Hyrbil i Verona

Hitta bäst pris på hyrbilar i Verona genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Verona ligger en biltur från vackra Gardasjön i Italien

Hyra bil i Verona

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Verona, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Verona

I Verona kan du hyra bil i centrum, på centralstationen eller på flygplatsen. Flygbussen från Veronas flygplats stannar vid Veronas centralstation Verona Porta Nuova, ungefär 1.5 kilometer från centrum. Vid centralstationen finns flera hyrbilsbolag som Enterprise, Alamo och Locauto. Norr om stationen ligger lokala Morini Rent i centrum, en halvtimmes promenad från centralstationen. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Verona flygplats

Från Verona flygplats är det 12 kilometer in till centrum via de regionala motorvägarna. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Enterprise, Buchbinder, Autovia, Europcar, Thrifty, Alamo och Hertz. Bolagen har sina informationsdiskar i terminal 2, och du följer enkelt skyltarna till hyrbilar när du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Verona

Verona är en gammal stad i norra Italien i regionen Veneto. Verona är nog mest känd för att vara den romantiska platsen där Romeo och Julia utspelade sig. Men staden har mycket mer att erbjuda inom historia, mat och de omgivande vindistrikten. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Arenan i Verona

Den gamla amfiteatern i Verona uppfördes redan under första århundradet efter Kristus. Under 1600-talet hölls gladiatorspel och avrättningar i arenan. Århundraden efter följde skådespel som tjurfäktningar, svärddueller och andra publika evenemang. Under romartiden kunde amfiteatern rymma hela 25 000 åskådare. Idag är den gamla arenabyggnaden en världskänd opera med sina majestätiska läktare av sten och imponernade rymd. Hit kommer besökare för att se operaföreställningar i världsklass med klassiker som Verdis Aida, Puccini och flera moderna operor. Verona arena har en fantastisk akustik och byggnadens enorma storlek måste upplevas på plats.

Vinresa i Valpolicella

Valpolicella, som betyder Dalen med många källare, är ett område öster om Verona vid Lessini bergen och det anrika vinområdet Soave. Den historiska vinrutten är enkel att köra med hyrbil och ett måste för vinintressenten. Här odlas flera druvor i framställningen av traktens lokala vin Amarone della Valpolicella. Det grönskande området utgörs av charmiga små medeltidsbyar med mycket karaktär bland böljande kullar och dalar. På flera håll syns den vackra renässansarkitekturen, och bland byn Sant’Ambrogio di Valpolicellas fina vinmarker finns historiska hus som ägs av ättlingar till poeten Dante Alighieri.

Piazza Erbe

I hjärtat av Verona finns det sprudlande torget Piazza Erbe, en färgglad mötesplats som har varit stadens kretspunkt i över 2000 år. Torget var stadens Forum Romanum under antiken, och här känns historiens vingslag vid varje hörn. Här finns Torre dei Lamberti, klocktornet som byggdes redan på 1000-talet; grekiska statyer runt 1400-tals palatset Palazzo Maffei; medeltida handelshuset Casa dei Mercanti och den vackra fontänen med Madonnan från romartiden. På torget ligger trevliga restauranger, livliga marknader, vinbarer och café. Det är härligt att slå sig ner på en uteservering med en espresso eller traditionell risotto och insupa torgets skådespel.

Gardasjön

Med hyrbil är det enkelt att ta sig till alla utflyktsmål runt Verona. Bara 48 kilometer från Verona ligger Italiens största sjö, Gardasjön. Gardasjön är ett populärt utflyktsmål för sitt läge bland närliggande vingårdar och mysiga byar runtomkring. Gardasjöns turkosa vatten och härliga temperatur lockar många för att sola, bada och vandra bland oliv-och citronträd runt sjön. Här kan du ta dig upp på en av områdets höjder och få en spektakulär utsikt over berg och sjö.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)