Hyrbil i Sydney

Hitta bäst pris på hyrbilar i Sydney genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Sydney

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Sydney i Australien, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Australien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Australien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Sydney

Att hyra bil i Sydney är både smidigt och enkelt. Staden ligger norr om Melbourne och söder om Brisbane på Australiens östkust. Det finns ett antal hyrbilskontor i staden som har ett stort antal bilar till uthyrning.

  • Centrala Sydney: I centrum finns sex stycken hyrbilskontor att besöka. Tre av dessa kontor ligger på William Street, i nära anslutning till Hyde Park och Australian Museum. Lite öster om dessa hyrbilskontor, på samma gata vid Darlinghurst King’s Cross, finns tre hyrbilskontor. Williams Street är en av de större vägarna som går genom staden, och det är enkelt att ta sig både ut från staden och till andra delar från dessa hyrbilskontor.
  • Sydney tågstation: På gångavstånd från Sydney centralstation finns det också möjlighet att hyra bil. Ett hyrbilskontor finns på George Street, på Mercure Hotel, som ligger i nära anslutning till de större vägarna A22 och A36, som smidigt tar en ut från centrum.
  • Darling Harbour: I de norra delarna av Sydney, vid hamnområdet Darling Harbour, finns ett hyrbilskontor på Harris Street. Det går enkelt att köra till och från detta kontor, och närliggande Anzac Bridge leder ut från centrala Sydney.
  • Wynyard: Öster om Darling Harbour ligger hamnområdet Wynyard, där det också går bra att hyra bil från hyrbilskontoret på York Street.

Hyra bil på Sydney flygplats

Lite mindre än en mil söder om centrala Sydney ligger Sydney International Airport (flygplatskod:SYD). Flygplatsen är den största i området, och här landar både internationella och inrikesflyg. Flygplatsen är kopplad till ett utbrett vägnät, och oavsett om man önskar köra in till centrala Sydney eller bege sig till andra delar i delstaten går det både enkelt och smidigt från flygplatsen.

På Sydney flygplats finns det sju hyrbilskontor, och samtliga finns vid ankomstterminalen. Det är väl skyltat och lätt att hitta till hyrbilsfirmorna.

Utflyktsmål  Sydney

Sydney är huvudstad i den australiensiska delstaten New South Wales, som bjuder på enormt vackra landskap. Det finns därför många trevliga utflyktsmål som smidigt går att ta sig till med bil med Sydney som utgångspunkt. Runt Sydney finns storslagna roadtrip-vägar längs härlig kust, bergslandskap och böljande landsbygd. Packa picknickkorgen och njut av friheten med hyrbil!

Blue Mountains National Park

Sju mil väster om centrala Sydney ligger nationalparken Blue Mountains National Park, som är en av de mest kända och välbesökta i området. Blue Mountains består av svindlande landskap och platåer, och en av de mest kända bergsformationerna är Three Sisters. Det finns flera trevliga vandringsleder och utsiktsplatser att besöka i parken.

Anna Bay

Lite mer än två timmar norr om Sydney ligger vackra Anna Bay, som med sina långsträckta sanddyner lämpar sig utmärkt för både sol och fantastiska vyer och uteaktiviteter som kajakpaddling och sandsurfing. Anna Bay har även en mysig liten stadskärna med butiker och restauranger.

Wombeyan Caves

Lite mer än tre timmar väst om centrum i utkanten av Kanagra-Boyd nationalpark finns de makalösa grottorna Wombeyan Caves, som är naturligt skapade av marmorsten. Grottorna är mycket spännande att besöka med underjordiska floder och vackra stenformationer, och är perfekt för en helgutflykt från Sydney. Det finns övernattningsmöjligheter i nationalparken som har flera andra trevliga attraktioner i den vackra naturen. Området runt grottorna är bland annat hem för en stor samling kängurus.

Sydney Opera house

Sydney Opera house är en av stadens mest igenkännbara attraktioner. Den unika byggnaden ligger på Bennelong Point i hamnen, nära Sydney Harbor Bridge. Operahuset är designat av den danske arkitekten Jørn Utzon och invigdes på 1970-talet. Förutom att se en show kan besökare också njuta av ett utbud av trevliga restauranger och barer både inomhus och utomhus med utsikt över vattnet.

Bondi Beach

Den mytomspunna sandstranden Bondi beach ligger i östra delen av staden, och har varit Australiens med berömda strand ända sedan 1800-talet. Den södra delen av den kilometer-långa stranden brukar vara reserverad för surfing, medan besökare som är sugna på en dag med sol och bad kan simma enligt var de röda eller gula flaggor är uppställda i vattnet. Vid stranden finns ett handelsdistrikt med mysiga caféer, restauranger, kulturcenter och hotell.

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.50 av 5)