Hyrbil i Venedig

Hitta bäst pris på hyrbilar i Venedig genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Venedig

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Venedig, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Hyra bil på Venedig flygplats

Om du flyger till Venedig så kan det vara smidigast att hyra bil på flygplatsen. På Venedigs flygplats Marco Polo finns många stora hyrbilsbolag representerade. Deras kontor finns utanför ankomsthallen, och vägen dit är väl skyltad. Läs mer via länken nedan.

Köra till Venedig från flygplatsen

Venedigs flygplats ligger på fastlandet på andra sidan lagunen och staden. När du har hämtat din hyrbil så kan du kan köra till staden på ca 15 minuter via väg SS14 och SR11. Tänk på att centrala Venedig till största delen är en promenadstad utan biltrafik. När du kommer över bron till ön så parkerar du hyrbilen på parkeringen innan du går in. Parkeringsplatserna på Venedigs västra kust är de största i Europa.

Du kan också parkera på fastlandet, till exempel vid Mestre tågstation, och sedan ta en lokal förbindelse över bron till ön. Många väljer att utforska Venedig under någon dag och sedan köra vidare till regionens närliggande sevärdheter.

Hyra bil inne i Venedig

Om du vill utforska Venedig helt till fots innan du hyr bil och upptäcker regionen, så kan du också hyra bil på flera ställen inne i staden. Det finns många hyrbilskontor samlade i anslutning till tågstationen Mestre, som ligger på fastlandet precis innan bron som går ut till “ön” Venedig. Det finns också ett par hyrbilsbolag som ligger ute på ön vid tågstationen Santa Lucia, så att du kan hämta din hyrbil direkt när du kommer ut ur Venedig.

Se hyrbilskontoren på en karta genom att söka i sökmotorn ovan.

Utflyktsmål och sevärdheter

Sevärdheter i Venedig

Sagolika Venedig är staden som hänför sina besökare med sin unika miljö, historiska byggnader och stilla kanaler längs de vackra stenhusen. Här finns många världsberömda sevärdheter som Dogepalatset, det massiva torget Markusplatsen, den fina Rialtobron och mycket mer.

Framför allt är det väldigt roligt att utforska staden i sig; bakom varje gathörn väntar mer vacker och storslagen arkitektur, stenfasader med blomkorgar och idylliska torg med mysiga uteserveringar för en espresso i solen. Strosa i gränderna längs de gröna kanalerna, eller ta en glass i hamnens medelhavsbris och titta på gondolerna som ligger förtöjda i väntan på passagerare.

Murano, Burano och Lido

Ett tips är att ta en båttur över till Venedigs närliggande öar. Ön Murano är känd för glasblåsning och för att producera de vackra konstverken av muranoglas som säljs överallt i Venedig. Burano utgör en idyllisk miljö med färgglada stenhus längs vattenkanten. Du kan också åka ut till badön Lido, dit många åker för en eftermiddag på stranden. På Lido finns många trevliga restauranger och en avslappnad atmosfär.

Utflykter med hyrbil i Venedig

Bila i Italien från Venedig

Venedigs läge med närhet till både hav och berg är en perfekt utgångspunkt för trevliga bilutflykter. I Veneto-regionen finns många sevärdheter och det är härligt att ha flexibiliteten och friheten som hyrbilen ger under semestern. I Italien upptäcker du dessutom lika många gömda pärlor och smultronställen mellan destinationerna!

Padova

Om du är intresserad av historia och intressanta kulturupplevelser så ska du besöka den vackra gamla staden Padova, ca 45 minuter med hyrbil från Venedig. Padova, eller Padua som staden också heter, har många fina museer och spännande arkitektur. Här finns till exempel basilikan St. Anthony som innehåller konstverk av mästare som Donatello, och stadens katedral som designades av Michaelangelo.

I Padova finns dessutom välbevarade romerska ruiner, bland annat den massiva amfiteatern Arena Romana di Padova som använts för gladiatorspel.

Verona och Milano

Bara ca 1 timme och 20 minuter med hyrbil från Venedig ligger vackra Verona. Den romantiska staden är mest känd som platsen där Romeo och Julia utspelade sig, men här finns också mycket spännande inom kultur och historia, bra shopping och riktigt mysig stad att utforska.

Om du kör ytterligare 2 timmar kommer du till Milano. Ett tips är att ta vägen förbi den trevliga lilla staden Bergamo som ligger fint vid foten av alperna. Trendiga Milano är Italiens näst största stad och ett paradis om du vill shoppa loss på semestern! Många sevärdheter och shoppingstråk är centrerade runt den historiska stadskärnan.

Vackra Buonconsiglio slott i Trento
Trevliga Grado ligger nära Venedig

Gardasjön

Ca 30 minuter från Verona, på vägen mot Milano, ligger den natursköna Gardasjön. Gardasjön är ett av Italiens stora resmål och största sjö, och det går lätt att ta sig hit med via motorvägen. Den närmsta byn från Verona är Peschiera del Garda. Vid sjön finns många idylliska småbyar med färgglada stenhus, fina små torg, restauranger och gränder i grönskande miljöer. Bergen reser sig i bakgrunden och det är verkligen lätt att slappna av och njuta av de fantastiska vyerna. Här kan du ge dig ut och cykla runt sjön, ta ett dopp eller åka på vinprovningar.

Bologna och Florens

Om du istället styr hyrbilen söderut från Venedig kommer du till kulturstaden Bologna, ca 1 timme och 45 minuter från Venedig. Bologna är en riktigt gemytlig stad med mycket historia och mysig atmosfär, och är känd för sin goda mat med lokala råvaror. Passa på att prova äkta italiensk pizza, gott vin och den traditionella skinkan Mortadella. Ett tips är att stanna till på en av stadens många glassbarer, och glass i Bologna är verkligen en konst– det finns till och med guider för den bästa glassen i staden.

Fortsätt ytterligare ca 2 timmar söderut från Bologna till fantastiska Florens och hela den vackra Toscana-regionen. Här finns så mycket att se och uppleva, vare sig du vill köra längs böljande vinlandskap och olivlundar, åka ut till Toscanas kust eller utforska närliggande småstäder. Ca 1,5 timme från Florens väntar städer som Pisa, Lucca och vid Livorno vid havet.

Det är verkligen en upplevelse att hyra bil i Venedig och utforska Italien i din egen takt! Om du vill återlämna din hyrbil i en annan stad kan du undersöka möjligheten till envägshyra, som de flesta hyrbilsbolag erbjuder.

Vad tycker du om den här sidan?

(9 röster, betyg: 4.67 av 5)