Hyrbil i London

Hitta bäst pris på hyrbilar i London genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i London

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Storbritanniens huvudstad London, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i England tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i England via länken nedan.

Hyra bil på London flygplats

Det finns ett antal internationella flygplatser runt London, varav de största är Gatwick, Heathrow och Stansted. De är belägna mellan två och fem mil från centrala London, och har utmärkta förbindelser med huvudstaden.

På flygplatserna finns samtliga stora hyrbilsbolag representerade, och deras kontor finns i anslutning till ankomstterminalerna. Det går även bra att hyra bil på flera andra ställen i centrala London. Observera att området i och runt London är belagt med trängselskatt.

Heathrow flygplats
På Heathrow flygplats ligger inte hyrbilsbolagen i direkt anslutning till ankomstterminalerna. Har du bokat med några av de stora bolagen (Avis, Sixt, Alamo, Europcar, Enterprise etc.) har dom gratis shuttlebuss utanför ankomsthallen som kommer med jämna mellanrum. Du hittar bussarna när du går ut från ankomsthallen.

De små bolagen (bl a Green Motion) har också shuttlebuss, men du måste betala 5£ enkel resa. På din voucher står vilken buss och hållplats du ska åka från. Dock var uppmärksam på att den här bussen kan ta tid. Bussen kör ibland inom flera hotell på väg till hyrbilsbolaget så räkna med att tiden här kan variera mellan 10-30 min.
heathrow

Stansted flygplats
Stansted Airport ligger 64 kilometer från centrala London. På Stansted finns många hyrbilsbolag att välja mellan som Avis, Budget, Europcar, hertz och Sixt. Hyrbolagen finns i flygplatsens hyrbilscenter som nås med en gratis shuttle bus. Bussen avgår var tioende minut utanför terminalen. Några bolag, exempelvis Easirent, har en Meet & Greet på flygplatsen vilket innebär att en representant kommer och möter dig om du har bokat en hyrbil. Var därför noga med att boka din hyrbil i förväg. Från Stansted kör du söderut på M11 mot London på ca 1 timme och 15 min.

Utflyktsmål i London

London är en av de största städerna i Europa, och bjuder på allt som en storstad bör. Men Englands södra delar bjuder på mer än storstadsliv. På köravstånd finns både mysiga byar på landsbygden och fantastiska landskap som gör det väl värt att hyra bil i London.

Exeter

I de sydvästra delarna Devon och Cornwall finns många pärlor, och en biltur runt i de böljande landskapen är ett måste. Här hittar man något vid varje hörn. En av de större städerna i området är Exeter, en stad med mycket rik historia och en mycket vacker stadskärna. I närheten ligger även nationalparken Dartmoor som bjuder på underbara vyer.

Rye

Ungefär en och en halv timmes bilfärd söder om London ligger den fantastiska staden Rye. Här är det nästan som om tiden har stått stilla, och kullerstensgatorna kantas av små mysiga butiker. Missa inte att besöka ett av de många trevliga tehusen som finns här.

Great Yarmouth

Tre timmar norr om London ligger Great Yarmouth. Här är havet nära, och staden är känd som en härlig badresort under sommaren. Här finns även två pirer att besöka, och staden har många sevärdheter, som till exempel den gamla stadsmuren och andra gamla byggnader med historiskt värde.

Canterbury

Canterbury ligger i Kent ca 1 timme och 30 minuters körning från London. Den gamla staden bjuder på mycket historia med sina charmiga medeltida byggnader och ståtliga kateraler, och St Augustine’s Abbey, Canterbury Cathedral och St Martin’s Church räknas som några av de främsta attraktionerna. Canterbury har dessutom en hel del shopping i mysiga miljöer.

Cotswolds

Två timmar från London ligger vackra Cotswolds, som har blivit erkänt som en “Area of Outstanding Natural Beauty”. Här finns pittoreska små byar bland härlig landsbygd och böljande kullar. Det största samhället i Cotswolds är Cirencester, en trevlig och livlig handelsstad, medan Bourton-on-the-Water anses vara den mest populära byn bland besökare för sina vackra kanaler och fina vyer. Cotswolds är en perfekt dagsutflykt med hyrbil från London!

I mysiga Exeter finns mycket historia
Great Yarmouth norr om London har badstränder
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.63 av 5)