Hyrbil på Helsingfors flygplats

Hitta bäst pris på hyrbilar på Helsingfors-Vanda flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Helsingfors-Vanda flygplats

Här hittar du tips för att hyra bil på Helsingfors-Vanda flygplats, samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Finland innan, läs våra generella tips om hyrbil i Finland och Helsingfors via länkarna nedan.

Helsingfors-Vanda flygplats (HEL) heter också Helsinki Vantaa Airport och är den största internationella flygplatsen i Finland. Flygplatsen ligger i staden Vanda ca 19 kilometer norr om Helsingfors. Den är enkel att ta sig till med hyrbil via närliggande motorvägar som går mellan Helsingfors och flygplatsen.
Helsingfors karta

Hyrbilsbolag på Helsingfors-Vanda flygplats

På Helsingfors flygplats kan du hyra bil hos flera hyrbilsbolag. Här finns ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval beroende på dina behov under resan. Samtliga bolag finns i korridoren som förbinder flygplatsens två terminaler på samma våning som ankomsterna. Du lämnar sedan tillbaka din hyrbil i ett av flygplatsens parkeringshus, P3, som ligger utanför Terminal 1. Du kommer få vidare instruktioner av hyrbilsbolaget vid din bokning. Det är väldigt smidigt att hyra bil på Helsingfors flygplats!

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Helsingfors-Vanda flygplats. Välj i första hand ett bolag med hyrbilar och kontor på flygplatsen om du vill slippa åka buss. Tänk på att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Hyrbilscenter
Avis Obegränsad Hyrbilscenter
Budget Obegränsad Hyrbilscenter
Enterprise Obegränsad Hyrbilscenter
Europcar Obegränsad Hyrbilscenter
FIRent Obegränsad Meet & Greet
Global Obegränsad Meet & Greet
Green Motion Obegränsad Shuttlebuss
Hertz Obegränsad Hyrbilscenter
Keddy 150 km per hyra Hyrbilscenter
Sixt Obegränsad Hyrbilscenter
Thrifty Obegränsad Hyrbilscenter
addCar Obegränsad Meet & Greet

Beroende på din ankomst så kan du behöva åka med en gratis shuttlebus vidare till hyrbilsbolaget, alternativt gå en kort promenad till hyrbilcentret i anslutning till terminalbyggnaden. Om bolaget har en Meet & Greet så innebär det att en representant kommer och möter dig på flygplatsen om du har bokat en bil. Var därför noga med att boka din hyrbil i förväg.

Bensinstationer nära Helsingfors flygplats

Den finns en bensinstation inom flygplatsområdet. St1 ligger på Luftfartsgränden 1, några minuter från parkeringshusen. Det finns ytterligare en St1 efter ca 5 minuters körning längs väg 135 på Virkatie 7. Om du istället tar väg 138 så är det ca 7 minuter från flygplatsen till bensinstationen Teboil Express.

Parkering i Helsingfors

När du parkerar i Helsingfors centrum måste du betala en parkeringsavgift på de allra flesta gator under veckodagarna, vanligtvis mellan 09–21. Parkering är endast tillåten på markerade parkeringsplatser. Var noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen. Innerstaden är indelade i två parkeringszoner där avgiften kan variera mellan 2–4 €/timme. Centrum är i Zon 1, och här kan du även behöva betala helgavgifter på vissa platser. I den omgivande Zon 2 är helgavgifter inte lika vanligt.

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att parkera under en längre stund, då parkering annars tenderar att bli dyrt i Helsingfors och det kan vara svårt att hitta platser. Det finns många stora parkeringshus i staden, särskilt EuroPark och Q-Park. Bland annat så finns EuroPark Kamppi och EuroPark CityForum centralt.

Länktips

  • europark.fi/parkeringsplatser – Här kan du se var Europark har parkeringshus och platser i staden.
  • hel.fi/helsinki/ – Här finns övergripande info om parkeringsplatser i Helsingfors, se länkar för “Parking for tourist traffic”.

Se och göra i Helsingfors

Livliga Helsingfors är huvudstaden som charmar sina besökare med sin unika småstadsatmosfär. Här kan du njuta av sköna uteserveringar, parkområden, badstränder i skärgården på sommaren och härliga bastubad året runt. Helsingfors har även ett stort kulturutbud med stadens över 70 museum, konstutställningar och teatrar. Passa på att besöka Sveaborgs fästning, prova stadsbastun Löyly och ät en god lunch i den vackra gamla saluhallen. När vädret tillåter kan du njuta av en dag med sol, bad och roliga vattensporter på Helsingfors mest populära strand, Hietaniemi Beach. Det finns tillgänglig parkering för din hyrbil inom 50 meter från stranden.

Shopping i Helsingfors

Helsingfors bjuder på riktigt bra shopping och här finns många varuhus, butiker och livliga marknader. Invånarnas favoriter är köpcentret Kamppi, Stockmann, Forum i city och exklusiva Galleria Esplanad. Shoppa finsk design och inredning i stadens Design District eller strosa bland internationella butiker längs shoppinggatan Aleksanterinkatu. I centrum finns ofta stora parkeringshus i anslutning till varuhusen, så det är smidigt att ställa hyrbilen säkert under shoppingturen. På det gamla marknadstorget Kauppatori kan du handla fina souvenirer och traditionella finska godsaker. I Helsingfors hålls också flera loppisar på helger, och staden och är känd för sina många vintage-och second handbutiker. Ställ din hyrbil i någon av centrums parkeringshus under tiden!

Utflykter runt Helsingfors

Helsingfors är ett härligt och varierande resmål för en weekendresa. Men det finns även mycket att uppleva utanför stadskärnan, och det är verkligen värt att hyra bil i Helsingfors. I närheten av staden finns fantastiska nationalparker, mysiga småstäder och avskilda sandstränder i natursköna omgivningar. Med bil kan du smidigt ta dig till närliggande utflyktsmål och utforska regionen i din egen takt. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil!

Borgå

Den idylliskt vackra staden Borgå är den näst äldsta staden i hela Finland, och ligger ca 50 kilometer från Helsingfors. Staden är ett omtyckt besöksmål för sina fina vyer med Borgå Å som flyter längs de röda träbodarna i Gamla stan. Träbodarna är ett av de mest fotograferade gamla monumenten i landet och är en bevarad symbol sedan Borgå var ett handelscentrum. I den pittoreska staden finns många spår från förr bland trånga gränder och kullerstensgator. Här hittar du mysiga små loppmarknader, presentbutiker, charmiga caféer och hantverk längs de färgglada trähusen.

Hanko

Känner du för en härlig stranddag på Finlands sydligaste kust? Inga problem med hyrbil! Hanko (Hangö) är en populär badort ca 127 kilometer från Helsingfors. Den lilla staden är omtyckt för sina fina sandstränder och oftast soliga väder under sommarmånaderna. Med stadens trevliga restauranger och närhet till havet har Hanko kommit att kallas för den finska rivieran. Här finns även många spaanläggningar, bland annat det unika havsspat Regatta i fantastiskt vackra omgivningar. Hanko är en härlig stad att promenera runt i bland butiker, grönområden och längs vattenkanten. Du kan också ge dig ut på vandringsleder längs kusten med utsikt över det öppna havet.

Nationalparker

Om du vill ta en paus från Helsingfors stadspuls så är det inte lång till fantastisk natur. Inom bekvämt köravstånd finns inte mindre än två stora nationalparker. Ca 39 kilometer bort ligger Nuuksio Nationalpark som är en av landets mest populära utflyktsmål i vildmarken. Bland tät skog och stilla sjöar går flera vandringsleder med olika svårighetsgrader. Packa picknickkorgen och njut av den finländska naturen och möjligheten att uppleva både storstad och djupa skogar. Har du tur kan du få se någon av parkens ovanliga invånare, som den Sibiriska flygande ekorren.

Ca 24 kilometer från Helsingfors ligger Sipoonkorpi Nationalpark, som är en omtyckt dagsutflykt bland Helsingfors invånare. Nationalparken har underbart vacker natur och här finns ovanliga klippformationer bland sjöar och träskmark. Klippformerna kallas lokalt för ”Trollen” och skapades från smältande glaciärer under istiden. Genom att hyra bil på Helsingfors flygplats behöver du inte missa någonting av regionens sevärdheter!

Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)