Hyrbil i Århus

Hitta bäst pris på hyrbilar i Århus genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Århus

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Århus, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Danmark via länken nedan.

Hyra bil på Århus flygplats

Århus flygplats är en mindre flygplats (flygplatskod: AAR) cirka 36 kilometer från centrala Århus. Här landar flera flyg från Sverige, bland annat från Landvetter och Arlanda. Det är lätt att ta sig från flygplatsen med bil, och det finns mycket att upptäcka i närområdet.

På Århus flygplats finns fem av de största och mest kända hyrbilsbolagen representerade. Deras kontor finns i direkt anslutning till ankomsthallen, och är därför mycket enkla att hitta.

Det finns även möjligheter att hyra bil i centrala Århus. Kolla med ditt hyrbilsbolag var det går att hämta upp hyrbilar i staden.

Utflyktsmål i Århus

Århus är beläget på Jyllands östkust, och är den näst största staden i Danmark. I närheten av staden finns både mysiga kuststäder och vacker natur att uppleva. Med hyrbil är det enkelt att ta sig runt i området, och köravstånden är behagliga. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil på semestern!

Stad och kultur

Århus är en riktigt trevlig kulturstad med ett stort utbud av både museer, konstgallerier, festivaler och shopping. Besök konstmuseet ARoS eller en av Moesgaard Museums varierande utställningar. Spendera en dag på Århus egna nöjespark, Tivoli Friheden med roliga aktiviteter för alla åldrar. Shoppa längs huvudgatan Strøget eller i de exklusiva varuhusen Salling, Magasin och det stora shoppingcentret Bruuns Galleri. Den mysigaste stadsdelen är historiska gamla Latinerkvarteret. Här kan du promenera längs kullerstensgator med charmiga innergårdar, fikaställen och unika butiker.

Den Gamle By

Den Gamle By är ett vackert och unikt utomhusmuseum i Århus. Museet är byggt som en historisk gammal handelsstad med byggnader från 1500-1900-talet, där besökare kan ta del av levande kultur och historia från landets olika delar. I museet kan du handla i butiker, åka häst-och vagn, prata med stadens “invånare” och ta en fika eller öl. Den Gamle By är en av Århus främsta attraktioner och har 3 stjärnor i Michelinguiden.

Klitmøller

För den friluftsintresserade är den lilla staden Klitmøller cirka två timmars bilfärd från Århus ett perfekt utflyktsmål. Staden kallas i folkmun för “kalla Hawaii” och är känt för sina stränder och vindsurfande. I Klitmøller går det även att surfa på vanligt vis, och på somrarna är stränderna perfekta för sol och bad.

Esbjerg

Den stora hamnstaden Esbjerg ligger 16 mil väst om Århus och har mycket att upptäcka. Staden har förutom en del historiskt intressanta sevärdheter även mycket shopping och museer. Esbjerg är en gammal fiskestad, och havet finns ständigt nära. Närområdet har även mycket vacker natur och en biltur längs kusten är en fantastisk upplevelse.

Holstebro

Kör man tolv mil norr om Århus kommer man till staden Holstebro. Staden har under en lång tid varit navet i Jyllands västra del, och stadskärnan är pittoresk med många gågator och vackra byggnader. I staden rinner en flod igenom, och en kort bilfärd väster om Holstebro ligger fjorden Nissum som är mycket naturskön.


I Holstebro finns många trevliga gågator
Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.80 av 5)