Hyrbil i Neapel

Hitta bäst pris på hyrbilar i Neapel genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Neapel

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Neapel, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Hyra bil på Neapels flygplats

Om du flyger till Neapel kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. På Neapels internationella flygplats går det att hyra bil från flera välkända hyrbilsbolag. Hyrbilsbolagen har servicedeskar i ankomsthallen och hyrbilarna finns ute vid parkeringen P5. Det går gratis bussar som kör besökare från terminalen till hyrbilsområdet.

Hyra bil inne i Neapel

Om du exempelvis vill utforska Neapels stadskärna till fots innan du hyr bil och kör längs Amalfikusten, så finns det även flera hyrbilskontor inne i staden. Många hyrbilsbolag finns samlade i anslutning till den stora centralstationen Napoli Centrale och Napoli Piazza Garibaldi. Sök i sökmotorn ovan för att se alla hyrbilskontor i staden på en karta.

Utflykter med hyrbil från Neapel

Utflyktsmål runt Neapel

Neapel ligger i ett spännande område i den vackra regionen Kampanien. Regionens historia, trevliga städer och närheten till det turkosa havet längs Amalfikusten lockar många besökare. Det finns flera historiska platser och härliga utflyktsmål att upptäcka med bekvämt köravstånd från Neapel. Glöm inte att smaka den lokala napolitanska pizzan med färska råvaror; Neapel skapades margharitan och här tas pizzan på största allvar. När du är redo att upptäcka Italiens fantastiska semesterpärlor så är det bara att ta hyrbilen och utforska Amalfikustens sevärdheter.

Pompeji

En utflykt till den legendariska staden Pompeji och vulkanen Vesuvius är ett måste om man befinner sig i Neapel. Pompeji ligger bara ca 30 minuters körning från staden. Att vandra runt bland ruinerna i den gamla staden är en spännande upplevelse, och att beskåda vulkanen Vesuvius på nära håll, och kanske till och med klättra upp och beundra utsikten från toppen, är ett riktigt äventyr. Perfekt för en heldagsutflykt med hyrbil!

Amalfi

Om du söker bad och strand i Neapel så ska du bege dig mot närliggande Amalfikusten, som bland annat innefattar den exklusiva orten Positano. Amalfikusten är berömt för sina fantastiska vyer, glittrande turkosa vatten och härliga städer, och med hyrbil går det lätt att ta sig runt på kustremsan. Amalfikusten börjar ungefär 65 kilometer från Neapel. Ett bra utgångsläge är staden Amalfi som ligger beläget på en klippa vid havet. Här finns många sevärdheter, som katedralen och klostret Chiostro del Paradiso.

Sorrento

Staden Sorrento ligger på en halvö uppe på en klippa, och är en alltmer populär destination längs Amalfikusten. Det höga läget gör att besökare kan njuta av spektakulära vyer över havet och de vackra, färgglada husen. I horisonten syns berget Vesuvius och Neapel som ligger ca 1 timme bort. I Sorrento finns mysiga restauranger bland pittoreska torg och slingrande gränder, och miljön är väldigt romantisk och vacker. Strosa i hamnen eller njut av sol och bad på stadens lilla strandremsa. Passa på att smaka den lokala Limoncellon som görs av citronerna som växer i staden!

Caserta

Ungefär en timmes bilfärd från Neapel ligger staden Caserta, vars berömda attraktion är det ståtliga slottet. Slottet är ett storslaget kungligt palats och var en av de största byggnaderna i hela Europa när den byggdes under 1700-talet. Förutom den vackra insidan har palatset även en makalös slottspark som passar bra för en långpromenad. Slottet i Caserta och den tillhörande parken finns med på Unescos lista över världsarv. Det finns oändligt med lättillgängliga platser att besöka om du planerar att hyra bil i Neapel!

Amalfikusten vid Neapel har ett makalöst läge
Palatset i Caserta är ett av de största i Europa
Vad tycker du om den här sidan?

(16 röster, betyg: 4.63 av 5)