Hyrbil i Milano

Hitta bäst pris på hyrbilar i Milano genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Milano

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Milano, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Milano

  • Milano tågstation: Om man kommer till Milano med tåg finns det flera möjligheter att hyra bil på ett av hyrbilskontoren som ligger i nära anslutning till stationen. På kort gångavstånd från tågstationen ligger sex hyrbilskontor på Via Lepetit, Via Luigi Galvani, Via Cappelini och Piazza Duca D’Aosta. Alla dessa hyrbilskontor har ett stort antal bilar som går att hyra, och det går smidigt att ta sig från stationen till andra delar av Milano, samt till omkringliggande utflyktsmål.

  • Centrala Milano: På Piazza Armando Diaz i centrala Milano finns fyra hyrbilskontor att besöka. Dessa hyrbilskontor ligger mycket centralt på gångavstånd från Piazza del Duomo, som är det största torget i Milano, och även ett av de mest populära turistmålen. Från Piazza Armando Diaz går det smidigt att ta sig ut från staden och runt till närliggande områden.

  • Västra Milano: I de västra delarna av Milano finns också möjligheter att hyra bil. I stadsdelen Lorenteggio finns fyra hyrbilskontor. Dessa kontor finns på Via Chinotto, Viale Aretusa och Via Romolo Gessi, och ligger i anslutning till ett par större vägar. Det är därför smidigt att ta sig till andra delar av staden från Lorenteggio.

  • Norra Milano: I området Cagnola i norra Milano ligger fyra hyrbilskontor på Viale Espanisse och Viale Certosa. Från dessa hyrbilskontor går det med fördel att ta sig ut från staden till andra delar av närområdet.

Hyra bil på Milano flygplats

Milanos största flygplats heter Malpensa Airport och ligger cirka fem mil från stadens centrum. Här landar de flesta internationella flyg, och här går det utmärkt att hyra bil från samtliga stora hyrbilsbolag. De finns i Terminal 1, och landar man i Terminal 2 finns det gratisbussar att ta till hyrbilskontoren.

Bergamo flygplats
Några av lågprisbolagen flyger till Bergamo flygplats (Bergamo-Orio al Serio) som ligger lite mindre än en timme öster om centrala Milano. Det är en mindre flygplats och hyrbilsbolagen ligger i ankomsthallen. Det kan dock vara begränsande öppettider för uthämtning av bilen under helger men det är oftast inga problem att lämna tillbaka bilen dygnet runt. De flesta stora bolagen har kontor i ankomsthallen. När du ska hämta din bil är det väldigt smidigt att hämta bilen eftersom flygplatsen är så liten. Du går bara ut ur ankomsthallen och upp för en trappa så finns alla bolag och deras bilar där.
Bergamo flygplats

Oriocenter
Shoppingcentret Oriocenter ligger precis över vägen från flygplatsen och har många bra affärer. Om du har parkerat på Oriocenter, är det väldigt smidigt att bara köra under motorvägen i en tunnel (finns skyltar!) så är du direkt på flygplatsen och kan lämna tillbaka bilen.

Utflyktsmål i Milano

Milanos läge i norra Italien gör det till en bra utgångspunkt för utflykter i både fantastiska landskap med alperna i norr och mindre, historiska städer.


Piemonte
Ca 2,5 timmes bilfärd sydväst om Milano kommer du till den vackra Piemonte-regionen som är känd för både underbar mat men också vin och andra delikatesser såsom hasselnötskräm och såklart Alba-tryffeln, den vita tryffeln från just byn Alba. Området är känt för sin höga klass på restauranger och vyerna är underbara när man vandrar eller kanske cyklar vandrar mellan vinodlingar. Ett tips är att bo när vinområdena Barbaresco eller Barolo.

Comosjön
En timmes bilfärd norr om Milano ligger Comosjön som är känd för sitt makalösa läge bland bergen. Här finns möjlighet att åka på en båttur på det klara vattnet. Här ligger även den vackra staden Como som har många historiska och berömda byggnader.

Pavia
Ett par mil söder om Milano ligger Pavia, en känd universitetsstad med en lugn atmosfär. Här finns många sevärda kyrkor, och stadens katedral är ett imponerande medeltidsbygge som är värt ett besök. En bit utanför staden finns klostret Certosa di Pavia som är ett av de största i hela Italien och en av stadens främsta attraktioner.

Tagliolo Monferrato
Lite mer än en timmes bilfärd söder om Milano ligger Tagiolo Monferrato, där det finns flertalet mysiga städer att besöka, och mycket att se när man kör igenom området. Här finns även det gamla slottet Castello di Tagiolo, som är känt för sin vinproduktion.

Comosjön har fantastiska vyer
Klostret Certosa di Pavia är ett av de största i Italien
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.50 av 5)