Hyrbil på Venedig flygplats Marco Polo

Hitta bäst pris på hyrbilar på Marco Polo flygplats i Venedig genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Venedig flygplats Marco Polo

Här hittar du tips för att hyra bil på Venedigs flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Italien via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Venedig Marco Polo flygplats

Venedigs internationella flygplats heter officiellt Aeroporto di Venezia Marco Polo (flygplatskod VCE). Flygplatsen ligger ca bara 12 kilometer från Venedig, vilket gör det till en populär utgångspunkt för att besöka den berömda staden. Marco Polo ligger även väldigt bra till för att ta sig till andra destinationer i norra Italien. Det är smidiga vägförbindelser västerut till både Verona och Milano, och väg A13 leder söderut till Florens och Bologna.

Resa till Venedig

Venedigs flygplats ligger på fastlandet på andra sidan lagunen och staden. När du har hämtat din hyrbil så kan du kan köra till staden på ca 15 minuter via väg SS14 och SR11. Tänk på att centrala Venedig till största delen är en promenadstad utan biltrafik. När du kommer över bron till ön så parkerar du hyrbilen på de stora parkeringsytorna innan du går in. Många besökare väljer att utforska Venedig under någon dag och sedan köra vidare till regionens sevärdheter.

Adress till Venedig Marco Polo flygplats
Viale Galileo Galilei, 30, 30173 Venezia VE, Italien

Hämta hyrbil på Venedig flygplats Marco Polo

På Marco Polo flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen, som finns i ankomsthallen på markplan. När du har anmält dig och fått nycklar så du hämtar du din hyrbil på P1-parkeringen en kort promenad bort.

När du ska återlämna din hyrbil så följer du skyltarna mot P1 och hyrbilsområdet när du kommer in på flygplatsområdet. Om du planerar att hämta din hyrbil utanför ordinarie öppettider kan det tillkomma en avgift, så det är bra att kolla upp ditt hyrbilsbolags öppettider i förväg.

Hyrbilsbolag på Venedig Marco Polo flygplats

I tabellen ser du några av bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Venedigs flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Avis Obegränsad
Budget Obegränsad
Dollar Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Europcar Obegränsad
Firefly Obegränsad
Goldcar Obegränsad
Hertz Obegränsad

Se alla bolag genom att söka i sökmotorn.

Bensinstationer nära Marco Polo flygplats

När du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning så finns det flera bensinstationer längs väg SS14 som går mellan Venedig och Marco Polo. Det finns också en bensinstation några minuter från flygplatsen inom flygplatsområdet, Q8 Aviation. Tänk dock på att det kan bli kö här om många vill tanka upp hyrbilen innan återlämning. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Sevärdheter i Venedig

Sevärdheter i Venedig

Sagolika Venedig är staden som hänför sina besökare med sin unika miljö, historiska byggnader och stilla kanaler längs de vackra stenhusen. Här finns många världsberömda sevärdheter som Dogepalatser, Markusplatsen, Rialtobron och såklart de klassiska gondolerna som är ett romantiskt sätt att se staden på. Utforska vindlande gränder, idylliska torg och broar över det gröna kanalvattnet.

Ta en båttur över närliggande öar, Murano, Burano och Lido som är kända för sin glasblåsning och färgglada stenhus. Till Lido åker de flesta för att bada på stranden och njuta av en avslappnad atmosfär.

Utflykter med hyrbil från Venedig

När det är dags att åka vidare så väntar spännande städer, idyllisk landsbygd och Italiens vackraste sjöar på perfekt köravstånd från Venedig. Västerut väntar en roadtrip genom Verona, vackra Gardasjön och Milano, en rutt på totalt ca 3 timmar från Venedig. Om du istället styr hyrbilen söderut så ligger Bologna bara ca 2 timmar bort från Venedig. Fortsätt ytterligare 2 timmar söderut från Bologna för att komma in i Toscanas grönskande vinlandskap och till kulturhuvudstaden Florens.

Med hyrbil kan du vara helt fri och flexibel under din semester i Italien! Det är varmt rekommenderat att hyra bil på Venedig flygplats Marco Polo och kunna uppleva både kända sevärdheter och egna smultronställen på vägen.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)