Hyrbil i Helsingfors

Hitta bäst pris på hyrbilar i Helsingfors genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Helsingfors

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Finlands huvudstad Helsingfors, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Finland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Finland via länken nedan.

Hyra bil på Helsingfors flygplats

Helsingfors-Vanda flygplats är den största internationella flygplatsen i Finland och ligger cirka två mil norr om centrum. Flera kända hyrbilsbolag finns representerade på flygplatsen. Här kan du exempelvis hyra bil hos Avis, Budget, Europcar och Hertz. Deras kontor finns i korridoren mellan terminal 1 och 2, vilket är precis vid ankomsthallen. Det är väl skyltat på flygplatsen och det är enkelt att hitta hyrbilsbolagens kontor. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Läs mer: Hyrbil på Helsingfors-Vanda flygplats
Karta över Helsingfors-området

Hyra bil i centrum

Det är väldigt smidigt att hyra bilen direkt på flygplatsen, men om du vill utgå från Helsingfors centrum så finns det även biluthyrningsbolag runtom i staden. Vid Helsingfors centralstation finns flera bolag, bland annat FIRent, Europcar, Keddy och Green Motion. På gatorna Malminkatu och Runeberginkatu finns Budget, Avis, Thrifty, Hertz i centrum, ca 10 minuters promenad från centralstationen.

Parkering i Helsingfors

Parkering är tillåten på markerade parkeringsplatser i Helsingfors. Var noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen. När du parkerar i centrum måste du betala en parkeringsavgift på de allra flesta gator. Avgiften gäller under veckodagarna och tiderna är vanligtvis mellan klockan 09–21. Helsingfors innerstad är indelad i två parkeringszoner där avgiften kan variera mellan 2–4 €/timme. Centrum är i Zon 1 och omgivande zon är Zon 2. I zon 1 kan även vissa parkeringsplatser kräva helgavgift. I den omgivande Zon 2 är helgavgifter inte lika vanligt.

Att parkera i ett av Helsingfors centrala parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att stå under en längre stund, då parkering annars tenderar att bli dyrt i Helsingfors och det kan vara svårt att hitta platser. Det finns många stora parkeringshus i staden, särskilt EuroPark och Q-Park. Bland annat så finns EuroPark Kamppi och EuroPark CityForum centralt.

Utflyktsmål runt Helsingfors

Sevärdheter runt Helsingfors

Helsingfors ligger i Finlands södra del, och i närheten finns många vackra sjöar och skärgårdar att besöka. Vägarna runt Helsingfors är mycket bra och enkla att köra på, och leder till många intressanta besöksmål. Med hyrbil i Helsingfors finns det mycket att upptäcka!

Åbo

Åbo (finska Turku) ligger vackert beläget vid skärgården ca två timmar från Helsingfors. I Åbo finns mycket att se och göra oavsett årstid. Här kan du uppleva omgivande hav och öar genom kayakpaddling, eller spendera en dag med bad vid någon av skärgårdsstränderna. Åbo är en av de äldsta städerna i Finland och har mycket historia och kultur att utforska på en av stadens många museum. Mitt i Åbo finns den vackra gården från 1700-talet som huserar landets äldsta bevarade apoteksinredning. Ute vid Aura å ligger ståtliga Åbo slott som byggdes tillsammans med stadens domkyrka under 1280-talet. I Hantverksmuseet Klosterbacken kan du besöka 200 år gamla hus som att tiden har stått stilla, och i Muséet Ett hem kan du besöka ett orört hem från 1930-talet.

Åbo bjuder också på roliga aktiviteter för de allra minsta: på en ö utanför Åbo ligger Muminvärlden där du kan komma och möta de älskade figurerna från Tove Janssons berättelser.

Haltia

40 minuters bilfärd norr om Helsingfors ligger Haltia. Haltia är ett unikt centrum för djur- och växtliv, och här är Finlands natur samlat under ett tak. Den massiva träbyggnaden är arkitektritad med inspiration från mytologin kring Kalevala. I Haltia finns spännande utställningar med panoramalandskap, interaktiva moment och spännande konst. Här får man verkligen komma naturen nära. Haltia ligger nära Noux Nationalparks (Nuuksio på finska) fantastiska natur med täta skogar, stilla sjöar och dalgångar. Kombinera ett besök på naturcentret med en utflykt i den finska vildmarken!

Ekenäs

Lite mer än nio mil från centrum ligger mysiga och historiska staden Ekenäs. Staden är känd för sin makalöst vackra skärgård, som även har utsetts till nationalpark. I Gamla stan finns vackra trähus från 1700-1800-talet längs vattnet, och i hjärtat av stadsdelen ligger kyrkan som uppfördes på 1650-talet. Ta en fika på den grönskande uteserveringen på Café Gamla Stan, eller fortsätt mot Ekenäs centrum och strosa i butikerna på Kungsgatan, Finlands äldsta gågata.

Ekenäs ligger i Raseborg som fått sitt namn från det medeltida 1300-talsslottet Raseborg, som idag räknas som en av landets finaste slottsruiner. Slottet Raseborg ligger på en höjd ca 17 kilometer från Ekenäs. Idag kan du besöka slottet på egen hand eller ta en guidad tur och lära dig om Raseborgs långa historia. I den tillhörande stugan finns café och restuarang på sommaren. Det finns många härliga utflyktsmål som blir lätttillgängliga om du ska hyra bil i Helsingfors!

Roadtrip i Finland

Som de tusen sjöarnas land och med hela 40 nationalparker är Finland perfekt för att utforska med bil. Några av de mest populära resmålen för en bilsemester i Finland är sjöområdet runt den stora sjön Saimen och Åbo skärgåd. Nationalparkerna i norra Finland är fantastiskt sagolika fjällanskap, medan södra Finland bjuder på världens vackraste skärgård och trollska uskogar. Det finns också en hel del trevliga städer med en spännande kombination av historiska platser och modern arkitektur. Helsingfors är en bra utgångspunkt för en roadtrip i det finska sjöområdet, Åbo skärgård och flera nationalparker.

I Åbo finns mycket att se och göra
Vackra Ekenäs är känt för sin skärgård och små gator
Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.80 av 5)