Hyrbil i Bologna

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bologna genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Bologna

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Bologna, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Hyra bil på Bologna flygplats

Nyrenoverade Bologna Giuseppe Marconi flygplats har tiotalet hyrbilsföretag vid ankomsthallen. Flygplatsen är en bra utgångspunkt för bilresor runt staden, och ligger ca 6 kilometer från centrum. Var noga med att boka hyrbilen i förväg för att vara säker på att bilen finns på plats när du anländer. Det finns även möjligheter att hyra bil på andra ställen inne i centrala Bologna. Då kan du ta buss eller taxi från flygplatsen in till Bologna Central Station, som har flera hyrbilskontor i närheten.

Utflyktsmål i Bologna

Bologna ligger i regionen Reggio-Emilia, som har många intressanta utflyktsmål. Det är lätt att ta sig från och till Bologna med bil, vilket gör det till en bra startpunkt för många trevliga bilutflykter.

Pietra di Bismantova
Som en del av den stora bergskedjan Apenninerna bjuder Pietra du Bismantova i naturreservatet Appennino Tosco-Emiliano på en riktigt häftig naturupplevelse. De unikt formade platåformationerna är omringade av skogar, och passar utmärkt för en vandring.

Parma
Drygt en timmes bilfärd från staden ligger Parma, känt bland annat för sin speciella skinka och ost. I staden finns många intressanta sevärdheter, som till exempel Parmas katedral, Palazzo della Pilotta och Cittadella, stadens stora fästning. Här finns även mycket för den matintresserade, med både restauranger och lokala delikatesser.

Rimini
En bit öster om Bologna, precis vid Adriatiska havet, ligger Rimini. Här finns vidsträckta badstränder för den som vill ha sol och bad. Staden är vida berömd för sina vackra sandstränder, och inne i centrum finns även många historiskt intressanta byggnader att se. Bland annat finns här välbevarade rester från det antika romerska riket. Rimini har något för alla!

Berömda Parma ligger på köravstånd från Bologna
Rimini har många vackra badstränder
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.75 av 5)