Hyrbil på Milano Malpensa flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Malpensa flygplats i Milano genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Milano Malpensa flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Milano Malpensa flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien innan, läs våra generella tips om hyrbil i Italien via länkar nedan för att få viktig information om saker som bilförsäkring och regler.

Malpensa Airport

Milanos internationella flygplats Malpensa Airport (flygplatskod MXP) ligger ca 50 kilometer från Milano. Milanos stora flygplats är den näst mest trafikerade flygplatsen i Italien. Det är lätt att köra till och från flygplatsen, som ligger nära bra förbindelser som motorvägarna A8 och A4. I Milano finns även de mindre Bergamo flygplats samt Linate flygplats.

Hämta hyrbil på Milano Malpensa flygplats

På Malpensa flygplats kan du hyra bil hos flera välkända hyrbilsbolag. Det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen genom att följa skyltarna i flygplatsens två terminaler. I Terminal 1 sitter flest hyrbilsbolag, som du finner i ankomsthallen. I Terminal 2 har ett par bolag sina servicestationer vid tågstationen bredvid terminalen. Du kan åka med en gratis shuttlebuss mellan terminalerna om ditt hyrbilsbolag finns i en annan terminal än den du anländer i. Nära Milano finns också den mindre Bergamo flygplats.

Adress till Milano Malpensa flygplats
Aeroporto di Milano-Malpensa, 21010 Ferno, Varese, Italien

Hyrbilsbolag på Malpensa flygplats

I tabellen ser du några av bolagen som finns tillgängliga hos oss för hyrbil på Malpensa flygplats. En hyrbil med obegränsad körsträcka är bra om ni ska köra mycket, och välj bränslepolicy “full-till-full” om ni kan. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Få mer information och se alla bolag genom att söka i vår sökmotor.

Bolag Körsträcka
Alamo Obegränsad
Autovia Obegränsad
Avis Obegränsad
B-rent Obegränsad
Budget Obegränsad
Centauro Obegränsad
Dollar Obegränsad
Alamo Obegränsad
Budget Obegränsad
Dollar Obegränsad
Ecovia Obegränsad
Enterprise Obegränsad
Europcar Obegränsad
Firefly Obegränsad
Goldcar Obegränsad
Hertz Obegränsad

Bensinstationer nära Milano Malpensa flygplats

Det finns bensinstationer längs samtliga vägar som går runt flygplatsområdet. Några minuter från flygplatsen finns bland annat stationerna IP, Malpensa Airport Petrol, och ENI som ligger bra till om du ska tanka upp hyrbilen innan återlämning. Beroende på din position kan det vara enklast att söka efter närmaste bensinstation i Google Maps.

Utflykter med hyrbil runt Milano

Dagsutflykter runt Milano

Milanos läge i norra Italien gör perfekt utgångspunkt för utflykter i regionen med hyrbil. Här väntar vackert alplandskap i norr, härlig medelhavskust och böljande vinlandskap söderut. Med hyrbil är det inte långt till flera spännande storstäder och historiska platser i regionen. Och det finns gott om smultronställen att upptäcka på vägen!

Comosjön

Bara en timme från Milano ligger den natursköna sjön Como omgiven av berg och idylliska byar. Como är en perfekt dagsutflykt från Milano, och det är lätt att spendera en dag med att utforska miljöerna runt den berömda sjön. Ta en båttur på det blanka vattnet eller besök staden Como och ät en god lunch på någon av de fint belägna uteserveringarna.

Verona

Den romantiska staden Verona ligger ca 170 kilometer från Milano, och är mest känt som platsen där Romeo och Julia utspelade sig. Men i Verona finns också spännande historiska platser från romartiden, och den vackra staden ligger dessutom nära Gardasjön. Den vackra Gardasjön är Italiens största insjö och är en populär semesterdestination. Om du är intresserad av vin så finns det många härliga vinrutter som går runt Verona, till exempel den omtycka Valpolicella.

Piemonte

Om du vill uppleva mer av det äkta italiensk köket så rekommenderas en tur till Piemonte, ca 2,5 timmars biltur från Milano. Piemonte är känt för sin mat-och vinproduktion och här väntar kulinariska upplevelser för den matintresserade. Smaka på delikatesser som vit tryffel och besök en lokal vingård med vinprovningar.

Venedig

Milano ligger också perfekt till för att hyra bil och besöka fler spännande storstäder under samma resa. Bara ca 3 timmars bilfärd från Milano ligger magiska Venedig i den adriatiska kustens lagun. Parkera hyrbilen utanför Venedigs portar och ta en heldag till fots bland vindlande gränder, pampiga torg och världsberömda historiska byggnader längs de stilla kanalerna.

Genua

Om du istället kör söderut från Milano kommer du till den vackra medelhavskusten och den historiska staden Genua. Förutom fina badstränder har Genua den största medeltida stadskärnan i Europa, och bland de färglada gamla stenhusen kan du få en känsla av det äkta Italien. Det är varmt rekommenderat att hyra bil på Milano Malpensa flygplats för att utforska regionen i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)