Hyrbil på Los Angeles flygplats LAX

Hitta bäst pris på hyrbilar på LAX genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Los Angeles flygplats LAX

Planerar du en resa till Los Angeles, Kalifornien? Att ha tillgång till bil är i princip nödvändigt i LA. Det blir både tidskrävande och dyrt att ta sig runt med kollektivtrafiken. Det bästa är att hyra bil på Los Angeles flygplats direkt vid din ankomst. Du kommer behöva bilen snabbt och det finns smidiga transfers mellan LAX och hyrbilsbolagen.

Här hittar du tips för att hyra bil på Los Angeles flygplats LAX samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i USA innan, läs våra generella tips om hyrbil i USA via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

LAX flygplats

Los Angeles internationella flygplats LAX är den tredje största flygplatsen i USA. LAX ligger distriktet Westchester i Los Angeles, Kalifornien, ca 30 kilometer från Downtown LA. LAX har nio terminaler och som resande från Sverige anländer man vanligtvis till Tom Bradley International Terminal.

På grund av stadens storlek och trafik är det starkt rekommenderat att använda GPS navigation eller Google Maps från start när du har hämtat din hyrbil från flygplatsen. Körtider från LAX flygplats

Hämta hyrbil på LAX

På Los Angeles flygplats LAX kan du hyra bil hos flera hyrbilsbolag med ett stort utbud av bilmodeller. Biluthyrningsbolagen finns inte inom flygplatsområdet, och du åker till ditt bolag med en gratis shuttlebuss från flygplatsen. När du landat så följer du enkelt skyltarna till “ground transportation” utanför bagagehämtningen. Shuttlebussarna stannar längs trottoaren utanför terminalbyggnaden på marknivå. Titta efter en lila skylt i taket för Rental Car Shuttles. Här ska du vänta på bussen för ditt bolag. Bussarna brukar hämta besökare ungefär var 10–15 minut.

Var inte orolig om det stannar bussar från andra hyrbilsbolag: de flesta bussarna stannar på samma plats. Bussen kommer att vara tydligt utmärkt med ditt hyrbilsbolags namn och färger. Kolla vem du har hyrt bil hos så att du hoppar på rätt buss!

Återlämning av hyrbilen

Du lämnar tillbaka hyrbilen på samma ställe hos hyrbilsbolaget. Efter att bilen är lämnad kommer en gratis shuttlebuss och kör er tillbaka till de olika terminalerna på flygplatsen. Busschauffören kommer sannolikt att fråga vilket flygbolag ni flyger med, för att veta vilken terminal bussen ska stanna vid. LAX internationella terminal är Tom Bradley International Terminal.

Hyrbilsbolagen har vanligtvis öppet dygnet runt, men kolla upp ditt bolags öppettider för säkerhets skull om du planerar att hämta eller återlämna bilen på obekväma tider. Det är väldigt smidigt att hyra bil på LAX!

Hyrbilsbolag på LAX

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på LAX. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Shuttlebuss
Budget Obegränsad Shuttlebuss
Dollar Obegränsad Shuttlebuss
Enterprise Obegränsad Shuttlebuss
Hertz Obegränsad Shuttlebuss
National Obegränsad Shuttlebuss
Thrifty Obegränsad Shuttlebuss

Bensinstationer nära LAX

Den finns bensinstationer längs alla huvudvägar som går via flygplatsområdet, exempelvis längs Aviation Blvd och West Manchester Avenue. Eftersom du ska lämna bilen till ditt hyrbilsbolag så är det enklast att söka efter en närliggande bensinstation i din GPS om du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning. Var uppmärksam på att alla bensinstationer inte alltid godtar utländska kort och det är bra att ha kontanter redo för sådana tillfällen. Då kan du betala inne i butiken på bemannade bensinstationer.

Adresser till de största biluthyrarna

Att köra i Los Angeles

Det finns ett par saker som kan vara bra att veta när du ska köra bil i Los Angeles. Trafiken i staden är känd för att ofta stå stilla, men med lite planering och tips går det fint att ta sig runt. Populära attraktioner i LA som går att ta sig till med hyrbil är exempelvis Griffith Observatory, Hollywood och Universal Studios, och framförallt till Los Angeles härliga stränder.

Läs mer om utflykter med hyrbil och tips när du ska köra i LA här.

Parkering i LA

När du ska parkera i LA finns det ett par saker som kan underlätta och vara bra att tänka på. Varje distrikt kan ha sina regler gällande parkering, tid och avgift, så läs noga på skyltar. Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att stå under en längre stund. När du kör i LA lär du se olika färger längs trottoarkanterna, och det är bra att lära sig deras betydelse.

Här kan du läsa om användbara tips för parkering i LA.

Utflykter med hyrbil från LA

Utflykter från LA

Los Angeles är en klassisk utgångspunkt för en roadtrip i USA. Från LA går den bildsköna vägen Pacific Coast Highway som går längs kusten upp mot San Francisco. På Pacific Coast Highway kör du förbi natursköna Big Sur och härliga kustorter som San Luis Obispo och Monterey. Genom att hyra bil på LAX når du smidigt Kaliforniens och närliggande staters fantastiska sevärdheter, som Grand Canyon i Arizona eller Las Vegas i Nevada. Här kommer några tips på härliga destinationer att köra till med hyrbil från LA.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park ligger i sydvästra Kalifornien, och är en helt annan värld bara 211 kilometer från Los Angeles. Med sitt fantastiskt vackra ökenlandskap är Joshua Tree väl värt att köra igenom. Nationalparken består av två olika öknar, Colorado öknen och Mojaveöknen. Mojaveöknen är hem åt de klassiska kaktusliknande träden som gett parken sitt namn. Här kan du se unika stenformationer, dramatiska klippor och öppet landskap med sagolika solnedgångar. Tänk på att ökenvärmen i Joshua Tree kan ligga på runt 40 grader under sommarmånaderna, så lämna inte hyrbilen för länge utan att ta med mycket vatten!

Grand Canyon

Grand Canyon är en attraktion som du verkligen bör besöka under din roadtrip. Förstagångsbesökare åker vanligtvis till South Rim, som ligger närmast Los Angeles. Här finns Grand Canyon Village med övernattning och matställen. När du blickar ut över Grand Canyon kommer du slås av kanjonens enorma storlek och naturliga skönhet med sin rödaktiga sten, skogsklädda avsatser och bar himmel så långt ögat når. På botten kan du vandra eller åka båt längs Colorado River, och om du vill ha en alldeles unik upplevelse kan du åka på en av de populära helikopterturerna över Grand Canyon.

Grand Canyon ligger i Arizona, ca 8 timmars direkt körning med hyrbil från LA. Ett tips är att besöka Grand Canyon sent på dagen när solen börjar gå ner för att se det gyllene ljuset mot den röda stenen.

Här kan du läsa om och boka Grand Canyon utflykter.

Yosemite

Mäktiga Yosemite National Park är ett måste under ditt besök i Kalifornien, och ligger ca 452 kilometer från Los Angeles. Du kan antingen köra genom parken och stanna på utkiksplatser med kameran redo och fånga fantastiska vyer av berg, dalar och urskog, eller så kan du ta på vandringsskorna och utforska Yosemite längs en av de många vandringslederna. Här kan du se landmärken som El-Capitan, Half-dome och Glacier Point. Under högsäsong kan det vara en hel del trafik i parken, så då kan det vara bra att vara beredd på att du sannolikt kommer vara långt ifrån ensam på utkiksplatsernas parkeringar. Var noga med att inte lämna något ätbart öppet i hyrbilen om du ger dig ut på vandring; parkens björnar är kända för att bryta sig in i fordon om det doftar mat.

Redwood National Park

I Humboldt County kan du se några av världens högsta Redwood träd. Träden i Redwod National Park är nästan 100 meter höga och det är en otroligt mäktig känsla att vandra bland dessa jättar och blicka upp längs de massiva trädstammarna. Redwood träden är väldigt gamla och kan leva i över 1000 år. Humboldt County ligger i nordvästra Kalifornien ca 512 kilometer ovanför San Francisco. Redwood National Park har ingen entré- eller parkeringsavgift, så det är bara att parkera din hyrbil och njuta av den unika naturupplevelsen.

Death Valley

Death Valley National Park ligger i östra Kalifornien och börjar ca 346 kilometer från LA. Det är det torraste och varmaste området i hela USA. Här kan det bli hela 50 grader varmt på sommaren! Det är viktigt att planera innan ni kör genom Death Valley. Köp med mycket vatten och tanka upp bilen innan resan, för här väntar riktig ödemark där det kan gå långt mellan bilmöten. Tänk också på att det går att bränna huden genom bilrutan i den starka ökensolen, så täck bar hud om du är känslig. Även om Death Vallet ligger i Kalifornien är det bara ca 2 timmars körning genom öknen till Las Vegas i Nevada. Det är verkligen värt att hyra bil på Los Angeles flygplats LAX för att kunna uppleva Kalifornien och närliggande stater!

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.60 av 5)