Hyrbil i Cagliari

Hitta bäst pris på hyrbilar i Cagliari genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

I Cagliari finns flera av Sardiniens härliga stränder

Hyra bil i Cagliari – Sardinien

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Cagliari, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Cagliari

Det är väldigt populärt att hyra bil under ett besök på Sardinien. I Cagliari kan du hyra bil i centrum eller på flygplatsen. Det går tåg från flygplatsen in till centralstationen, som ligger på gångavstånd från Cagliaris centrum. På Piazza Matteotti i centrum ligger uthyrningsbolaget Hertz, ca 25 minuters promenad från centralstationen. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Cagliari flygplats

Från Cagliari flygplats är det 9 kilometer in till centrum, och det tar ca 15 minuter att köra. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Enterprise, Autovia, Avis, Alamo och ett par lokala bolag. Hyrbilsbolagen har sina kontor i flygplatsens ankomstterminal och är enkla att hitta till. Upphämtning och avlämning av hyrbilen är på flygplatsområdet. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Sevärdheter i Cagliari

Cagliari är huvudort på den italienska Medelhavsön Sardinien. Kuststaden ligger väldigt vackert vid Cagliaribuktens dramatiska landskap. Här kan du få en strand för dig själv och samtidigt upptäcka en autentisk italiensk stad utan den värsta turismen. Från hamnen går färjor till platser runtom om i övärlden, och det är populärt att dyka till de förlista skeppen i havet. Det finns flera mysiga orter runtom Cagliari som är enkelt att ta sig till med hyrbil. Ett exempel är Cala Sinzias som har en fantastisk strand med en lagun med kristallklart vatten. Om du vill ha lugn och stillhet så finns Sarrabus inåt land med sina skogsklädda berg och snirklande vägar. Inne i staden finns mycket att upptäcka; här finns exempelvis Cagliaris berömda katedral Cattedrale di Santa Maria som byggdes på 1200-talet. Katedralen står på Piazza Palazzo och är populär bland besökare för sin fantastiskt vackra interör.

Ruinen Nora

Utanför byn Pula 35 km söder om Cagliari ligger ruinerna av byn Nora. Nora grundades av fenicierna för 3000 år sedan. I ruinen har man funnit gravar och heliga platser som byggdes för invånarnas gudinna. Under romartiden var byn den viktigaste på hela ön, och det sägs att den till och med var den romerska provinsens huvudstad för Sardinien och Korsika. Från romartiden har man hittat rester av ett forum, termalbad, teatrar och tempel och unika bosättningar med mosaiker. För många är Nora ett måste under ett besök på ön, och det erbjuds guidade turer genom ruinerna.

Stränder runt Cagliari

Cagliari ligger fint till för att utforska hela den sardinska sydkusten. Härifrån når du några av öns mest eftertraktade stränder. En av de främsta stränderna är Poetto, där du kan njuta av ett medelhavsparadis på dagen och dansa på nattklubbarna ett stenkast bort på natten. Stranden Cala Fighera är mer för dig som verkligen vill koppla av; här solar du vid höga klippor av sandsten och badar i smaragdgrönt vatten. En bit därifrån ligger Calamoscas vita stränder som är ett populärt familjeställe för snorkling. I sydväst ligger den grönskande Solanas Beach som är populärt bland surfare och dykare, och nära stranden finns charmiga barer, hotell och matställen. Porto Giuncu beach är ansedd som den vackraste stranden på sydkusten och är med i många reklamreportage för Sardinien. Området är hem åt rosa flamingos, och om du har tur får du se den vackra medelhavsfågeln.

Mat och dryck i Cagliari

Passa på att njuta av det sardinska köket under dit besök. Här finns flera restauranger som serverar traditionella sardinska rätter i mysig miljö. I hamnområdet ligger Antica Cagliari i en charmig gammal 1800-tals byggnad, och här serveras utsökta skaldjursrätter. I stadens historiska distrikt ligger Principi de Dan, ett matställe med rustik interiör och terrakottaporslin. Här serveras italienska ostar och korvar på gedigna träbrickor. Förutom fisk och skaldjur finns ofta italienska köttbullar, pizza med inhemska ingredienser och öns paradrätt, Su Porcheddu, på menyn. Su Porcheddu är rostad spädgris och är en riktig lantlig tradition på ön. Maten avnjuts gärna med ett kallt och läskande glas Limoncello. En av öns matiga pastarätter är Culurgiones, som serveras med pecorino ost, vitlök, söt tomatsås och olivolja för den klassiska italienska smaken. Kvällen avslutas gärna med efterrätten Seadas, som är kakdeg fyllt med ost och doppat i honung.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 4.00 av 5)