Hyrbil på Barcelona flygplats El Prat

Hitta bäst pris på hyrbilar på Barcelonas flygplats El Prat genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil på Barcelonas flygplats

Planerar du en resa till Barcelona? Det finns mycket att uppleva i Barcelona som gör det väl värt att hyra bil. Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Barcelonas flygplats, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Spanien via länken nedan. Där får du viktig information om saker som bilförsäkring, tillägg och att köra i Spanien.

Barcelona Airport

Barcelona Airport (BCN) heter El Prat och är Barcelonas och Kataloniens främsta internationella flygplats. Flygplatsen ligger ca 13 kilometer från centrum och ligger nära två välskyltade motorvägar,  B10/C31 och B20/C32. Det är enkelt att ta sig från flygplatsen in till staden med bil. Ta dig ut från Barcelona Airport-El Prat och fortsätt längs Gran Via C31 in mot centrum. Det är rekommenderat att använda någon form av GPS eller Google Maps när du kör.

Att ta sig till hyrbilsbolaget

Barcelona Airport är en vältrafikerad flygplats vilket gör att du kan hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Här finns ett stort utbud av bilmodeller beroende på dina behov inför resan. Hyrbilskontoren finns i båda terminaler på flygplatsen. I Terminal 1 följer du skyltarna efter Bagage Claim till kontoren som finns i ankomsthallen, och samma gäller för Terminal 2 där hyrbilskontoren finns i Terminal 2B. Vissa kontor finns endast i 2B, och du kan åka med en gratis shuttlebuss mellan terminaler om ditt flygbolag finns i den andra terminalen. Det är smidigt att hyra bil på Barcelonas flygplats!

Lämna tillbaka bilen

Ta väg C31 till flygplatsen och följ skyltarna till din terminal. Var noga med att återlämna hyrbilen i samma terminal som du hämtade den. Titta efter skyltar för Car Rental och kör till Car Return. Parkera hyrbilen på platser som är markerade för ditt hyrbilsbolag. Om du sedan ska flyga från den andra terminalen så hoppar du smidigt på shuttlebussen som går mellan terminalerna. Glöm då inte att avse lite extra tid för transfern.

Hyrbilsbolagen har vanligtvis återlämning dygnet runt. Men om du planerar att lämna tillbaka din hyrbil under obekväma tider så kan det vara bra att meddela detta så att du vet hur du ska gå tillväga.

Address:
Barcelona Airport El Prat, 08820 El Prat de Llobregat

Hyrbilsbolag på Barcelonas flygplats

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Barcelona flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy ”full-till-full”. En bränslepolicy med ”förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank. I sökmotorn finner du alla hyrbilsbolag och bokningsinformation. Var uppmärksam på extraförsäkringarna som hyrbilsbolagen ofta försöker lägga till, då de oftast redan ingår i avtalet.

Läs mer här om vad som är bra att tänka på inför hyrbil i Spanien.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad I terminalen
Avis Obegränsad I terminalen
Budget Obegränsad I terminalen
Centauro 400 km per hyra Shuttlebuss
Dollar Obegränsad I terminalen
Europcar 350 km per hyra Hyrbilscenter
Firefly 340 km per hyra I terminalen
Goldcar 350 km per hyra I terminalen
Hertz Obegränsad I terminalen
InterRent 350 km per hyra I terminalen
Keddy 350 km per hyra Hyrbilscenter
Firefly Obegränsad I terminalen
Ok Rent a Car 3000 km per hyra Shuttlebuss
Record Obegränsad Shuttlebuss
Sixt 350 km per hyra I terminalen

Bensinstationer vid Barcelonas flygplats
Precis vid entrén till flygplatsområdet finns bensinstationen Galp. När du kör in mot terminalerna så finns bensinstationen på höger sida. Här finns också Petrocat och 56. Om du ska fylla upp hyrbilen innan du lämnar tillbaka den så kan det vara bra att göra detta i god tid. Det brukar gå snabbt men ibland kan det vara många som återlämnar hyrbilen samtidigt. Det bästa är att söka efter närmaste station i Google Maps.

Sevärdheter

Att hyra bil på Barcelona flygplats är en bra idé för att kunna utforska staden och närliggande sevärdheter. Även om det ibland kan bli mycket trafik under rusningstimmar, så är det vanligtvis enkelt att ta sig runt Barcelona med hyrbil. Du kan ta hyrbilen till Barcelonas intressanta museum, kända landmärken och till stranden. Bara 60 kilometer bort ligger det populära turistmålet Costa Brava och i norr väntar Pyrenéerna. Missa inte den historiska staden Tarragona där du kan utforska spännande romerska monument och underbara badstränder. Det finns många minnesvärda platser som gör det väl värt att hyra bil på Barcelonas flygplats!

Läs mer här om utflykter i och runt Barcelona med hyrbil.

Vad tycker du om den här sidan?

(3 röster, betyg: 4.33 av 5)