Hyrbil i Melbourne

Hitta bäst pris på hyrbilar i Melbourne genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Melbourne

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i australiensiska Melbourne, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte har hyrt bil i Australien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Australien via länken nedan.j

Våra hyrbilskontor i Melbourne

Melbourne ligger på Australiens sydkust mot Tasmanien, och är ett perfekt utgångsläge för många trevliga utflykter med bil. I staden finns flera hyrbilskontor som är enkla att ta sig till.

  • Melbourne centralstation: Vid Melbourne centralstation finns tre hyrbilskontor inom gångavstånd. Ett av dem ligger i direkt anslutning till stationen på La Trobe Street, och de resterande två ett stenkast från stationen på Franklin Street, precis vid RMIT University.
  • South Cross tågstation: Den andra stora tågstationen i Melbourne heter South Cross, och där finns det två stora hyrbilskontor. Dessa kontor ligger i direkt anslutning till stationen på Spencer Street och är mycket enkla att hitta. Spencer Street är en av de större vägarna som löper genom staden, och det går smidigt att ta sig till andra delar av Melbourne och även ut till närområdet från South Cross.
  • Centrala Melbourne: Mitt i centrala Melbourne, på Little Collins Street, finns också ett hyrbilskontor. Det ligger mycket centralt, och är nära till shoppingdistriktet.
  • Södra Melbourne: I Melbournes södra delar, som kallas för Southbank och South Melbourne, finns det goda möjligheter att hyra bil. Från den södra delen går det utmärkt att ta sig ut från Melbourne, då motorvägen M1 ligger i nära anslutning till samtliga hyrbilskontor där, som ligger på Clarendon Street, Moray Street och Montague Street.

Hyra bil på Melbourne flygplats

Melbourne flygplats (flygplatskod: MEL) är den näst största flygplatsen i Australien efter Sydney, och ligger lite mer än två kilometer från centrala Melbourne. Här landar varje dag ett stort antal internationella flyg, och även inrikesflyg landar på flygplatsen. Flygplatsen är rankad som en av de bästa i världen.

På flygplatsen finns sex av de största hyrbilsbolagen representerade, och det är smidigt att hyra och hämta bil på flygplatsen. Hyrbilskontoren finns på bottenvåningarna på samtliga terminaler, och även i T3 car park. De är väl utmärkta och enkla att hitta.

Utflyktsmål runt Melbourne

Melbourne är den största staden i delstaten Victoria, och även den näst största staden i hela Australien. I området runt staden finns många fantastiska utflyktsmål som lämpar sig mycket bra att köra till med hyrbil. Victoria stoltserar med flera storslagna roadtrip-vägar som startar inom en timme från centrala Melbourne, som exempelvis fantastiska Great Ocean Road, Grand Ridge Road eller Great Alpine Road. Packa picknickkorgen för dagen och upplev friheten med hyrbil!

Mount Buller

Mount Buller ligger lite mer än tre timmars bilfärd öst om Melbourne, i Victorias alpina region. Staden är känd som en skidresort med mycket bra skidanläggning, och under sommarsäsongen är området omtyckt för sina vackra vandringsleder i det bergiga landskapet. Det går även att cykla mountainbike i området.

Tidal River

Drygt 22 mil söder om Melbourne ligger fantastiska Tidal River, som är namnet på både en flod och det område som är uppbyggt vid floden. Området var från början en militärbas men har sedan slutet av andra världskriget gjorts om till en trevlig campingplats. Tidal River bjuder på fantastiska landskap och vyer, och det finns flera olika vandringsleder i området med varierande svårighetsgrad. En av sevärdheterna i området är Wilsons Promontory Lighthouse, som är Australiens sydligaste fyrtorn.

Great Otway National Park

Mindre än tre timmars bilfärd sydväst om Melbourne ligger den populära och mycket vackra nationalparken Great Otway. Parken innehåller många olika typer av natur och landskap, från djupa skogar till fantastiska sandstränder. Vid kusten går det ofta att se både delfiner och valar. Nationalparken erbjuder flera vandringsleder, och det finns även tre campingplatser i parken. I norra delen finns porlande vattenfall och stilla sjöar i den täta skogen.

Yarra Valley

Mindre än en timme från Melbourne ligger det böljande vinlandskapet Yarra Valley. Här kan du utforska den goda, närproducerade maten på lokala restauranger och det härliga landskapet som bjuder på många aktiviteter. I Yarra finns alltifrån härliga trädgårdar, cykelstråk, spaanläggningar och guidade vinprovningar. Här finns också en hel del framstående konstutställningar, gallerier och unika butiker i grönskan. Det är lätt att spendera en dag i Yarra Valley! Från Yarra Valley kan du även köra längs den grönskande Black Spur Drive genom tät, regnskogsliknande natur och bergigt landskap som är känt för sina otroliga vyer och fina picknickställen.

Vad tycker du om den här sidan?

(11 röster, betyg: 4.55 av 5)