Hyrbil i Palermo

Hitta bäst pris på hyrbilar i Palermo genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Palermo

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Palermo på Sicilien, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Palermo

  • Palermo tågstation: Om man anländer till Palermo med tåg finns det goda möjligheter att hyra bil i direkt anslutning till tågstationen. Precis vid stationen finns tre hyrbilskontor med stor valmöjlighet när det gäller hyrbilar. Det går enkelt att ta sig från Palermo tågstation med bil, och det finns många trevliga resmål i närområdet att köra till.

  • Centrala Palermo: En bit öst om Palermo tågstation, i de mer centrala delarna av staden, finns två hyrbilskontor på Via Messina och Via Imperatore Frederico. Båda dessa hyrbilskontor ligger nära den större vägen SS113, och passar därför utmärkt om man ska köra till andra delar av staden, eller till de trevliga närområdena.

  • Palermo hamn: Kommer man till Palermo med färja är det både enkelt och smidigt att hämta upp hyrbil vid ankomst. Precis vid hamnen i Palermo finns fyra hyrbilskontor på Via Marino Stabile och Via Francesco Crispi. Kontoren ligger på gångavstånd från hamnen, och ligger även nära den större vägen SS113 som gör att det enkelt går att ta sig ut från staden.

Hyra bil på Palermos flygplats

Palermo är huvudstad på Sicilien och här finns även öns största internationella flygplats Falcone–Borsellino Airport. Här går det att hyra bil från samtliga stora hyrbilsbolag, som har sina kontor i direkt anslutning till ankomsthallen.

Det finns även goda möjligheter att hyra bil inne i centrala Palermo.

Var uppmärksam på att många vägar på Sicilien är smala och krokiga och kräver koncentration. På vissa platser går även boskap fritt på vägarna, så håll extra uppsikt på landsbygden.

Utflyktsmål i Palermo

Palermo är huvudstad på Sicilien, och med sitt norra läge är det en mycket bra utgångspunkt för bilresor på den vackra ön.

Etna
Vulkanen Etna är Siciliens högsta topp, och här bjuds besökarna på en svindlande utsikt och en fantastisk naturupplevelse. Upp till Etnas topp tar man sig med hjälp av antingen linbana eller designerade jeepar som kör upp från stadenRifugo Sapienza. Det går även bra att göra en vandring till toppen om man känner för det. På toppen finns det rykande kratrar och en makalös vy över hela ön.

Taormina
Den mysiga staden Taormina på Siciliens östkust är en riktig pärla. Här finns både en gammal stadskärna med intressanta byggnader och badstränder. I Taormina finns även en mycket berömd ruin av en antik grekisk teater, som även har fantastisk utsikt över staden och omgivningarna.

Agrigento
Två timmars bilfärd söderut från Palermo ligger Agrigento, en stad med många spännande historiska sevärdheter. Under antiken var denna stad en av de viktigaste i det Grekiska riket, och här finns bland annat tempeldalen, ett stort område med utgrävningar och välbevarade antika grekiska tempel, som helt klart är värt ett besök.

Vulkanen Etna bjuder på fantastiska vyer
I Taormina finns en antik grekisk teater
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.70 av 5)