Hyrbil i Bryssel

Hitta bäst pris på hyrbilar i Bryssel genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Bryssel

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Belgiens huvudstad Bryssel, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Belgien tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Belgien via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Bryssel

I Bryssel finns ett antal hyrbilskontor där det går att både hämta och lämna hyrbilen. Vi rekommenderar att bilen bokas i förväg, för att säkerställa att den finns att tillgå när du är där och att du också oftast på bättre pris om du bokar innan avresa.

Kommer du till Bryssel med tåg går det att besöka ett av de sju hyrbilskontor som ligger i direkt anslutning till tågstationen Midi i centrala Bryssel. Här går det sedan enkelt att ta sig ut från Bryssel och till andra delar av staden. I området Ixelles i sydöstra Bryssel finns också ett antal hyrbilskontor på olika platser.

Hyrbil på Bryssel flygplats

Bryssels flygplats (flygplatskod: BRU) ligger lite mer än en mil från stadens centrala delar, och är den största flygplatsen i Belgien. Flygplatsen trafikerar främst internationella flyg. Dess läge vid motorvägen A201 gör att det enkelt går att ta sig till och från flygplatsen med bil.

På Bryssels flygplats har sex av de största hyrbilsbolagen kontor, och dessa går att finna i ankomsthallen. Det är väl skyltat och enkelt att hitta. När man ska lämna tillbaka hyrbilen på flygplatsen gör man detta på hyrbilsbolagens gemensamma parkering, som ligger i anslutning till flygplatsen. Det är tydligt skyltat till denna parkering oavsett vilket håll man kommer till flygplatsen från.

Utflyktsmål i Bryssel

I Belgien finns det många trevliga små byar, spännande utflyktsmål och vackra landskap att upptäcka. Med hyrbil går det smidigt att få ut det mesta av upplevelserna i Belgien!

Brügge
10 mil nordväst om Bryssel ligger den sagolika staden Brügge, som på svenska ofta kallas för “Brygge”. Staden har många trevliga sevärdheter, och med den vackra kanalen som går genom staden bjuds man på underbara vyer var man än befinner sig. Varför inte ta en båttur på kanalen? Brügge är känd för sina många fantastiska historiska byggnader. Bland annat finns där flera berömda kyrkor som är värda ett besök. Glöm inte njuta av den belgiska ölen!

Rochefort
Drygt två timmars bilfärd söder om Bryssel ligger Rochefort, som kanske främst är berömd för sitt ölbryggeri. Men staden och området runt har mycket mer att erbjuda. Bland annat finns det många historiska byggnader i stadens centrum som kloster och ruinerna av det gamla slottet. Rochefort är även känt för sina fantastiska och spännande grottor.

High Venn – Eifel
I Belgiens östra delar, på gränsen till Tyskland, ligger det vackra naturområdet High Venn, som går ihop med nationalparken Eifel. Här finns mycket natur att uppleva, och det finns flera trevliga vandringsleder i området. Området består av hedar, träskmark, kullar och dalar, och ligger två timmars bilfärd från Bryssel.

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.50 av 5)