Hyrbil på Sicilien

Hitta bäst pris på hyrbilar på Sicilien genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Sicilien

Här hittar du tips och råd om att hyra bil på Sicilien, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Italien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Italien via länken nedan.

Resa till Sicilien

Sicilien är ett perfekt resmål för en bilsemester, och oavsett var du flyger på Sicilien så är det smidigt att ta sig vidare och utforska hela ön. Det är bekväma köravstånd mellan städer och mycket att se på vägen.

På Sicilien finns främst tre internationella flygplatser där du kan hyra bil: Palermo, Catania och Trapani flygplats. Mellan Palermo och Catania är det en körning på 2 timmar och 30 minuter från östkusten till nordkusten, och 1 timme och 30 minuter mellan Palermo och Trapani på västkusten. De tre städerna ansluter tillvarandra genom motorvägarna A29 och A19.

Hyra bil på Palermo flygplats

Palermo är huvudstad på Sicilien och hem åt öns största internationella flygplats, Falcone Borsellino Airport (PMO). Här går det att hyra bil från flera stora hyrbilsbolag, som har sina kontor i direkt anslutning till ankomsthallen. Flygplatsen ligger ca 35 kilometer från centrala Palermo. Du tar dig smidigt ut på väg E90 in till centrum.

Hyra bil på Catania flygplats

Catania är den näst största staden på Sicilien, men Catania-Fontanarossa flygplats (CTA) är den mest trafikerade. Catania flygplats ligger strax 4 kilometer från staden. På Catania flygplats kan du hyra bil hos både välkända och inhemska bolag. Du hittar hyrbilskontoren i ankomstterminalen.

Hyra bil på Trapani flygplats

Trapani-Birgi flygplats (TPS) ligger 13 kilometer från Trapani. Flygplatsen kallas också Vincenzo Florio flygplats, och hit flyger mest lågprisbolag. Hyrbilsbolagen finns på bottenvåningen i ankomsthallen, och här finns ett bra utbud av hyrbilar.

Sök i sökmotorn för att jämföra hyrbilsbolag och se bilmodeller.

Köra på Sicilien

Med lite tips och uppmärksamhet så går det fint att ta sig runt med hyrbil på Sicilien. Var uppmärksam på att många vägar på Sicilien är smala och krokiga och kräver koncentration. På vissa platser går även boskap fritt på vägarna, så håll extra uppsikt på landsbygden. Det rekommenderas att använda GPS eller Google Maps då vägskyltningen utanför motorvägen kan vara sämre. Invånarna är kända för att gärna köra fort så ha alltid full koncentration på vägen och trafiken.

Sevärdheter med hyrbil

Städer på Sicilien

Siciliens städer har mycket att erbjuda inom kulturskatter, shopping och roliga matupplevelser. Med hyrbil är det dessutom aldrig lång till underbara medelhavskust och vacker natur.

Palermo

Huvudstaden Palermo är omtyckt för sina fina badstränder och vackra arkitektur, som överraskar många besökare. Här hittar du medeltida kyrkor, normanska monument och kulturella influenser från eran då Palermo var en stor handelsstad. Strosa på livliga matmarknader och njut av autentiska råvaror på restaurangerna. Shoppa längs Via Libertà och den största marknaden La Vucciria. Ta ett eftermiddagsdopp i det klarblåa vattnet vid stranden Mondello, som du enkelt når med hyrbil från centrum.

Trapani

Trapani är en kuststad som är en fin utgångspunkt för utflykter med hyrbil. En timme bort ligger populära San Vito Lo Capos i idylliskt landskap. Sandstranden är omgiven av palmer och har vackert, turkost vatten med riktigt medelhavskänsla. Från Trapani kan du  köra den lilla bergsbyn Erice med fina utsiktsplatser på vägen uppför berget. På berget finns en 1200-tals borg med en omslutande park. Från Trapanis hamn kan du också ta dig ut till de Egadiska öarna som har fantastiskt fint badvatten.

Catania

Staden Catania är en populär utgångpunkt för att besöka vulkanen Etna, som syns från alla platser i staden. Det går att göra hikingutflykter till berget, och det tar ca 1 timme och 40 minuter att köra till Etna från Catania. Staden har också flera kulturella sevärdheter och vackra byggnader, som Piazza del Duomo, katedralen och historiska 1700-talsgatan Via dei Crociferi som klassats som världsarv. Catania har också rolig shopping med mycket lokalt hantverk, flera stora shoppingcentrum och mycket att se på lokala marknader.

Utflyktsmål med hyrbil på Sicilien

Cefalu

Den romantiska medeltidsstaden Cefalu ligger vid foten av en klippa på Siciliens norra kust. Stadens rika historia och härliga sandstrand lockar mer och mer besökare till området. I staden finns pampiga gamla hus, en ståtlig katedral och mysiga torg med trattorior för att ta en glass i solen. Här är det lätt att få en känsla av det äkta Italien bland de pittoreska gränderna och småbutiker som säljer kryddor, ostar och keramik. Vid Cefalu finns en härlig strandpromenad med vida utsikt över det turkosa havet, och en härlig badstrand som går längs med staden. Cefalu är väl värt ett besök om du har tillgång till hyrbil på Sicilien.

Taormina

Mysiga Taormina ligger uppe på en klippa bara 50 minuter från Catania. Den lilla staden är ett omtyckt besöksmål för sin härliga mix av historiska sevärdheter, mode och strandliv. Utforska stadens pittoreska gränder, antika monument, renässanspalats och sin välbevarade grekiska amfiteater. Taorminas huvudgata heter Corso Umberto och här finns caféer, souvenirer och exklusiva modebutiker. Från uteserveringen på det vackra torget Piazza IX Aprile har du utsikt över både medelhavet och vulkanen Etna i bakgrunden.

Syrakusa

Syrakusa representerar mycket av Siciliens skönhet och rika historia med sina romerska och grekiska ruiner, natursköna omgivningar och medeltida influenser. Här finns en av Siciliens och Medelhavets främsta arkeologiska platser, ruinerna av Parco Archeologico della Neapolis. Syrakusa har många mysiga, traditionella restauranger och caféer. Parkera hyrbilen och gå på en av stadens guidade mat-och vinvandringar! Smaka lokala favoriter och hemmagjorda sicilanska bakverk, viner och likörer. En matvandring i Syrakusa är ett roligt sätt att utforska staden bland gamla torg, kyrkor och historiska distrikt.

Vackra körvägar på Sicilien

Trots sin storlek är Siciliens landskap väldigt varierande i öns olika regioner, och det finns fantastiskt vackra körvägar längs medelhavskust, böljande inland och charmiga småstäder. Några tips är att köra en bit uppför vulkanen Etna från staden Zafferana Etnea eller Rifugo Sapienza, och köra ner genom Nicolosi. Som nämnt är även vägen från Trapani till bergsbyn Erice väldigt vacker med fin utsikt, och även vägen till den natursköna bukten San Vito Lo Capo. Nära Palermo kan du köra upp i bergigt landskap till Monreale, och härifrån har du utsikt över Palermo och kustområdet.

Med hyrbil på Sicilien finns det många smultronställen att utforska, och här är körningen mellan destinationerna en stor del av upplevelsen.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)