Hyrbil i Palermo

Hitta bäst pris på hyrbilar i Palermo genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Palermo

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Palermo på Sicilien, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Hyra bil på Palermos flygplats

Om du flyger till Palermo så kan det vara smidigast att hyra bil direkt på flygplatsen, så att du kan använda bilen direkt. I Palermo finns Siciliens största internationella flygplats Falcone–Borsellino Airport. Här går det att hyra bil från flera stora hyrbilsbolag, som har sina kontor i direkt anslutning till ankomsthallen. Flygplatsen ligger ca 35 kilometer från centrala Palermo.

Hyra bil i centrala Palermo

Det finns även möjlighet att hyra bil inne i centrala Palermo om du vill utgå härifrån.

  • Palermo tågstation: Om man anländer till Palermo med tåg finns det goda möjligheter att hyra bil i direkt anslutning till tågstationen. Precis vid stationen finns tre hyrbilskontor med stor valmöjlighet när det gäller hyrbilar. Det går enkelt att ta sig från Palermo tågstation med bil, och det finns många trevliga resmål i närområdet att köra till.
  • Centrala Palermo: En bit öst om Palermo tågstation, i de mer centrala delarna av staden, finns två hyrbilskontor på Via Messina och Via Imperatore Frederico. Båda dessa hyrbilskontor ligger nära den större vägen SS113, och passar därför utmärkt om man ska köra till andra delar av staden, eller till de trevliga närområdena.
  • Palermo hamn: Kommer man till Palermo med färja är det både enkelt och smidigt att hämta upp hyrbil vid ankomst. Precis vid hamnen i Palermo finns fyra hyrbilskontor på Via Marino Stabile och Via Francesco Crispi. Kontoren ligger på gångavstånd från hamnen, och ligger även nära den större vägen SS113 som gör att det enkelt går att ta sig ut från staden.

Utflyktsmål med hyrbil runt Palermo

Utflykter och sevärdheter

Palermo är huvudstad på Sicilien, som är känd för sina fantastiskt vackra stränder och charmiga städer. I Palermo finns mycket spännande historia som går att utforska på någon av stadens museum. När du rör dig runt i staden omges du av vacker arkitektur och härliga små grönområden. Här hålls livliga matmarknader som är berömda i hela landet för sina lokala råvaror, och det finns ett stort utbud av autentiska restauranger och caféer. Du kan också njuta av trevlig shopping på huvudstråken Via Libertà och Via Ruggero Settimo.

Med sitt läge på norra delen av ön Palermo är också en riktigt fin utgångspunkt för att utforska hela Siciliens varierande landskap, spännande städer och härlig medelhavskust. Med hyrbil tar du dig enkelt till öns sevärdheter, och hittar egna smultronställen på vägen!

Stränder nära Palermo

Nära Palermo finns flera härliga stränder, bland annat invånarnas främsta strand Mondello. Mondello är en livlig och urban badstrand med mycket lek och vattenaktiviteter. Om du är ute efter en mer avsides strand så finns det mycket mer att välja mellan, och det är aldrig långt till nästa härliga destination längs kusten med hyrbil. Bara en timme bort ligger San Vito Lo Capos strand strax norr om Trapani med sitt turkosa vatten och natursköna läge. San Vito Lo Capos är varmt rekommenderat som utflyktsmål om du har hyrbil på Sardinien.

Vulkanen Etna bjuder på fantastiska vyer
I Taormina finns en antik grekisk teater

Etna

Vulkanen Etna är Siciliens högsta topp, och här bjuds besökarna på en svindlande utsikt och en fantastisk naturupplevelse. Upp till Etnas topp tar man sig med hjälp av antingen linbana eller designerade jeepar som kör upp från Rifugo Sapienza. Det går även bra att göra en vandring till toppen om man känner för det. På toppen finns det rykande kratrar och en makalös vy över hela ön. Nedanför Etna ligger den trevliga staden Catania.

Taormina

Den mysiga staden Taormina på Siciliens östkust är en riktig pärla. Här finns både en gammal stadskärna med intressanta byggnader och badstränder. I Taormina finns även en mycket berömd ruin av en antik grekisk teater, som även har fantastisk utsikt över staden och omgivningarna. Taormina är en av platserna som gör det väl värt att hyra bil i Palermo för att kunna ta sig till öns småstäder och se det varierande landskapet.

Cefalu

Den medeltida staden Cefalu ligger vid foten av ett berg på Siciliens norra kust, ca 75 kilometer från Palermo. Stadens rika historia och härliga sandstrand lockar mer och mer besökare till denna delen av ön. I staden finns pampiga gamla hus, en ståtlig katedral och mysiga torg med uteserveringar för att ta en glass i solen. Här är det lätt att få en känsla av det äkta Italien bland de pittoreska gränderna. Vid Cefalu finns en härlig strandpromenad med vida utsikt över det turkosa havet.

Agrigento

Två timmars bilfärd söderut från Palermo ligger Agrigento, en stad med många spännande historiska sevärdheter. Under antiken var denna stad en av de viktigaste i det Grekiska riket. Här finns bland annat tempeldalen, ett stort område med utgrävningar och välbevarade antika grekiska tempel som definitivt är värt ett besök. Genom att hyra bil i Palermo kan du lätt ta dig till Siciliens alla sevärdheter!

Vad tycker du om den här sidan?

(12 röster, betyg: 4.75 av 5)