Hyrbil i Toscana

Hitta bäst pris på hyrbilar i Toscana genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Toscana

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Toscana i Italien, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan. Där får du tips om saker som bilförsäkring, regler och att köra i Italien.

Resa till Toscana

Det bästa sättet att uppleva Toscanas varierande landskap är att resa till någon av storstäderna, hyra bil och börja utforska! Toscana är verkligen en region som lämpar sig perfekt för besökare att utforska på egen hand med hyrbil. Det finns dessutom inte något annat sätt att ta sig fram på flera håll på regionens landsbygd, där bussar eller tåg inte går. Om du vill hämta hyrbilen på en ort och återlämna den på en annan, så kan du undersöka om du kan boka en envägshyra.

Hyra bil i Toscana

Om du planerar att bila i Toscana så rekommenderas att hyra bil i god tid innan din resa. Då kan du vara säker på att du får bilen du vill ha, och eventuell extrautrustning. Var också noga med att se så att alla resenärer och bagage får plats och sitter bekvämt i bilmodellen. Kom ihåg att färdsättet präglar upplevelsen av semestern! Du kan smidigt hyra bil på flygplatser eller i städernas centrum. Städerna Florens och Pisa är exempelvis väldigt bra utgångspunkter för att bila i Toscana.

Hyrbil i Florens

Storstaden Florens är Toscanas huvudort. Här kan du hyra bil på Florens internationella flygplats Peretola där det finns många välkända hyrbilsbolag. I centrala Florens finns även flera hyrbilskontor en bit från tågstationen. Staden Siena ligger ca 1 timmes bort och Florens är en perfekt utgångspunkt för att utforska vindistrikten i Toscana.

Hyrbil i Pisa

Trevliga Pisa är Italiens äldsta stad och ligger i norra delen av mellersta Toscana. Pisa ligger nära kusten och i närheten finns även städerna Lucca och Livorno. Här kan du hyra bil på Pisas internationella flygplats Galileo Galilei. Det finns även ett par hyrbilsbolag i centrum i närheten av tågstationen.

Toscanas områden och orter

Regionen Toscana ligger i mellersta Italien. I öster väntar regionen Umbrien och i väst gränsar Toscana till Tyrrenska havet. Toscana är därav mer än historiska städer och böljande inland; regionen har även en härlig kustlinje. Regionen är perfekt för att hyra bil och åka på bilsemester!

 • Norra Toscana

  Norra Toscana är ett bergigt och grönskande område med djupa skogar, porlande floder och dalgångar. Den vackra naturen är nästan alpliknande på flera håll, och här finns flera gamla slott och medeltida borgar på landsbygden. Norra Toscanas skönhet och autentiska atmosfär är ännu inte helt upptäckt av turister, så du kan förvänta dig mer lugn och ro i denna del av regionen. Området är också känt för sin fantastiskt goda mat i de små byarna. Städerna Lucca, Pisa och även Florens är portar till norra Toscana.

 • Mellersta Toscana

  Centrala Toscana är hjärtat i den berömda regionen. Här finns de böljande vinlandskapen som syns på reklamer, och som är ännu vackrare i verkligheten! Njut av historiska vingårdar, cypressträd längs de snirklande vägarna, gyllene fält, fruktträd och olivodlingar. I centrala Toscana finns de berömda vinområdena Val d’Orcia och Chianti. Chianti sträcker sig från Florens till Siena. Val d’Orcia ligger söder om Siena, vilket gör området perfekt att utforska med hyrbil om du är sugen på en vinresa. Här väntar idylliska byar, medeltida småstäder och Toscanas unika atmosfär.

 • Östra Toscana

  Östra Toscana är likt norra delen relativt oupptäckt av turister. Här finns en känsla av det autentiska Italien bland medeltida kyrkor och kloster på den stilla landsbygden. Områdets skogar och nationalparker är särskilt vackra att köra genom på hösten.

 • Toscanas kust

  Längs den norra kusten finns flera trevliga och populära resorter och natursköna stränder. Den mest kända kustlinjen i Toscana är den Etruskiska kusten som sträcker sig mellan staden Livorno och Piombino och stoltserar med vidsträckta sandstränder, fina städer och vinproducenter. I södra Toscana ligger området Maremma, ett historiskt område med spännande småstäder och en härlig landsbygd. Maremma är klassat som ett av de bästa ställena i Toscana för att bada och njuta av havet med sina härliga stränder och klara vatten.

Bilsemester i Toscana

Toscana är en perfekt region för att hyra bil och åka på en bilsemester. Med sina varierande landskap med kust och grönskande inland, spännande historiska städer, mysiga Bed & Breakfasts, vingårdar och idylliska byar finns det något nytt att upptäcka runt varje hörn. Medan ni reser får ni njuta av otroliga vyer. Hyrbil ger en svårslagen flexibilitet och frihet som lämpar sig särskilt för ett resmål som Toscana; här är det verkligen värt att kunna följa tipsen på smultronställen från lokalborna och kunna ändra riktning efter tycke och önskemål allteftersom du lär känna regionen. Vare sig du är ute efter kulinariska upplevelser, natur eller italienska städer på din Toscana-roadtrip, så kommer du inte bli besviken i denna underbara region.

Intressanta och sevärda platser i Toscana

Här kommer några tips på platser att besöka med hyrbil i Toscana. Trevlig resa!

Val d’Orcia

Val d’Orcia är en otroligt vacker region med lantliga gårdar, medeltida slott och fina vyer. Flera av byarna är berömda för sina välbevarade platser och byggnader. Hela den böljande Val d’Orcia-landsbygden är UNESCO-skyddad för sina historiska skatter och natur. Här hittar du trevliga restauranger med lokala råvaror och klassiska gamla vingårdar. Val d’Orcia är ett härligt landskap att utforska med hyrbil på en roadtrip Toscana.

Lucca

Charmiga staden Lucca är känd för sina välbevarade stadsmurar som omringar stadens medeltida centrum, med sina sandfärgade gamla stenhus med färgglada fönsterluckor. Innanför murarna väntar vackra kyrkor och grönskande trädgårdar. Trots att Lucca är en större stad så finns en väldigt romantisk och pittoresk atmosfär i de gamla gränderna. Här finns även det stora torget med marknader och uteserveringar där det förut fanns en romersk amfiteater! Om du bilar i Toscana är Lucca en stad du verkligen bör besöka.

Montepulciano

Montepulciano är en liten medeltida renässansstad med gamla kyrkor, pittoreska torg och historiska ringmuren som omger staden. Här parkerar du hyrbilen utanför muren och tar dig in till centrum – och tillbaka i tiden – till fots. Montepulciano har en alldeles unik atmosfär! Missa inte att prova någon av stadens goda viner och njut av vinlandskapet som omger Montepulciano.

Chianti

Chianti anses vara den vackraste regionen i Toscana. Här finns städerna Florens och Siena och det klassiska gyllene vinlandskapet med vingårdar strödda längs de snirklande cypresskantade vägarna. Njut av grönskande kullar med vida utsikt, charmiga olivodlingar, väldoftande frukter och framförallt kulinariska upplevelser med god mat och dryck! I Chianti finns många hotell och B&B i anslutning till vingårdarna så att du parkera hyrbilen och gå på vinprovning.

Siena

Att besöka Siena är som att kastas tillbaka till medeltiden. Staden historiska centrum på Piazza del Campo är en av de mest populära platserna att besöka i Toscana, då de fortfarande har kvar välbevarad konst och arkitektur från svunna tider. Här kan du passa på att äta god mat på någon av de gamla restaurangerna i historiska miljöer. Siena är även känd i Italien för sin långa tradition med hästkapplöpning.

Florens

Florens är huvudorten i Toscana och ett måste om du är intresserad av kulturskatter och berömd konst. Staden beskrivs som ett enda stort utomhusmuseum på grund av sina många sevärdheter och mästerverk. Men här finns också en härlig atmosfär med livliga restauranger, myllrande torg och magiska platser som medeltida bron Ponte Vecchio som är en fantastiskt vacker plats att uppleva i solnedgången.

Vägar för roadtrip i Toscana

I Toscana är det inte svårt att hitta natursköna roadtripvägar. Florens är en bra utgångspunkt för en bilsemester i Toscana. Vägen mellan Florens och Siena i Chianti och vidare till Val d’Orcia är antagligen den mest kända rutten i hela Toscana, om du är ute efter den ultimata upplevelsen med vyerna som du ser på vykorten! Väg SR222 (Väg 222) kallas Chiantigiana, “Wine Road” och är ett fantastiskt sätt att uppleva landsbygden och stanna vid vingårdar, gamla slott och odlingar på vägen. Söder om Siena ligger ikoniska vinregionen Val d’Orcia. Ta väg SR2 och fortsätt mot de otroligt vackra städerna Montepulziano och Pienza, fortsätt längs väg SP146 och ha kameran redo!

Vinresa med hyrbil i Toscana

Det går fint att hyra bil och göra en vinresa i Toscana på egen hand. Flera vingårdar är så kallade vinhotell där du kan stanna över efter att du deltagit i vinprovning. Ofta kan du hyra antingen lägenhet på gården eller ett rum. Många vingårdar har både vinprovning, hotellverksamhet och trevlig restaurang där du får en autentisk upplevelse av den rustika matkulturen på italienska landsbygden. Därför är det perfekt att hyra bil och utgå från en klassisk vingård i Toscana! Det finns alltid mycket vackert och kulinariska upplevelser att utforska i närheten. En vingårdssemester i Toscana är en riktigt härlig upplevelse för den som är intresserad av mat, vin och vackra vyer.

Åka på roadtrip i Europa

Italien är en klassisk destination för en Europa-roadtrip med sitt varierande landskap, historiska städer och kultur. Den berömda Vinvägen i Toscana finns såklart med på vår lista med tips på vackra roadtripvägar för en bilsemester i Europa. På listan finns fler spännande körvägar runtom i Europa, både i Norden och i varmare klimat runt medelhavet. Klicka på länken nedan om du vill få fler tips på vackra vägar i Europa för en roadtrip!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)