Hyra bil i Torrevieja

Jämför och se de bästa priserna på hyrbil i Torrevieja. Du kan tryggt ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Torrevieja: Tips och guide

Här kan du läsa om hur du kan resa till Torrevieja, var du enkelt kan hyra bil och se förslag på sevärdheter. Om du inte hyrt bil i Spanien tidigare, läs gärna våra tips om att hyra bil i Spanien via länken nedan. Trevlig bilresa!

Costa Blanca och Torrevieja med hyrbil

Torrevieja är en populär destination för strandliv och är en perfekt utgångspunkt för en bilsemester längs Costa Blanca. Inför din resa till Torrevieja kan du boka hyrbil hos kända bolag som Hertz, Alamo, Avis, Enterprise, Europcar. Vi har lättillgängliga hyrbilskontor i Torrevieja och på den närmaste flygplatsen. Hos oss kan du jämföra pris och utbud hos hyrbilsbolag och snabbt se billiga hyrbilar på Costa Blanca.

Flyg till Torrevieja: Alicante flygplats

Om du vill resa till Torrevieja så är det stor chans att du kommer flyga till Alicante flygplats, som är den närmaste flygplatsen. Alicante-Elche Airport har många internationella flyg och är den största flygplatsen i Costa Blanca-området. Alicante flygplats ligger ca 40 kilometer från Torrevieja, och staden Alicante ligger bara 15 minuter från flygplatsen.

Hyra bil på Alicante flygplats

Om du vill hyra bil inför din resa till Torrevieja så är det absolut smidigast att boka hyrbil på Alicante flygplats, så att du kan använda bilen direkt vid din ankomst. Alicante flygplats är Spaniens femte största flygplats och här finns flera välkända hyrbilsbolag och ett stort utbud av bilmodeller. Via länken nedan kan du läsa mer om att hyra bil på Alicante flygplats. Du kan också läsa om att hyra bil i Alicante stad.

På Alicante flygplats kan du boka hyrbil hos flera internationellt kända bolag. Det är alltid rekommenderat att jämföra hyrbilsbolag innan du bokar för att kunna hitta bästa pris. I vår sökmotor kan du enkelt jämföra utbud och pris hos hyrbilsbolag i Alicante och på flygplatsen.

Hyra bil i Torrevieja

Du kan också ta taxi eller buss från Alicante flygplats till Torrevieja, spendera några dagar och sedan hyra bil i Torrevieja och utforska Costa Blanca med bil. Du hittar bland annat hyrbilsbolag längs Avenida de las Cortes Valencianas som är en central huvudgata som går in till Torrevieja centrum. I sökmotorn kan du se mer av utbudet på hyrbil i Torrevieja och jämföra för bästa pris.

Köra mellan Alicante och Torrevieja

Det tar ca 1 timme att köra mellan Alicante och Torrevieja. Du kan ta motorvägen AP-7 eller hålla dig till kustvägen N-332 som kan vara lite snabbare beroende på trafiken. Använd Google Maps eller en uppdaterad GPS få information om eventuella vägarbeten eller trafikkluster. Om du vill ha friheten att kunna utforska regionen i din egen takt så är det bästa alternativet alltid att hyra bil! Du kan välja att hyra bil under hela din vistelse eller under ett par dagar för att göra utflykter.

Utflykter med hyrbil i Torrevieja

Sevärdheter i Torrevieja

Torrevieja är en riktig dröm om du älskar sol, medelhav, sköna sandstränder och lättillgängliga sevärdheter under semestern. Torrevieja ligger mitt på Costa Blanca på Spaniens medelhavskust. Costa Blanca är mest känd för städerna Alicante och Benidorm, men intresset växer snabbt för kustlinjens mindre resortstäder som Torrevieja.

Vattenparker och Torrevieja marknad

Torrevieja har något för alla åldrar; här finns flera roliga vattenparker för barnfamiljerna och gott om trevliga strandpromenader, restauranger, barer och caféer. Området är också känt för sina golfbanor där golfare kommer för att spela golf i det härliga medelhavsklimatet. En av Torreviejas främsta attraktioner är stadsparken Parque de Las Naciones som är en grön oas med palmer, vattendrag och terrarium. Ett annat måste är att promenera längs Dique de Levante Breakwater och njuta av de fina vyerna i Torreviejas hamn.

Torrevieja har även en berömd marknad som hålls på fredagar på La Avenida de Delfina Viudes, och är en av de största marknaderna i Spanien med över 700 bodar. Här kan du fynda bland lädervaror, kläder, väskor, frukt, grönt och mycket mer.

Den rosa saltsjön i Torrevieja

Torrevieja ligger mellan medelhavet och två laguner med saltsjöar, och de vackra saltsjöarna är en av Torreviejas främsta sevärdheter. En av dem är nämligen färgad rosa! Saltsjöarna i Torrevieja, ”Las Salinas de Torrevieja” är verkligen värd en utflykt om du har tillgång till egen hyrbil. Den rosa saltsjön är även en populär dagsutflykt från Alicante.

Stränder i Torrevieja

Torrevieja har fått fina utmärkelser för den höga kvalitén på sina badstränder, som sträcker sig hela 20 kilometer med både vida stränder och mysiga badvikar. En av de mest populära badstränderna är La Mata Beach, en riktigt lång sandstrand som ligger vackert bredvid grönområdet Parque Natural De Torrevieja.

Det finns många andra stränder i Torrevieja; Playa de los Náufragos är populär för aktiva som vill prova vattensporter, Playa del Cura har en livlig strandpromenad och Playa de los Locos är perfekt för familjer som vill njuta av en långgrund strand med gyllene sand. Det absolut enklaste sättet att ta sig mellan stränderna är med hyrbil, och det är väl skyltat på kustvägarna.

Utflykter och roadtrips med hyrbil

Utflykter från Torrevieja: Costa Blanca

Torrevieja är en fin utgångspunkt för att hyra bil och upptäcka den ikoniska Costa Blanca-kusten. Härifrån är det perfekt köravstånd till flera sevärda städer och några av Spaniens mest intressanta regioner för den som är intresserad av kultur, idylliska småstäder, historia och matupplevelser. Och såklart vacker medelhavskust och med turkost hav och grönskande omgivningar! Här kommer några tips på utflykter med hyrbil från Torrevieja.

Alicante

Alicante är ett populärt resmål på Costa Blanca. Staden är känd för sitt livliga strandliv, charmiga restauranger och barer, gott om shoppingstråk och sköna strandpromenader. Men Alicante är mycket mer än sol och bad; staden har flera sevärdheter för den kulturintresserade med museer, vacker arkitektur, konstgallerier och välbevarade historiska platser. Fästningen Santa Barbara i Alicante är en av Europas äldsta medeltida borgar!

I Alicantes gamla stadsdel kan du hitta den ståtliga 1400-tals katedralen och gotiska kyrkor bland fina stenhus med snirklande balkonger. I Alicante kan du också hitta riktigt god mat som är typisk för regionen, som bland annat traditionell paella.

Altea

En annan riktig pärla i närheten av Alicante och Torrevieja är Altea. Altea bjuder på en lite annan upplevelse än turistresorterna. Altea är främst känd bland konstnärer och konstälskare, och den charmiga lilla staden är full med gallerier och studios. Alteas historiska gamla stadsdel är ett omtyckt utflyktsmål med sina vitkalkade stenhus och ikoniska kyrkor med blåa tak. Här är det mysigt att vilse en stund bland slingrande gränder och torg, och Alteas gamla stad anses vara en av Costa Blancas riktiga juveler.

Cartagena

Om du är intresserad av medeltida historia så ska du köra till Cartagena som ligger ca 60 kilometer från Torrevieja. Hamnstaden Cartagena har en häftig kombination av modern stad och spännande kulturupplevelser. Här finns berömda sevärdheter som vittnar om stadens långa historia med både morer och romare. Besök den massiva romerska amfiteatern, vackra slott och se arkitektur från olika eror.

Strosa längs huvudgatan Calle Mayor och titta på de ståtliga husen i Art deco-stil, och njut av Cartagenas traditionella tapas på en uteservering. Cartagena stoltserar med fina badstränder och den palmkantade strandpromenaden anses vara en av de vackraste i regionen.

Malaga & Costa del Sol

Med hyrbil i Torrevieja kan du göra en riktig bilsemester längs Spaniens medelhavskust. Varför inte köra från Torrevieja och Costa Blanca ner till Costa del Sol, och uppleva två av Spaniens finaste kustlinjer under samma semester! På Costa del Sol finns flera av Spaniens mest intressanta städer och platser. Städerna Malaga och Marbella anses dessutom ha det bästa klimatet med flest soltimmar i hela Spanien! Det är ca 4,5 timmars körtid mellan Torrevieja och Malaga, och ca 5 timmar mellan Alicante och Malaga med fin kust och sevärda stopp längs vägen.

Tips: Roadtrip längs Spaniens kust

Alicante och Torrevieja är fina utgångspunkter för att hyra bil och utforska Spaniens vackra östkust. Södra Spanien och regionen Andalusien är en av Spaniens mest varierade regioner. Här väntar kustlinjerna Costa del Sol, Costa Tropical och såklart Costa Blanca. Om du kör upp mot Barcelona så kan du även utforska den nordliga kustlinjen Costa Brava och Katalonien. Det är ca 6 timmars körtid mellan Alicante och Barcelona om du tar kustvägen och det finns många intressanta stopp under resan.

I artikeln nedan har vi samlat tips på vägar och resmål inför en roadtrip i Spanien. Där kan du läsa om längre och kortare bilresor. Vi hoppas det kan inspirera inför nästa Spanien-resa!

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)