Hyrbil i Ålborg

Hitta bäst pris på hyrbilar i Ålborg genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Ålborg

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Ålborg, och de billigaste hyrbilarna till lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Danmark innan, läs gärna våra generella tips via länken nedan.

Våra hyrbilskontor i Ålborg

I Ålborg kan du hyra bil i centrum eller på flygplatsen. Om du vill hyra bil inne i Ålborg så kan du ta flygbuss in till staden från flygplatsen. De stannar vid centralstationen, Aalborg Busterminal, samt stoppen Vesterbro och Nytorv i centrum. Ca 9 minuters promenad från centralstationen ligger hyrbilsbolaget Europcar på Dag Hammarskjølds Gade. Bredvid på Jyllandsgate ligger Avis och Budget. Från stoppen Nytorv och Vesterbro är det 15–20 minuters promenad söderut till hyrbilsbolagen. Var noga med att kontrollera var återlämningsplatsen är för ditt hyrbilsbolag, då vissa bolag kan ha återlämning en liten bit bort.

Hyra bil på Ålborg flygplats

Hyr bil smidigt direkt på Ålborgs flygplats och nå hela regionen! Från Aalborg Airport är det 7 kilometer in till centrum, och det tar ca 15 minuter att köra. Det finns flera hyrbilsbolag på flygplatsen som Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, och Sixt. Hyrbilsbolagen har sina kontor i flygplatsens ankomstterminal, och är enkla att hitta till efter att du har hämtat ditt bagage. Upphämtning och avlämning av hyrbilen är på flygplatsområdet. Du kan välja bland ett stort utbud av bilmodeller med olika personliga tillval. Här finns praktiska kombis, mindre personbilar och minibuss. Det är alltid säkrast att boka din hyrbil online i förväg.

Att se och göra i Ålborg

Sevärdheter i Ålborg

Ålborg, eller Aalborg som det också stavas, är huvudort på norra Jylland i Danmark. Ålborg är en gemytlig storstad full av kontraster och staden är en perfekt destination för en längre weekendresa. Här finns allt ifrån sprudlande nöjesliv till avkopplande naturupplevelser och spännande vikingahistoria. Njut av vacker arkitektur i centrum där gamla renässansbyggnader och charmiga medeltidshus möter det nya och skapar en alldeles speciell atmosfär. Utanför staden breder hela Nordjyllands fjordlandskapet ut sig. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök i regionen.

Shopping i Ålborg

Ålborg är ett riktigt shoppingparadis och här finns trevliga gågator och luftiga gallerior. I centrum finns ett stort utbud av unika butiker blandat med trendiga kedjor och köpcenter. Här finner du stadens två stora gågator, Bispensgade och Algade. I de mysiga smågatorna runtomkring hittar du inhemska designers och konsthantverkare. Stadskärnan bjuder på unika miljöer med många historiska byggnader och charmiga restauranger att luncha på. I anslutning till Bispensgade finns det fina shoppingcentret Friis på Nytorv, och här hittar du skönhet och mode för hela familjen.

Ålborg Zoo

På Ålborg zoo kan du möta spännande djurarter från hela världen. Följ med skötare bakom kulisserna och lär dig om parkens invånare och deras vanor, eller se någon av de spännande showerna. Här finns djur från olika kontinenter som pingviner, isbjörnar, elefanter, giraffer, zebror och lejon. Det finns även möjlighet för yngre barn att klappa snälla djur och prova att vara djurskötare, och att leka på djurparkens roliga lekplats. Ålborgs zoo är ett av de populäraste resmålen i Danmark för hela familjen.

Nordjyllands fjordland

Ålborg ligger mitt bland den vackra Limfjordens många vikar, öar och sund. Här väntar utomhusaktiviteter i Nordjyllands mest imponerande natur. Nordjylland är fullt av fantastiska vandringsleder bland mossiga hedar och skogsklädda fjordar. Här finns också flera mysiga cykelrutter och några av Danmarks bästa Mountainbike-spår. Ta en avkopplande tur på en av de fina golfbanorna eller paddla kajak på det glittrande vattnet bland öarna. Här finns goda fiskemöjligheter, och fjordens vatten är klart och badvänligt. Nibe Fjordbad och Nibe strand är två populära badställen för alla åldrar. Söder om fjorden finns landets största skog, Rold Skov, som är en riktig sagolik gammal trollskog med knotiga träd, dalar och fantastiska vyer.

Vad tycker du om den här sidan?

(1 röster, betyg: 5.00 av 5)