Hyrbil i Vasa

Hitta bäst pris på hyrbilar i Vasa genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Vasa

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Vasa och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Finland innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i centrala Vasa

I Vasa kan du hyra bil i centrum och på flygplatsen. Det går kollektivtrafik från flygplatsen in till centrum som stannar inom gångavstånd till hyrbilsbolagen. Här kan du bland annat hyra bil vid Vasa järnvägsstation, Vaasan rautatieasema. Vid stationen finns ett stort utbud av hyrbilar hos hyrbilsbolagen Avis och Budget på Hovioikeudenpuistikko. I centrum på Silmukkatie ligger hyrbilsbolagen Europcar och Keddy, en 25 minuters promenad öster om centralstationen. En halvtimmes promenad mot nordost i centrum ligger Hertz på Kivihaantie.

Hyra bil på Vasa flygplats

Från Vasa flygplats till centrum är det 11 kilometer. Sträckan tar ca 15 minuter att köra. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Budget, Avis, Europcar, Keddy, Sixt och Hertz. Bolagen har sina kontor nära entrén till terminalen. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss.

Observera att många av hyrbilsbolagen har en ”Meet & Greet” på denna flygplats, vilket innebär att en representant kommer och möter dig om du har bokat en hyrbil. Vissa kontor är därav endast öppna när en hyrbil har bokats. Var därför noga med att boka din hyrbil online i förväg. Du kommer få mer information om din hämtning och avlämning av hyrbilen i din bokning.

Att se och göra i Vasa

Sevärdheter i Vasa

Staden Vasa, Vaasa på finska, ligger i Österbotten vid Bottniska vikens strand. Det är en stad full av spännande kontraster där den moderna konsten möter historiska hembygdsgårdar. Runt Vasa finns underbar skärgårdsnatur som uppmuntrar till mysiga dagsutflykter, och bara en mil från staden ligger en av världens bäst bevarade meteoritkratrar. Staden erbjuder aktiviteter för alla smaker och med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Stad och kultur

Vasa är ett viktigt kulturellt centrum i Finland. Här finns många spännande museum och historiska byggnader inom konst och kultur. Konstmuseet Tikanojas konsthem visar konstsamlingar av bland annat Gustave Coubert, Edgar Degas, Paul Gauguin och Pablo Picasso. Här presenteras utställningar varje år, och det hålls också teaterföreställningar på sommaren. Kuntsis museum för modern konst ligger vackert beläget i hamnen och har en av landets viktigaste klassiker inom finsk nutidskonst. Om du vill uppleva levande historia är det värt ett besök på Stundars kulturcentrum. Här går du rakt in i en tidsresa tillbaka till sekelskiftet. Promenera bland autentiska hantverkarstugor, lanthandel, kulturutställningar och mycket mer.

Nöjesparken i Vasa – Tropiclandia

En av Vasas stora attraktioner är nöjesparken Wasalandia, som också är hem åt det stora äventyrsbadet Tropiclandia. Tropiclandia är ett måste på semestern för barnfamiljen! Tropiclandia ligger på ön Vasklot utanför centrum. I den populära vattenparken finns både inomhus och utomshusbad, och här kan du prova roliga aktivteter som vågmaskinen, bubbelpooler, bada i vattenfall och njuta av avkopplande spa. Här finns också restaurang och poolbar i härlig tropisk miljö.

Natur runt Vasa

Vasa är en riktigt härlig kuststad med vattenaktiviteter för alla åldrar. Här finns hela 9 badstränder. Ta en båttur ut i den vackra finska skärgården eller hyr kajak för en dagsutflykt bland öarna. I inre hamnen finns en ”Floating Sauna”, en bastuflotte som seglar runt i skärgården samtidigt som du njuter av ett mysigt bastubad. I omnejden finns också flera natursköna vandringsleder. På ön Bergö finns en populär vandringsled genom skogsträsk, klippor och berg. På Björkö kan du vandra bland gamla fiskehamnar och enkel naturstig. Längs leden finns två sund som man behöver korsa med båt, och det funkar också att paddla längs leden.

Äta och dricka i Vasa

Till och med lunchpausen kan bli en historisk upplevelse i Vasa. Den anrika gamla saluhallen är med sin gotiska stil en av de äldsta i landet. Vasa saluhall har fungerat som mötes-och handelsplats för stadens invånare i över hundra år. Här kan du njuta av färska råvaror i livlig och gemytlig miljö. Bakom diskarna erbjuds en mängd delikatesser som endast finns att köpa i saluhallen, och i byggnaden kan besökare strosa bland present-och konstbutiker. I Vasa finner du hyllningar till klassiska finska rätter på restaurangernas menyer. Passa på att prova traditionella karelska piroger med en ”örfil” till efterrätt, motsvarande en svensk kanelbulle. Testa det obligatoriska rågbrödet av surdeg till frukost, eller den klassiska kaffeosten med hjortronsylt. Glöm inte det goda kaffet; i Finland dricker man mer kaffe än något land i Europa.

Bila i Finland

Finland är perfekt att utforska med bil. Landet kallas De tusen sjöarnas land och det är en härlig naturupplevelse att köra genom det finska sjöområdet. Även Åbo skärgård är en populär destination för en roadtrip i Finland. Finland har hela 40 nationalparker utspridda över landet från skärgården i norr till Lapplands vildmark med härligt trolsk urskog, djupa dalar och blanka sjöar. Med flera trevliga städer som Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Vasa att besöka på vägen så har du allt som behövs för en härlig roadtrip!

När du bokar hyrbil hos oss så har du alltid fri avbokning. Då kan du boka hyrbil tryggt ifall något skulle göra att du senare behöver ändra dina resplaner.

 

Vad tycker du om den här sidan?
(Inga röster än)