Hyrbil i Florens

Hitta bäst pris på hyrbilar i Florens genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Florens

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Florens, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Florens

  • Centrala Florens: I centrala Florens finns nio hyrbilskontor samlade en bit söder om tågstationen Santa Maria Novella. Hyrbilskontoren här ligger väldigt nära floden Arno, och finns samlade på Via Borgognissanti och Via di Santa Lucia. Det går enkelt att ta sig från samtliga hyrbilskontor här till flera trevliga resmål i närområdet, och även till andra delar av staden.
  • Norra Florens: I Florens nordliga del, på Via Forlanini i närheten av Palazzo di Giustizia di Firenze, finns ett hyrbilskontor med ett stort antal hyrbilar. Hyrbilskontoret går enkelt att ta sig till från både centrala Florens och Florens flygplats, och det går även smidigt att ta sig ut därifrån till närliggande utflyktsmål.
  • Östra Florens: I västra Florens, i stadsdelen Rovezzano, finns också möjlighet att hyra bil på Via Rocco Tedalda. Detta hyrbilskontor ligger i nära anslutning till de större vägarna SS67 och E35, och och det är därför enkelt och smidigt att ta sig både till och från kontoret med bil. I närheten ligger även tågstationen Rovezzano.

Hyra bil på Florens flygplats

Ca fem kilometer utanför centrala Florens ligger stadens internationella flygplats Peretola. Här finns de stora hyrbilsbolagen representerade, och det är smidigt att ta bilen från flygplatsen till Florens och andra delar i området. Hyrbilskontoren finns på Palagio degli Spini i flygplatsens hyrbilscenter, och hit går en gratis shuttlebuss ungefär var 10-20:de minut. Bussen hämtar passagerare utanför ankomsthallens utgång och du följder enkelt skyltarna dit. Bussresan till hyrbilskontoren tar ca 3 minuter.

Utflyktsmål i Florens

Sevärdheter runt Florens

Florens ligger i Toscana inte långt från böljande kullar, vingårdar och olivodlingar. Staden är ett riktigt kulturcentrum med oändligt med konstskatter, och är särskilt berömt för sin välbevarade konst från 1400–1500-talet under familjen Medicis styre. Passa på att besöka Uffizierna i Florens, ett av världens främsta konstmuseer. Inne i staden finns historisk arkitektur längs gator och torg, fantastiska byggnader, trevlig shopping och spännande museer. Ät och drick gott på någon av Florens restauranger och njut av en god gelato och espresso på någon av torgens uteserveringar. Närheten till regionens alla smultronställen gör staden till en perfekt utgångspunkt för resor med hyrbil, och om du besöker Florens så är en biltur ut på landsbygden ett måste. Packa picknickkorgen och upplev friheten med att hyra bil i Toscana!

San Marino och dess tre torn ligger nära Florens
Byn San Gimignano är en typisk tuskansk by

Bila i Toscana

Toscana är ett av de mest berömda områdena i Italien, med sitt unika landskap och många mysiga byar. Med hyrbil i Toscana går det lätt att ta sig runt till olika delar och städer. I norra Toscana finns bergigt landskap bland grönskande dalgångar, skogar och floder. Här kan man njuta av den harmoniska atmosfären och utforska områdets många historiska platser från medeltiden. Norra Toscana är verkligen destinationen för naturälskaren! I mellersta Toscana ligger vindistrikten Val d’Orcia och Chianti, som nog mest stämmer överens om besökares idylliska bild av regionen. Här finns vingårdar och olivlundar i det böljande gröna landskapet med klassiska cypressträd som kantar husen.

I Chianti ligger både Florens och den vackra staden Siena, och här är det perfekt att åka på utflykter för vin-eller olivoljeprovningar. Östra Toscana är hittills relativt obesökt av turister och består till stor del av stilla landsbygd och små pittoreska byar. Toscanas kust bjuder på flera pärlor som Etruskiska kusten (Etruscan Coast). Kuststräckan börjar i norr och sträcker sig mellan Livorno och Piombino, och har vidsträckta sandstränder i fantastiskt vackra miljöer. Även vid södra kusten vid Maremma finns väldigt fina badstränder med klart vatten och trevliga medeltida städer att utforska.

Siena

Staden Siena ligger ca 1 timmes körning från Florens, och är ett fridfullare alternativ om man vill få en paus från turistgrupperna. I Italien är Siena väldigt känd för sin årliga hästkapplöpning, men för turister är Siena uppskattad för sin otroliga skönhet och rika kultur med konstskatter från så tidigt som medeltiden. Innanför Sienas gamla stadsmur finns charmiga områden med slingrande gränder, torg, palats och den majestätiska katedralen.

San Marino

Två och en halv timmes bilfärd från Florens ligger San Marino, en självständig mikrostat i Italien. Här finns mycket att se på liten yta. En av de mest berömda sevärdheterna är San Marinos tre torn, som är belägna på en varsin bergstopp, överblickande staten. Det första och äldsta tornet, Guaita, är även det mest berömda av de tre.

Pisa

Med sitt lutande torn är Pisa, lite mer än en timmes bilfärd från Florens, ett givet turistmål. Men Pisa bjuder på mycket mer än sitt landmärke. Staden är en av de äldsta i landet vilket märks på det rika utbudet av historiska platser och kultur. Här kan du besöka många intressanta kyrkor och museer, det berömda torget Piazza dei Miracoli, botaniska trädgården och det kungliga palatset. Pisa är en studentstad och här kan du hitta mycket prisvärd shopping och god mat.

Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.78 av 5)