Hyrbil på Barcelona flygplats El Prat

Hitta bäst pris på hyrbilar på Barcelonas flygplats El Prat genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Barcelonas flygplats

Planerar du en resa till Barcelona? Då finns det mycket att utforska som gör det väl värt att hyra bil. Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Barcelonas flygplats samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs våra tips om hyrbil i Spanien via länken nedan. Där får du viktig information om saker som bilförsäkring och att köra i Spanien.

Hitta billiga hyrbilar på Barcelona flygplats

När du reser till Barcelona är det alltid smidigast att hyra bil på Barcelona flygplats, så att du kan hämta bilen direkt och börja din semester. Du slipper också dyra taxiresor och varma transferbussar. Det är ofta stor chans att hitta prisvärda envägshyror mellan flygplatser. På stora flygplatser finns dessutom bäst utbud och riktigt bra, pressade priser på hyrbilar. Vi jämför hyrbilsbolagen på Barcelona flygplats efter bästa pris så att du kan hitta billiga hyrbilar i Barcelona.

Att hyra bil på Barcelona flygplats

Barcelona flygplats (BCN) är en stor flygplats och här kan du boka hyrbil hos välkända hyrbilsbolag. På Barcelona flygplats kan du hyra bil hos bolag som Hertz, Avis, Europcar och Sixt.

Barcelona flygplats heter El Prat och ligger ca 13 kilometer från Barcelonas centrum nära flera motorvägar, vilket gör det enkelt att ta sig vidare med bil. I sökmotorn kan du snabbt jämföra priser och utbud hos hyrbolagen på Barcelona flygplats.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Det är smidigt att hämta hyrbilen på flygplatsen, och hyrbilskontoren finns i båda terminaler på Barcelona flygplats. I Terminal 1 följer du skyltarna efter Bagage Claim till kontoren som finns i ankomsthallen, och samma gäller för Terminal 2 där hyrbilskontoren finns i Terminal 2B. Vissa kontor finns endast i 2B, och du kan åka med en gratis shuttlebuss mellan terminaler om ditt flygbolag finns i den andra terminalen.

Var uppmärksam på extraförsäkringarna som hyrbilsbolagen ofta försöker lägga till, då de oftast redan ingår i avtalet.

Återlämna hyrbilen

När resan är slut är det dags att lämna tillbaka hyrbilen. Ta väg C31 till Barcelona flygplats och följ skyltarna till din terminal. Var noga med att återlämna hyrbilen i samma terminal som du hämtade den. Titta efter skyltar för Car Rental och kör till Car Return. Parkera hyrbilen på platser som är markerade för ditt hyrbilsbolag. Om du sedan ska flyga från den andra terminalen så hoppar du smidigt på shuttlebussen som går mellan terminalerna. Glöm då inte att avse lite extra tid för transfern!

Hyrbilsbolagen på flygplatsen har vanligtvis återlämning dygnet runt. Men om du planerar att lämna tillbaka din hyrbil under obekväma tider så kan det vara bra att meddela detta till bolaget i förväg.

Hyrbilsbolag på Barcelonas flygplats

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Barcelona flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska åka på en längre bilsemester, och välj om möjligt bränslepolicy ”full-till-full”. En bränslepolicy med ”förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminalen
Avis Obegränsad I terminalen
Budget Obegränsad I terminalen
Centauro 400 km per hyra Shuttlebuss
Dollar Obegränsad I terminalen
Europcar 350 km per hyra Hyrbilscenter
Firefly 340 km per hyra I terminalen
Goldcar 350 km per hyra I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
InterRent 350 km per hyra I terminalen
Keddy 350 km per hyra Hyrbilscenter
Firefly Obegränsad I terminalen
Ok Rent a Car 3000 km per hyra Shuttlebuss
Record Obegränsad Shuttlebuss
Sixt 350 km per hyra I terminalen

Bensinstationer vid Barcelonas flygplats
Precis vid entrén till flygplatsområdet finns bensinstationen Galp. När du kör in mot terminalerna så finns bensinstationen på höger sida. Här finns också Petrocat och 56. Om du ska fylla upp hyrbilen innan du lämnar tillbaka den så kan det vara bra att göra detta i god tid. Det brukar gå snabbt men ibland kan det vara många som återlämnar hyrbilen samtidigt. Det bästa är att söka efter närmaste station i Google Maps.

Hyra bil i Barcelona stad

Du kan också hyra bil på flera ställen i inne iBarcelona. Det är ett utmärkt alternativ om du exempelvis vill göra utflykter längs den spanska medelhavskusten efter ett par dagar i Barcelona. Se tips och info om att hyra bil i Barclona i artikeln nedan. Om du skulle vilja återlämna hyrbilen i en annan stad efter en roadtrip så kan du boka en envägshyra. Det är bland annat populärt att köra mellan Barcelona och Alicante.

Köra och parkera i Barcelona

Trafiken i centrala Barcelona kan verka hetsig för turister, men ta det bara lugnt och ha 100% fokus på körningen så ska det går bra. Även om det ibland kan bli mycket trafik under rusningstimmar, så går det bra att ta sig runt Barcelona med hyrbil och följa trafiken när du har vant dig vid körupplevelsen.

I artikeln Hyra bil i Barcelona ovan kan du läsa mer om att köra i Barcelona och få lite tips som vi hoppas ska underlätta körupplevelsen i denna livliga storstad. Du kan också läsa vad du kan tänka på inför när du ska parkera i Barcelona.

Utflykter och roadtrips

Sevärdheter runt Barcelona

Att hyra bil på Barcelona flygplats är en bra idé för att kunna utforska närliggande sevärdheter. På grund av sitt strategiska läge med bra roadtrip-avstånd till städer som Madrid, Alicante och Malaga så är Barcelonas flygplats en populär startpunkt för en bilsemester i Spanien. Strax norr om Barcelona sträcker sig den ikoniska kustlinjen Costa Brava som är perfekt för en bilresa.

Bila från Barcelona längs Costa Brava

Bara 60 kilometer norr om Barcelona börjar den populära kustlinjen Costa Brava som går i norra Katalonien mellan Blanes och franska gränsen. Barcelona är en vanlig utgångspunkt för en roadtrip längs Costa Brava och kuststräckan bjuder på underbara vyer av medelhavet, vackra gamla städer och spännande historiska platser. En perfekt roadtrip för att uppleva denna berömda del av den spanska medelhavskusten!

Bila från Barcelona till Valencia

Om du vill bila söderut från Barcelona så kan du följa kustlinjen ner till Valencia. Valencia är en livlig storstad som är känd för att vara gastronomiskt centrum (här föddes paellan!), en spännande kultur-och konststad med en vacker medeltida stadskärna. Passa på att stanna på intressanta städer på vägen, som hamnstaden Tarragona som är ett UNESCO-skyddat kulturarv för sina välbevarade historiska fornlämningar från romartiden.

Det är ca 350 kilometer mellan Barcelona och Valencia vilket är strategiskt för en kortare bilresa om du vill spendera ett par dagar på platser längs vägen.

Bila från Barcelona längs medelhavskusten

Barcelona är en perfekt utgångspunkt om du vill göra en längre roadtrip längs Spaniens medelhavskust. Här väntar flera av Spaniens mest intressanta platser och städer. Hyr bil på Barcelona flygplats och följ kusten söderut ner mot Valencia. Fortsätt mot kustlinjen Costa Blanca och kända städer som Benidorm, Alicante och Cartagena. Kör vidare till Granada och Malaga i södra Spanien och utforska exotiska Andalusiens sköna kust, spännande matkultur och moriska arv.

Om du följer kusten hela vägen så är det ca 1044 kilometer mellan Barcelona och Malaga. I artikeln Roadtrip i Spanien nedan finner du mer info om sevärdheter i Andalusien och tips på vägar.

Fler tips: Roadtrip i Spanien

Spanien är ett av Europas mest populära land för en bilsemester. I Spanien är det dels mycket smidigt att hyra bil, men det finns också fantastiskt mycket att uppleva längs det välplanerade vägnätet. Barcelonas kustläge med bra roadtrip-avstånd till både Alicante, Malaga och inåt landet till Madrid gör Barcelona flygplats till en populär utgångspunkt för att hyra bil och utforska landet.

I artikeln nedan har vi samlat tips inför en roadtrip i Spanien, vare sig du är ute efter en kortare bilresa eller omfattande Spanien-runt roadtrip. Se tips på roadtrips i norra och södra Spanien, medelhavskusten och från Madrid. Trevlig bilresa!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.50 av 5)