Hyrbil i Pisa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Pisa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Pisa

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Pisa, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Hyra bil på Pisas flygplats

Pisas internationella flygplats kallas ofta i folkmun för Galilei, och ligger bara en kilometer från centralstationen i Pisas centrum. På flygplatsen går det bra att hyra bil från de flesta stora hyrbilsbolagen.

Hyrbilskontoren ligger 500 meter från ankomsthallen och flygplatsen erbjuder gratis buss mellan ankomsthallen och hyrbilsterminalen.

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i centrala Pisa om man så önskar.

Utflyktsmål i Pisa

Pisa ligger i den vackra provinsen Toscana. Här finns mycket att se och uppleva, både när det gäller natur, historia och god mat och dryck. Pisa är en gemytlig student stad som dessutom är Italiens äldsta stad. Det märks på det stora utbudet av historiska platser och spännande kultur. Förutom det klassiska lutande tornet finns här museer, det berömda Piazza dei Miracoli, kungliga palats, charmiga shoppingstråk och idylliska uteserveringar på torgen. Pisa har dessutom väldigt god mat med både influenser från Toscanas landsbygd och Medelhavet.

Toscana

Toscana är ett av de mest berömda områdena i Italien, med sitt unika landskap och många mysiga byar. Med hyrbil i Toscana går det lätt att ta sig runt till olika delar och städer. Pisa ligger i nordvästra Toscana och är en fin utgångspunkt i regionen. Här kan man njuta av den harmoniska atmosfären och utforska områdets många historiska platser från medeltiden. Inte långt bort ligger vindistrikten Val d’Orcia och Chianti, som nog mest stämmer överens om besökares idylliska bild av regionen. Här finns vingårdar och olivlundar i det böljande gröna landskapet med klassiska cypressträd som kantar husen.

Inåt landet i Chianti ligger Florens i höjd med Pisa, ca 1 timme och 3 minuters körning bort. Här är det perfekt att åka på utflykter för vin-eller olivoljeprovningar.  Toscanas kust bjuder på flera pärlor som Etruskiska kusten (Etruscan Coast). Kuststräckan börjar i norr och sträcker sig mellan Livorno och Piombino, och har vidsträckta sandstränder i fantastiskt vackra miljöer. Livorno är endast 45 minuters körning från Pisa.

Strand i Pisa

I Pisa är det inte långt till härliga dagar vid havet. Den lilla semesterorten Marina di Pisa ligger ca 25 minuters körning från centrala Pisa och har fina, barnvänliga stränder av vit småsten med närhet till restauranger och faciliteter. Om du är ute efter en längre sandstrand så ligger Marina di Vecchiano en halvtimme bort och är väldigt naturskön med sin gyllene sand, klara vatten och omgivande tallskog med vandringsleder. Det finns även fina badstränder längs kusten mellan Pisa och den vackra staden Livorno.

Lucca

En bit norr om Pisa ligger Lucca, som är en av Toscanas mest omtyckta besöksmål. Staden har mycket spännande historia som  syns genom bland annat de gamla kyrkorna, klocktornet och basilikan. Lucca omringas av gamla stadsmurar som daterar tillbaka till 1500-talet. Här finns mycket att utforska som stadens antika amfiteater, en botanisk trädgård från 1800-talet och Palazzo Ducale. Här finns även fina badstränder längs kuststräckan Versilia.

Montepulciano

Högt över det tuskanska landskapet tornar staden Montepulciano. Ett besök här är ett måste för den mat- och dryckesintresserade. Här produceras berömda skinkor, ostar och viner som har blivit världsberömda. I staden finns många gamla byggnader, och en del vingårdar har även gårdsbutiker inne i staden där man kan köpa närodlade produkter.

Massa

Är man sugen på bad och strandhäng är Massa, en kort biltur på ca 50 minuter norrut från Pisa, det perfekta stället. Här finns flera stränder och barnvänliga vattenparker. Staden i sig är mycket mysig med många historiska byggnader. Missa inte Massas slott som överblickar staden från en klippa.

Vid Massa finns många sandstränder för bad och sol
Tuskanska Montepulciano är världskänt för sina viner
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.25 av 5)