Hyrbil i Milano

Hitta bäst pris på hyrbilar i Milano genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Milano

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Milano, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Milano

  • Milano tågstation: Om man kommer till Milano med tåg finns det flera möjligheter att hyra bil på ett av hyrbilskontoren som ligger i nära anslutning till stationen. På kort gångavstånd från tågstationen ligger sex hyrbilskontor på Via Lepetit, Via Luigi Galvani, Via Cappelini och Piazza Duca D’Aosta. Alla dessa hyrbilskontor har ett stort antal bilar som går att hyra, och det går smidigt att ta sig från stationen till andra delar av Milano, samt till omkringliggande utflyktsmål.
  • Centrala Milano: På Piazza Armando Diaz i centrala Milano finns fyra hyrbilskontor att besöka. Dessa hyrbilskontor ligger mycket centralt på gångavstånd från Piazza del Duomo, som är det största torget i Milano, och även ett av de mest populära turistmålen. Från Piazza Armando Diaz går det smidigt att ta sig ut från staden och runt till närliggande områden.
  • Västra Milano: I de västra delarna av Milano finns också möjligheter att hyra bil. I stadsdelen Lorenteggio finns fyra hyrbilskontor. Dessa kontor finns på Via Chinotto, Viale Aretusa och Via Romolo Gessi, och ligger i anslutning till ett par större vägar. Det är därför smidigt att ta sig till andra delar av staden från Lorenteggio.
  • Norra Milano: I området Cagnola i norra Milano ligger fyra hyrbilskontor på Viale Espanisse och Viale Certosa. Från dessa hyrbilskontor går det med fördel att ta sig ut från staden till andra delar av närområdet.

Hyra bil på Milano flygplats

Det kan vara smidigast att hyra bil på Milano flygplats vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. Milanos största flygplats heter Malpensa Airport och ligger cirka fem mil från stadens centrum. Här landar de flesta internationella flyg, och här går det utmärkt att hyra bil från samtliga stora hyrbilsbolag. De finns i Terminal 1, och landar man i Terminal 2 finns det gratisbussar att ta till hyrbilskontoren. Det är lätt att köra till och från flygplatsen, som ligger nära bra förbindelser som motorvägen A8 och A4.

Bergamo flygplats
Några av lågprisbolagen flyger till Bergamo flygplats (Bergamo-Orio al Serio) som ligger lite mindre än en timme öster om centrala Milano. Det är en mindre flygplats och hyrbilsbolagen ligger i ankomsthallen. Det kan dock vara begränsande öppettider för uthämtning av bilen under helger men det är oftast inga problem att lämna tillbaka bilen dygnet runt. De flesta stora bolagen har kontor i ankomsthallen. När du ska hämta din bil är det väldigt smidigt att hämta bilen eftersom flygplatsen är så liten. Du går bara ut ur ankomsthallen och upp för en trappa så finns alla bolag och deras bilar där.
Bergamo flygplats

Oriocenter
Shoppingcentret Oriocenter ligger precis över vägen från flygplatsen och har många bra affärer. Om du har parkerat på Oriocenter, är det väldigt smidigt att bara köra under motorvägen i en tunnel (finns skyltar!) så är du direkt på flygplatsen och kan lämna tillbaka bilen.

Utflyktsmål runt Milano

Milano är en riktigt härlig stad att besöka under en weekend eller längre roadtrip. Staden bjuder både på historiska platser och byggnader, rik kultur, stort utbud av shopping och fantastiskt god mat. Passa på att besöka den storslagna katedralen Duomo di Milano och shoppa i den trendiga Milanos modekvarter. Milanos läge i norra Italien gör det även till en bra utgångspunkt för utflykter i det härliga landskapet med alperna i norr och den vackra sjön Como bara en timme bort. Spännande städer som Verona ligger bara en vacker bilresa bort med hyrbil!

Comosjön – Lake Como

En timmes bilfärd norr om Milano ligger Comosjön som är känd för sitt otroligt natursköna läge bland bergen. Como är ett måste att besöka om du reser till Milano! Här kan du åka på en båttur på det klara vattnet, eller besöka den vackra staden Como och ta en glass på en uteservering. I Como finns många historiska och pampiga byggnader, och det är enkelt att spendera en dag här för att utforska området. Här kan du också åka upp med linbanan mellan Como upp till Brunate, som har många fint belägna lunchtällen och ger en spektakulär utsikt över sjön och de grönskande bergen.

Verona

Bara ca 2 timmars körning från Milano ligger den vackra staden Verona, som nog är mest känd för att vara platsen där Romeo och Julia utspelar sig. Men den gamla staden Verona har mycket mer att erbjuda inom både historia, spännande kulturarv och shopping längs Via Mazzini. I Verona finns många välbevarade romerska lämningar som amfiteatern Arena di Verona. Passa också att besöka 1300-tals fortet Castelvecchio. I den gamla delen av Verona, Centro Storico, är det hög mysfaktor bland gränder och vacker arkitektur. Ta en espresso på någon av torget Piazza Erbes många caféer och barer. Från Verona kan du också ta dig enkelt till den berömda Gardasjön och på kända vinrutter som Valpolicella. Det finns månag härliga dagsutflykter med hyrbil från Milano!

Piemonte

Ca 2,5 timmes bilfärd sydväst om Milano kommer du till den vackra Piemonte-regionen som är känd för både underbar mat och sin vinproduktion. Piemonte är också känt för delikatesser såsom hasselnötskräm och såklart Alba-tryffeln, den vita tryffeln från  byn Alba. Många åker hit för att njuta av områdets högklassiga restauranger och för att åka på vinprovningar. Vyerna i regionen är underbara, och det går att parkera hyrbilen och vandra eller cykla mellan de olika vinodlingarna. Ett tips är att bo när vinområdena Barbaresco eller Barolo. En perfekt dagsutflykt från Milano för dig som är intresserad av spännande kulinariska upplevelser och vackra landskapsvyer!

Sevärdheter i Milano

Duomo di Milano

Den gotiska katedralen Duomo di Milano är en av Milanos främsta attraktioner. Katedralen rymmer hela 40 000 människor och är därmed en av de största kyrkorna i världen. Duomo di Milano började byggas redan på 1300-talet och arbetet pågick fram tills 1800-talet, men än idag sägs byggnaden inte vara helt färdig. Katedralen ligger på torget Piazza del Duomo som blivit en livlig mötesplats och utgångspunkt för mycket sightseeing i Milano.

Shopping i Milano

Milano är Italiens trendiga modecentrum och här finns ett stort utbud av rolig shopping inom exklusiva märken, vintage och mycket mer. Besök den berömda kyrkliknande gallerian Vittorio Emanuele II för att strosa bland butiker och caféer i pampig 1800-tals arkitektur. Om du vill shoppa i exklusiva butiker bör du ta dig till Quadrilatero d’Oro för att handla bland de stora märkena. Ett tips är att utgå från Duomo så ligger flera av stadens shoppinggator nära, som Corso Vittorio Emanuele, Via Dante och Via Torino. Här hittar du välkända internationella kedjor med mer varierande prisklasser och större köpcentrum.

Navigli Lombardi

En annan omtyckt attraktion som man kanske inte tänker på är Milanos nätverk av kanaler. Kanalerna byggdes för att underlätta stadens transporter och förbinda stadens vattensystem med den närliggande sjön, och är de äldsta konstruerade kanalerna i Europa. Idag är kanalerna vid Navigli Lombardi en populär samlingsplats för att insupa atmosfären med en båttur eller äta middag på en av restaurangerna på kvällen. Här finns mysiga flera caféer, butiker och barer vid vattnet.

 

Comosjön har fantastiska vyer
Klostret Certosa di Pavia är ett av de största i Italien
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.50 av 5)