Hyrbil i Verona

Hitta bäst pris på hyrbilar i Verona genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Verona ligger en biltur från vackra Gardasjön i Italien

Hyra bil i Verona

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Verona, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Hyra bil på Verona flygplats

Om du flyger till Verona så kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen. Från Verona flygplats är det 12 kilometer in till centrum via de regionala motorvägarna. Det finns flera stora hyrbilsbolag på flygplatsen som Enterprise, Buchbinder, Autovia, Europcar, Thrifty, Alamo och Hertz.

Hämta hyrbil på flygplatsen

Hyrbilsbolagen har sina informationsdiskar i terminal 2, och du följer enkelt skyltarna till hyrbilar när du hämtat ditt bagage. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg. Se mer genom information att söka i sökmotorn ovan.

Hyra bil i centrala Verona

Om du vill stanna några dagar i stadskärnan innan du hyr bil och utforskar regionens sevärdheter, så kan du även hyra bil inne i Verona. I Verona kan du hyra bil i centrum och på centralstationen.

Flygbussen från Veronas flygplats stannar vid Veronas centralstation Verona Porta Nuova, ungefär 1.5 kilometer från centrum. Vid centralstationen finns flera hyrbilsbolag. Norr om stationen ligger ett par lokala hyrbilsbolag i centrum, en halvtimmes promenad från centralstationen. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Sök i sökmotorn för att se alla hyrbilskontor på en karta.

Att se och göra i Verona

Sevärdheter i Verona

Verona är en gammal stad i norra Italien i regionen Veneto. Verona är nog mest känd för att vara den romantiska platsen där Romeo och Julia utspelade sig. Men staden har mycket mer att erbjuda inom historia, fantastisk mat och utflykter i de omgivande vindistrikten. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Arenan i Verona

Den gamla amfiteatern i Verona uppfördes redan under första århundradet efter Kristus. Under 1600-talet hölls gladiatorspel och avrättningar i arenan. Århundraden efter följde skådespel som tjurfäktningar, svärddueller och andra publika evenemang. Under romartiden kunde amfiteatern rymma hela 25 000 åskådare. Idag är den gamla arenabyggnaden en världskänd opera med sina majestätiska läktare av sten och imponernade rymd. Verona arena har en fantastisk akustik och byggnadens enorma storlek måste upplevas på plats.

Piazza Erbe

I hjärtat av Verona finns torget Piazza Erbe, en färgglad mötesplats som har varit stadens kretspunkt i över 2000 år. Torget var stadens Forum Romanum under antiken, och här känns historiens vingslag vid varje hörn. Här finns Torre dei Lamberti, klocktornet som byggdes redan på 1000-talet; grekiska statyer runt 1400-tals palatset Palazzo Maffei; medeltida handelshuset Casa dei Mercanti och den vackra fontänen med Madonnan från romartiden.

På torget ligger trevliga restauranger, livliga marknader, vinbarer och café. Det är härligt att slå sig ner på en uteservering med en espresso eller traditionell risotto och insupa torgets skådespel.

Utflykter med hyrbil i Verona

Utflykter från Verona

Med hyrbil är det enkelt att ta sig till alla utflyktsmål runt Verona. Här väntar hela regionen Lombardiets vackra landsbygd, historiska platser och spännande städer.

Vinresa i Valpolicella

Valpolicella, som betyder Dalen med många källare, är ett område öster om Verona vid Lessinibergen och det anrika vinområdet Soave. Den historiska vinrutten är enkel att köra med hyrbil och ett måste för vinintressenten. Här odlas flera druvor i framställningen av traktens lokala vin Amarone della Valpolicella. Det grönskande området utgörs av charmiga små medeltidsbyar med mycket karaktär bland böljande kullar och dalar. På flera håll syns den vackra renässansarkitekturen fina historiska hus bland vinmarkerna.

Venedig

Ca 1 timme och 20 minuter från Verona ligger vackra Venedig, ett perfekt utflyktsmål för att uppleva flera av Italiens härliga städer under samma resa. Parkera hyrbilen utanför Venedigs entré och spendera en dag till fots i denna historiska stad. Utforska vindlande gränder längs kanalerna, idylliska små torg med caféer, världsberömda byggnader och pampig arkitektur. Venedig är en riktigt mysig stad att gå vilse i med nya sevärdheter runt varje hörn!

Ta en espresso på en uteservering i labyrinten av gator, eller gå ner till hamnen och njut av den ljumma medelhavsbrisen och fina utsikten från den flytande staden. Du kan också ta en båt från Venedig ut till ön Lido för en dag med sol och bad på stranden.

Gardasjön

En biltur från Verona ligger Italiens största sjö, Gardasjön. Gardasjön är ett populärt utflyktsmål för sitt läge bland närliggande vingårdar och mysiga byar runtomkring. Den närmaste byn från Verona är Peschiera del Garda, som ligger ca 30 minuter från Verona. Gardasjöns turkosa vatten och härliga temperatur lockar många för att sola, bada och vandra bland oliv-och citronträd runt sjön. Här kan du ta dig upp på en av områdets höjder och få en spektakulär utsikt over berg och sjö.

Du kan också parkera hyrbilen och cykla eller vandra runt sjön för att uppleva den fina omgivningen på nära håll. Det är verkligen en upplevelse att hyra bil i Verona och kunna utforska regionens fantastiska sevärdheter!

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 5.00 av 5)