenyer, arkitektur från olika eror och museet Palau Maricel som är lika vackert utanpå som inuti.

Roadtrip från Barcelona

Tips: Bilsemester från Barcelona

Barcelonas läge på östkusten gör staden till en bra utgångspunkt för en bilsemester både inåt landet och längs den spanska östkusten. Om du skulle vilja återlämna din hyrbil i en annan stad så kan du boka en envägshyra. Envägshyror är ofta prisvärda mellan flygplatser.

Från Barcelona till Alicante

En roadtrip mellan Barcelona och Alicante är perfekt om du inte har så mycket tid men ändå vill bila längs medelhavskusten. Det är ca 540 kilometer mellan städerna om du kör kustvägen och det finns mycket att se. Stanna till ibland annat Tarragona och den häftiga storstaden Valencia innan du når den ikoniska kustlinjen Costa Blanca och Alicante. Alicante är en mycket populär stad i Spanien och här finns det också ett stort utbud på hyrbilar.

Från Barcelona till Malaga

Malaga ligger längs den berömda kustlinjen Costa del Sol i södra Spanien. Malaga tillsammans med grannstaden Marbella anses ofta ha det bästa vädret i Spanien med stabila soldagar året runt. Om du vill göra en roadtrip längs hela östkusten så är en bilsemester mellan Barcelona och Malaga något att ta sikte på! I båda städer är det väldigt enkelt att hyra bil. Det är ca 1058 kilometer mellan Barcelona och Malaga och är perfekt för en längre roadtrip i Spanien.

Från Barcelona till Madrid

Du kan också köra inåt landet från Barcelona till huvudstaden Madrid, som ligger 625 kilometer från kusten in mot centrala Spanien. På vägen kan du köra genom flera av Spaniens historiska landskap med vackra gamla småstäder och skiftande natur. Kör via den trevliga staden Zaragoza som bjuder på spännande kulturbyggnader, god mat och välbevarad arkitektur från både romartiden och morerna.

Fler tips: Roadtrip i Spanien

Spanien är ett av Europas mest populära destination för att åka på bilsemester. Med varierande miljöer, spännande historiska städer och sköna kustlinjer finns det mycket att utforska i både södra, mellersta och norra Spanien. Det är dessutom smidigt att hyra bil och ta sig runt i Spanien på egen hand.

Att bila från Barcelona längs Costa Brava finns med på vår lista med tips över vackra vägar i Spanien för en roadtrip. Via länken nedan kan du se våra andra tips och förslag på vägar inför en bilsemester i Spanien. Trevlig resa!

Vad tycker du om den här sidan?

(6 röster, betyg: 4.67 av 5)