Hyrbil i Toronto

Hitta bäst pris på hyrbilar i Toronto genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil i Toronto

Här hittar du tips för att hyra bil på Toronto flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Kanada innan, läs våra generella tips om hyrbil i Kanada via länkar nedan för att få viktig information om saker som trafikregler och att köra i Kanada.

Hyra bil på Toronto flygplats

Om du flyger till Toronto så är det smidigt att hyra bil direkt på flygplatsen. Torontos internationella flygplats heter Toronto Pearson Airport och ligger ca 22 kilometer från Downtown Toronto. På Toronto flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag, och det är smidigt att hämta hyrbilen på flygplatsen.

Ett par hyrbilsbolag finns vid parkeringsgaragen som ligger i anslutning till flygplatsens två terminaler, och andra nås genom en kort tur med flygplatsens gratis tågtransfer.

Hyra bil i centrala Toronto

Du kan också hyra bil på flera ställen i centrala Toronto, om du vill utgå härifrån. Det finns flera hyrbilskontor i centrum i Downtown nära vattenkanten, bland annat på promenadavstånd från den stora tågstationen Union Station. Flygplatsens tågtransfer Union Pearson Express går mellan flygplatsen och Union Station, så du kan enkelt hoppa på transfern tillbaka när du lämnat hyrbilen i närheten.

Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilsbolag på en karta.

Utflykter med hyrbil från Toronto

Sevärdheter i Toronto

Toronto är Kanadas största stad och ligger i provinsen Ontario. Toronto är en riktigt trevlig kulturstad med många intressanta museer, konstgallerier, kreativ och modern arkitektur, komediklubbar och oändligt med roliga event. Staden har flera häftiga byggnader där det främsta landmärket är ikoniska CN Tower.

Förutom livlig stadspuls, roliga shoppingdistrikt och kulturupplevelser i Downtown så är det nära till södra Ontarios fantastiska natur, vinlandskap och charmiga småstäder. Här kommer några tips på utflykter med hyrbil från Toronto.

Niagara Falls

Det storslagna vattenfallet Niagara Falls är ofta nummer ett på besökares lista inför ett besök i Toronto. Niagara Falls är av Kanadas mest berömda platser och finns mindre än två timmar från Toronto. Det finns många sätt att uppleva Niagara; du kan ta en båttur nedanför fallet eller ta dig upp i Skylon Tower och få en fantastisk utsikt över hela omgivningen. I samband med besöket är det populärt att stanna till vid den otroligt idylliska och historiska staden Niagara-on-the-Lake.

Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park är den största parken i provinsen Ontario, och ligger ca 3 timmar från Toronto med hyrbil. Provinsparken har fantastisk natur med tusentals blanka sjöar, klippiga berg och urskog. Besökare kommer hit för att paddla kayak längs floderna, campa eller vandra på en av de många lederna, och det är verkligen ett härligt sätt att komma nära den kanadensiska vildmarken. Närheten till Toronto gör Algonquin till en av de mest omtyckta och besökta parkerna i landet.

Wonderland och Marineland

En timme från Toronto ligger landets främsta nöjespark, Canada’s Wonderland. Här finns hisnande åkturer, berg-och dalbanor, cirkusshower, och vattenland vilket gör nöjesparker till en populär utflykt bland barnfamiljer under sommaren. En annan populär park är Marineland i Niagara Falls, som har unika möten med späckhuggare, valar och mycket mer. Här finns stora parkeringsytor för din hyrbil. Inför ditt besök på Wonderland kan du köpa ett parkeringspass online i förväg.

Stränder i Toronto

Toronto har många fina badstränder och med hyrbil kan du enkelt ta dig till stadens kuststräckor. Om du vill ha en utsikt över stadens ”Skyline”, så ska du ta dig till Toronto Islands eller urbana Sugar Beach. Om du kan tänka dig att köra lite längre så finns den natursköna badsjön Professor’s Lake en halvtimme utanför staden.

Den fina sandstranden Wasaga Beach är populär med mycket aktivitet under sommaren och är världens längsta sötvattenstrand. Om du vill ha fantastiska vyer och härliga solnedgångar är det värt en längre körning till den vidsträckta Sauble Beach.

Roadtrip med hyrbil från Toronto

Roadtrip från Toronto till Montreal

Toronto är en perfekt utgångspunkt för en roadtrip med hyrbil i Ontario. Ett av de bästa sätten att uppleva den vackra provinsens sevärdheter är att köra mellan Toronto och Montreal, två ikoniska städer. Även om rutten är 5 timmar lång, så kan du med fördel sprida ut den under flera dagars roadtrip för att ha tid att utforska alla platser. Du kan också lägga rutten genom Kanadas huvudstad Ottawa och uppleva tre av Kanadas häftiga storstäder under samma resa.

Åk på vinresa i Ontario

Ontario är också känt för sin vinproduktion med fina vingårdar och druvodlingar, och flera finns inom några timmar från Toronto. I vinregionerna finns guider som tar dig runt på olika vingårdar där du kan njuta av provningar och trevliga restauranger i fantastiskt natursköna gårdsmiljöer. Några av de främsta vinregionerna är de grönskande Niagara och Twenty Valley, Prince Edward och Lake Erie North Shore.

Att åka på en vin-och matresa är ett härligt och avslappnat sätt att utforska fina miljöer utanför storstaden. Detta var bara ett par tips på utflykter att göra med hyrbil i Toronto! Undersök möjligheten till envägshyra om du vill återlämna hyrbilen i en annan stad.

Vad tycker du om den här sidan?

(2 röster, betyg: 5.00 av 5)