Hyrbil i Newcastle

Hitta bäst pris på hyrbilar i Newcastle genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Newcastle

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Newcastle i norra England, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i England tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i England via länken nedan.

Hyra bil på Newcastle flygplats

Lite mindre än en mil från centrala Newcastle ligger stadens internationella flygplats. Det är den tionde största flygplatsen i Storbritannien, och den näst-största i norra England. Hit flyger många olika flygbolag med internationella destinationer.

I den stora terminalen, direkt ansluten till ankomsthallen, finns fem av de största hyrbilsbolagen representerade. Deras kontor ligger samlade i samma område och är mycket lätt att hitta.

Om man istället vill hyra bil i centrala Newcastle har flera hyrbilsbolag även kontor på olika platser i staden. Om du vill hämta din hyrbil i centrum så kan du ta tåg från flygplatsen till Newcastle Central Station, som har flera uthyrningskontor i närheten. Var noga med att boka din hyrbil i förväg för att försäkra dig om att bilen finns tillgänglig vid din ankomst.

Utflyktsmål i Newcastle

Newcastle är känt för många som en destination för att åka och se fotboll, och här har hemmalaget Newcastle United FC sin arena på den kända St James’ Park. Här finns också ett stort utbud av museum, historiska platser, god mat och trevlig shopping. Med sin bas i Newcastle går det att uppleva mycket av norra Englands charm. Här finns allt från historiska landmärken från romarrikets glansdagar till vidundrande landskap på gränsen till Skottland.

Hadrian’s Wall
En av de mest historiskt intressanta sevärdheterna i området kring Newcastle är den romerska befästningen Hadrian’s Wall. Muren sträcker sig på en lång sträcka, och det finns en särskild vandringsled som går längs muren. Ett tips är att utgå från Carlisle. De bäst bevarade sektionerna av muren finns mellan Brampton och Corbridge, som även de fungerar bra som utgångspunkter för en promenad längs muren.

Northumberland nationalpark
En bit norr om Newcastle, precis på den skotska gränsen, ligger Northumberlands nationalpark. Här är landskapet böljande, med många kullar som sträcker sig långväga. Inom nationalparken finns en del små samhällen, och det finns bland annat särskilda vandringsturer som leder till olika tehus belägna i nationalparken.

Allendale Town
Drygt en timmes bilfärd väster om Newcastle ligger den pittoreska staden Allendale Town. Staden är inbäddad i Allendale Valleys, och har många mysiga ställen att besöka. Staden har även ett eget lokalt bryggeri, och en promenad i det omgivande landskapet bjuder på många vackra vyer.

Det finns mycket att se i och runt Newcastle
Hadrian's wall är en känd fornlämning
Vad tycker du om den här sidan?

(4 röster, betyg: 5.00 av 5)