Hyrbil i Pisa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Pisa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Pisa

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Pisa, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan. Där får du tips om saker som bilförsäkring, regler och att köra i Italien.

Hyra bil på Pisas flygplats

Det kan vara smidigast att hyra bil på Pisa flygplats vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Pisas internationella flygplats kallas ofta i folkmun för Galilei, och ligger bara en kilometer från centralstationen i Pisas centrum. På flygplatsen går det bra att hyra bil från de flesta stora hyrbilsbolagen. Hyrbilskontoren ligger 500 meter från ankomsthallen och flygplatsen erbjuder gratis buss till hyrbilsterminalen.

Hyra bil i centrum

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i centrala Pisa om du vill spendera några dagar i stadskärnan innan du hyr bil och utforskar omnejden. Du kan då åka med flygplatsens transfertåg in till centrum och utgå därifrån. Europcar ligger exempelvis på Via Lungarno Sonnino ca 10 minuters promenad från centralstationen. Det ligger ett par lokala bolag i nordöstra delen och Hertz finns på Via Cisanello ca 3 kilometer från stationen.

Se alla hyrbilskontor på en karta genom att söka i sökmotorn ovan.

Utflyktsmål med hyrbil runt Pisa

Utflykter och sevärdheter

Pisa ligger i den vackra provinsen Toscana. Här finns mycket att se och uppleva både när det gäller natur, historia och spännande mat och dryck. Pisa är en gemytlig studentstad som dessutom är Italiens äldsta stad, vilket märks på det stora utbudet av historiska platser och spännande kultur. Förutom det klassiska lutande tornet finns här museer, det berömda Piazza dei Miracoli, kungliga palats, charmiga shoppingstråk och idylliska uteserveringar på torgen. Pisa har dessutom väldigt god mat med både influenser från Toscanas landsbygd och Medelhavet.

Strand i Pisa

I Pisa är det inte långt till härliga dagar vid havet när du har hyrbil. Den lilla semesterorten Marina di Pisa ligger ca 25 minuters körning från centrala Pisa och har fina, barnvänliga stränder av vit småsten med närhet till restauranger och faciliteter. Om du är ute efter en längre sandstrand så ligger Marina di Vecchiano en halvtimme bort och är väldigt naturskön med sin gyllene sand, klara vatten och omgivande tallskog med vandringsleder. Det finns även fina badstränder längs kusten mellan Pisa och Livorno.

Vid Massa finns många sandstränder för bad och sol
Tuskanska Montepulciano är världskänt för sina viner

Köra i Toscana från Pisa

Hyra bil och köra i Toscana

Toscana är ett av de mest berömda områdena i Italien med sitt unika landskap och många mysiga byar. Pisa ligger i nordvästra Toscana och är en fin utgångspunkt för att köra i regionen. Med hyrbil i Toscana går det lätt att ta sig runt till olika delar och städer. Njut av den avslappnade atmosfären och utforska områdets många historiska platser från medeltiden.

Inte långt bort ligger vindistrikten Val d’Orcia och Chianti, som nog mest stämmer överens om besökares idylliska bild av Toscana. Här finns vingårdar och olivlundar i det böljande gröna landskapet med klassiska cypressträd som kantar husen.Inåt landet i Chianti ligger Florens i höjd med Pisa, ca 1 timme och 20 minuters körning bort. Här är det perfekt att åka på utflykter för vin-eller olivoljeprovningar.

Etruskiska kusten

Toscanas kust bjuder på flera pärlor som den vackra Etruskiska kusten (Etruscan Coast). Kuststräckan börjar i norr och sträcker sig mellan Livorno och Piombino, och har vidsträckta sandstränder i fantastiskt fina medelhavsmiljöer. Njut av fantastiska vyer av det turkosa havet och pittoreska småstäder längs kusten. Livorno är endast 45 minuters körning från Pisa, och den charmiga staden ger en fin upplevelse av det äkta Italien.

Lucca

En bit norr om Pisa ligger Lucca, som är ett av Toscanas mest omtyckta besöksmål. Staden har mycket spännande historia i  exempelvis de välbevarade gamla kyrkorna, klocktornet och basilikan. Lucca omringas av gamla stadsmurar som daterar tillbaka till 1500-talet vilket gör att det finns mycket att utforska, som stadens antika amfiteater, en botanisk trädgård från 1800-talet och Palazzo Ducale. Här finns även fina badstränder längs kuststräckan Versilia.

Montepulciano

Högt över det tuskanska landskapet tornar staden Montepulciano, som nog är mest känd för druvan med samma namn. Ett besök här är ett måste för den mat- och dryckesintresserade. Här produceras berömda skinkor, ostar och viner som har blivit världsberömda. I staden finns många gamla byggnader, och en del vingårdar har även gårdsbutiker inne i staden där man kan köpa närodlade produkter.

Massa

Är du sugen på bad och strandhäng är Massa, en kort biltur på ca 50 minuter norrut från Pisa, det perfekta stället. Här finns flera stränder och barnvänliga vattenparker. Staden i sig är mycket mysig med många historiska byggnader. Missa inte Massas slott som överblickar staden från en klippa. Det finns många platser att köra till som gör det väl värt att hyra bil i Pisa och utforska Toscana!

Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.33 av 5)