Hyrbil i Milano

Hitta bäst pris på hyrbilar i Milano genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Milano

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Milano, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Hyra bil på Milano flygplats

Det kan vara smidigast att hyra bil på Milano flygplats vid din ankomst, om det är här du utgår ifrån. I Milano finns tre internationella flygplatser där du kan hämta din hyrbil.

Malpensa flygplats

Milanos största flygplats heter Malpensa Airport och ligger ca 50 kilometer från Milano. Här landar de flesta internationella flyg, och du kan hyra bil från flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen. De finns i Terminal 1, och landar man i Terminal 2 finns det gratisbussar att ta till hyrbilskontoren. Det är lätt att ta sig till och från flygplatsen med bil via omgivande vägförbindelser till storstäderna.

Bergamo flygplats

Några bolag flyger till Bergamo flygplats, som ligger ca 60 kilometer från Milano. Det är en mindre flygplats och hyrbilsbolagen ligger i ankomsthallen. När du ska hämta din bil är det väldigt smidigt att hitta eftersom flygplatsen är så liten. Det kan dock vara begränsande öppettider för uthämtning av bilen under helger, men det är oftast inga problem att lämna tillbaka hyrbilen dygnet runt.

Linate flygplats

Linate flygplats är en mindre flygplats som ligger ca 9 kilometer från centrala Milano, och är därav den närmaste flygplatsen. Linate har endast en terminal, och hyrbilsbolagen är samlade på samma ställe i terminalen. Följ skyltarna i ankomsthallen efter att du har hämtat ditt bagage. Trots sin storlek är Linate en populär flygplats för sitt läge nära staden, och i relation till bra vägförbindelser om du ska åka vidare till andra storstäder.

Bergamo flygplats

Våra hyrbilskontor i Milano

Om du vill stanna i Milanos stadskärna innan du hyr bil och utforskar regionen, så finns det även flera hyrbilskontor inne i staden när det är dags att hämta hyrbil.

  • Milano tågstation: Det finns flera hyrbilskontor i anslutning till Milanos tågstation. På kort gångavstånd från tågstationen ligger sex hyrbilskontor på Via Lepetit, Via Luigi Galvani, Via Cappelini och Piazza Duca D’Aosta. Alla hyrbilskontoren har ett stort antal hyrbilar, och det går smidigt att ta sig från stationen till andra delar av Milano.
  • Centrala Milano: På Piazza Armando Diaz finns fyra hyrbilskontor. Dessa hyrbilskontor ligger mycket centralt på gångavstånd från Piazza del Duomo, som är det största torget i Milano och ett populärt turistmål. Från Piazza Armando Diaz går det smidigt att ta sig ut från staden.
  • Västra Milano: I de västra delarna av Milano i stadsdelen Lorenteggio finns fyra hyrbilskontor. Dessa kontor finns på Via Chinotto, Viale Aretusa och Via Romolo Gessi, och ligger i anslutning till större vägar. Det är därför smidigt att ta sig till andra delar av staden.
  • Norra Milano: I området Cagnola i norra Milano ligger fyra hyrbilskontor på Viale Espanisse och Viale Certosa. Från dessa hyrbilskontor går det fint att ta sig ut från staden till andra delar av närområdet.

Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontoren på en karta.

Utflykter och sevärdheter med hyrbil i Milano

Utflykter från Milano

Milanos läge i norra Italien gör det till en perfekt utgångspunkt för utflykter i regionen. Här väntar vackra landskap med alperna i norr och härlig medelhavskust i söder. När du har utforskat Milano är det bara att styra hyrbilen vidare och få ut det mesta av din resa i Italien. Spännande städer som Verona och Venedig ligger bara en vacker bilresa från Milano med hyrbil, och det finns gott om smultronställen på vägen!

Comosjön – Lake Como

En timmes från Milano ligger Comosjön, som är världskänd för sitt natursköna läge bland bergen. Comosjön är ett måste att besöka om du reser till Milano! I staden Como finns många historiska och pampiga byggnader, och det är enkelt att spendera en dag här för att utforska området. Här kan du också åka upp med linbanan mellan Como upp till Brunate, som har många fint belägna lunchtällen och ger en spektakulär utsikt över sjön och de grönskande bergen.

Verona

Ca 2 timmars körning från Milano ligger vackra Verona som nog är mest känd för att vara platsen där Romeo och Julia utspelar sig. Men den gamla staden har mycket mer att erbjuda inom både historia och spännande kulturarv. Här finns många välbevarade romerska lämningar, som amfiteatern Arena di Verona. Passa också att besöka 1300-tals fortet Castelvecchio.

I den gamla delen av Verona, Centro Storico, är det hög mysfaktor bland gränder och vacker arkitektur. Ta en espresso på någon av torget Piazza Erbes många caféer och barer. Från Verona kan du också ta dig enkelt till den berömda Gardasjön och på kända vinrutter som Valpolicella. Det finns många härliga dagsutflykter med hyrbil från Milano!

Piemonte

Ca 2,5 timmes bilfärd från Milano ligger den vackra Piemonte-regionen som är känd för god mat och vinproduktion. Piemonte är också känt för delikatesser såsom hasselnötskräm och Alba-tryffeln. Många åker hit för att njuta av områdets högklassiga restauranger och för att åka på vinprovningar. Vyerna i regionen är underbara, och det går att parkera hyrbilen och vandra eller cykla mellan de olika vinodlingarna.

Ett tips är att bo när vinområdena Barbaresco eller Barolo. En fin dagsutflykt från Milano för dig som är intresserad av spännande kulinariska upplevelser och vackra landskapsvyer!

Venedig

Venedig ligger ca 3 timmar från Milano och är perfekt om man vill köra lite längre för att uppleva fler fantastiska städer. Vare sig du strosar med en god glass bland gondolerna i hamnen eller utforskar historiska byggnader och pampiga torg, så är Venedig en magisk destination.

Parkera hyrbilen utanför portarna för en heldag till fots bland stadens stilla kanaler och mysiga gränder. Ett tips för den historia-och kaffesugna är det utsmyckade och berömda Café Florian på Piazza San Marco – här har både Casanova och Hemingway varit stamgäster!

Bila från Milano till Toscana

Om du är ute efter en längre roadtrip från Milano så är ett tips att köra ner mot den vackra gamla kuststaden Genua och fortsätt söderut mot Lucca, Pisa och Livorno, och därefter vända inåt landet mot Florens och vackra Toscana. Då får du uppleva allt ifrån historiska byar till fantastiska badstränder, spännande storstäder och böljande vinlandskap under samma resa.

Undersök även möjligheten till envägshyra för att återlämna din hyrbil i en annan stad!

Sevärdheter i Milano

Milano bjuder både på historiska platser och byggnader, rik kultur, stort utbud av shopping och fantastiskt god mat. Passa på att besöka den storslagna katedralen Duomo di Milano och shoppa i den trendiga Milanos modekvarter.

Duomo di Milano

Den gotiska katedralen Duomo di Milano är en av Milanos främsta attraktioner. Katedralen rymmer hela 40 000 människor och är därmed en av de största kyrkorna i världen. Duomo di Milano började byggas redan på 1300-talet och arbetet pågick fram tills 1800-talet, men än idag sägs byggnaden inte vara helt färdig. Katedralen ligger på torget Piazza del Duomo som blivit en livlig mötesplats och utgångspunkt för mycket sightseeing i Milano.

Comosjön har fantastiska vyer
Klostret Certosa di Pavia är ett av de största i Italien

Shopping i Milano

Milano är Italiens trendiga modecentrum och här finns ett stort utbud av rolig shopping inom exklusiva märken, vintage och allt däremellan. Besök den berömda kyrkliknande gallerian Vittorio Emanuele II för att strosa bland butiker och caféer i pampig 1800-tals arkitektur. Om du vill shoppa i exklusiva butiker bör du ta dig till Quadrilatero d’Oro för att handla bland de stora märkena. Ett tips är att utgå från Duomo så ligger flera av stadens shoppinggator nära, som Corso Vittorio Emanuele, Via Dante och Via Torino. Här hittar du välkända internationella kedjor med mer varierande prisklasser och större köpcentrum.

Navigli Lombardi

En annan omtyckt attraktion som man kanske inte tänker på är Milanos nätverk av kanaler. Kanalerna byggdes för att underlätta stadens transporter och förbinda stadens vattensystem med den närliggande sjön, och är de äldsta konstruerade kanalerna i Europa. Idag är kanalerna vid Navigli Lombardi en populär samlingsplats för att insupa atmosfären med en båttur eller äta middag på en av restaurangerna på kvällen. Här finns mysiga flera caféer, butiker och barer vid vattnet.

Milano är en riktigt härlig stad att besöka under en weekend eller längre roadtrip. Oavsett om du vill stanna i stadskärnan ett par dagar innan du hyr bil i Milano och utforskar Lombardiet, eller direkt åker på en spännande biltur så finns det oändligt med sevärdheter och minnesvärda smultronställen!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 4.50 av 5)