Hyrbil i Åbo

Hitta bäst pris på hyrbilar i Åbo genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Åbo – Turku

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Åbo – Turku och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Finland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Runt Åbo finns Finlands vackra skärgårdslandskap

Våra hyrbilskontor i Åbo

I Åbo kan du hyra bil i centrum och på flygplatsen. Det går kollektivtrafik från flygplatsen till centrum som stannar inom gångavstånd till hyrbilsbolagen. Här kan du bland annat hyra bil vid centralstationen.

  • Centralstationen Åbo
    På Åbo centralstation, Turun päärautatieasema, finns ett stort utbud av hyrbilar hos hyrbilsbolagen FiRent, Avis, Sixt och Budget på Ratapihankatu. Över gatan i centrum finns bolagen Europcar och Keddy på Kasityolaiskatu.
  • Andra delar i Åbo
    På Pansiontie i centrum, ca 25 minuters promenad väster om centralstationen, ligger bolaget FiRent. I hamnområdet på Toinen Poikkikatu ligger Sixt, ca 40 minuters gångväg från stationen. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Åbo flygplats

Från Åbo flygplats, Turun lentoasema, är det 9 kilometer till centrala Åbo. Det tar ca 15 minuter att köra. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som FiRent, Budget, Keddy, Avis, Europcar, Sixt. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Observera att många av hyrbilsbolagen har en ”Meet & Greet” på denna flygplats, vilket innebär att en representant kommer och möter dig vid servicedesken i ankomsthallen om du har bokat en hyrbil. Vissa kontor är därav endast öppna när en hyrbil har bokats. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Du kommer få mer information om din hämtning och avlämning av hyrbilen i din bokning. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Åbo

Sevärdheter i Åbo

Åbo, eller Turku som den heter på finska, är Finlands äldsta stad. Staden grundades redan år 1229 och ligger vackert vid Aura Å i sydvästra delen av landet. Åbo är rik på kultur och historia, och den medeltida arkitekturen finns kvar i hamnen, slottet och längs de charmiga kullerstensgatorna. Staden är också omgiven av härlig kust som uppmuntrar till dagsutflykter i naturen. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Åbo skärgård

Åbo är en fin utgångspunkt för utflykter i den finska skärgården. Längs kusten i Sydvästra Finland finns fantastiskt skärgårdslandskap med pittoreska kustbyar som blommar upp på sommaren. Utmed kustremsan finns grönskande nationalparker vid havet, gamla stenkyrkor och fyrar. Här kan du promenera i hamnarna bland stränder och mysiga små trähus med mycket charm. Besök en av hantverksmarknaderna eller byns unika butiker, eller sätt dig i solen med en glass på något café eller hamnkrog. På flera ställen i skärgården kan du övernatta på camping eller i en stugby vid vattnet.

Bila Skärgårdens Ringväg

Åbos skärgård är fantastiskt vacker och Finlands skärgård har flera gånger kallats för den vackraste i världen. I Åbo börjar Skärgårdens Ringväg, “Turku Archipelago Trail” som är en av landets officiella turistvägar. Här kan du öhoppa med bil och uppleva Åbo skärgårds sagolika öar med idylliska byar, sommarcaféer, kulturmuseum, småhamnar och badplatser i den fina naturen. Hela Skärgårdens Ringväg går ca 250 kilometer från Åbo och på ett par platser får du ta bilfärja över till nästa ö. Att köra Skärgårdens Ringväg är ett härligt sätt att uppleva Finland!

Åbo slott

Åbo slott grundades på 1200-talet och var till en början ett kastell för kungens soldater. Under 1500-talet fick slottet sin nuvarande renässansstil. Kung Johan III hade slottet som sin hemvist under sin regeringstid. Sedan dess har slottet använts både som fängelse och museum och skadades under andra världskrigets bombningar men öppnade för allmänheten igen på 60-talet. Slottet är idag landets främsta sevärdheter. Här kan man besöka Huvudborgen, som är ett minnesmärke över hur det var att leva under medeltiden och senare renässansen. I förborgen kan du lära dig om hur det var att leva på slottet i olika epoker under 700 år.

Nådendal

17 kilometer från Åbo ligger den pittoreska staden Nådendal vid vattnet. Hit kommer många besökare med segelbåtar på sommaren och njuter av fina badplatser och att strosa bland de charmiga trähusen. Orten har en lång historia som populär kurort, då man redan på 1700-talet hade spaliknande kurbad i Nådendal. Idag har spahotellet i Nådendal flera gånger utsetts till Finlands bästa. Bland attraktionerna i orten finns Muminvärlden, en hyllning till Tove Janssons berättelser om mumintrollen. I Muminvärlden kan du träffa de berömda figurerna, se rolig teater för hela familjen och bada på badplatsen vid mumintrollens äventyrsö.

Shopping i Åbo

Åbo bjuder på en härlig och varierad shoppingupplevelse bland mysiga butiker, moderna gallerior och stora varuhus. Här kan du shoppa finsk design och inredning i lokala butiker i staden. Shoppingcentret Hansa är Åbos största och ligger bredvid Saluhallen mitt i city. Det kallas lokalt för Hansakvarteret och är populärt bland både turister och lokalbor. I Hansakvarteret kan du strosa bland ett stort utbud av välkända kedjor och unika butiker, och här finns också många mysiga caféer. Ett annat populärt shoppingcenter är Skanssi, eller lugnt och luftigt center några kilometer från centrum.

 

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)