Hyrbil i Bologna

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bologna genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Bologna

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Bologna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Hyra bil på Bologna flygplats

Nyrenoverade Bologna Giuseppe Marconi flygplats har tiotalet hyrbilsföretag vid ankomsthallen. Flygplatsen är en bra utgångspunkt för bilresor runt staden, och ligger ca 6 kilometer från centrum. Var noga med att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns på plats när du anländer. Det finns även möjligheter att hyra bil på andra ställen inne i centrala Bologna. Då kan du ta buss eller taxi från flygplatsen in till Bologna Central Station, som har flera hyrbilskontor i närheten.

Utflyktsmål i Bologna

Bologna ligger i regionen Reggio-Emilia, som har många intressanta utflyktsmål. Det är lätt att ta sig från och till Bologna med bil, vilket gör det till en bra startpunkt för många trevliga bilutflykter. Här tar du dig lätt till spännande städer och vidsträckta badstränder.

Milano

Milano ligger ca 2 timmar och 40 minuter från Bologna. Med hyrbil blir det lätt att ge sig ut på roadtrip till närliggande städer och upptäcka smultronställen längs vägen! I Milano väntar shopping längs långa modegator, fantastiskt god mat och vacker arkitektur med spännande historia. Besök det kända torget Piazza del Duomo eller ta hyrbilen till den natursköna sjön Lago di Como, som är ett väldigt populärt besöksmål för sina vackra vyer.

Venedig

Bara 153 kilometer från Bologna ligger den fantastiska kanalstaden Venedig, som är en perfekt dagsutflykt. Venedig är en bilfri stad, men många väljer att parkera i någon av parkeringshusen vid stadens entré och sedan ha en heldag till fots innanför portarna. I Venedig väntar otaliga historiska byggnader, pittoreska gränder och spektakulära torg längs de stilla kanalerna. Det är en väldigt trevlig stad att utforska och gå vilse i! Ett par av de främsta attraktionerna är Rialtobron, Piazza San Marco och Palazzo Ducale. Du kan också ta båt över till de vackra öarna Murano och Burano.

Rimini

En bit öster om Bologna precis vid Adriatiska havet ligger den populära badorten Rimini. Här finns vidsträckta badstränder för den som vill ha sol och bad. Staden är vida berömd för sina vackra sandstränder, och inne i centrum finns även många historiskt intressanta byggnader att se. Bland annat finns här välbevarade rester från det antika romerska riket. Staden är också känd för sin feststämning med flera klubbar och danställen som slår upp portarna framåt kvällen. Rimini har något för alla!

Shopping och mat i Bologna

Förutom närheten till fina utflyktsmål är Bologna en härlig destination om du är intresserad av god mat och shopping under din resa! Shoppa exklusiva märkesdeisgners i Galleria Cavour, en kort promenad från Bolognas centrala torg Piazza Maggiore. Ett mer avrierat utbud finns i köpcentret Centro Nova och längs shoppinggatorna Via Farini, Via dell’ Indipendenza och Via Ugo Bassi i centrum. Via dell’ Indipendenza är huvudgatan som går från centralstationen mot Piazza Maggiore. De flesta stora köpcentrum går att hitta en bit utanför centrum och går lätt att nå med hyrbil.

Vid Piazza Maggiore finns mycket medeltida arkitektur blandat med caféer och butiksstråk. Bakom torget finns den Gamla Marknaden i Bologna, i distriktet Quadrilatero. Här kan du strosa i spännande historiska miljöer där du kan hitta allt möjligt bland färska råvaror på marknaden. Utforska området Quadrilatero för att upptäcka Bolognas matscen; restaurangerna här använder färska lokala ingredienser i klassiska italienska rätter. Via Pescherie Vecchie anses också vara bra för att prova det lokala köket, och här kan du till exempel köpa handgjord pasta, italiensk korv och mycket mer.

 

Berömda Parma ligger på köravstånd från Bologna
Rimini har många vackra badstränder
Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.78 av 5)