Hyrbil i Amsterdam

Hitta bäst pris på hyrbilar i Amsterdam genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Amsterdam

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Hollands huvudstad Amsterdam, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Holland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Holland via länken nedan.

Hyra bil på Amsterdam flygplats

Den största internationella flygplatsen i både Amsterdam och hela Holland är Schiphol flygplats, och ligger endast ett par kilometer från centrala Amsterdam. På flygplatsen finns flera av de största hyrbilsbolagen representerade. Här kan du till exempel hyra bil hos Avis, Budget, Enterprise och Hertz. Samtliga hyrbilskontor är samlade i direkt anslutning till ankomstterminalen Arrivals 3 på Schiphol Plaza. Från flygplatsen är det enkelt att ta sig till andra delar runt Amsterdam. Var noga med att boka din bil i förväg för att vara säker på att bilen finns ledig vid din ankomst.

Det finns även goda möjligheter att utgå från centrala Amsterdam när man hyr bil, då hyrbilsbolagen även har kontor inne i staden. Vid Amsterdams centralstation Amsterdam Centraal finns ett flera uthyrare nära, bland annat Sixt, Alamo och Enterprise.

Utflyktsmål i Amsterdam

Amsterdam är en livlig och trevlig stad med ett stort utbud av kultur, shopping och roliga aktiviteter. Här finns den gröna oasen Vondelpark där besökare kan lyssna på konserter, sporta eller koppla av. Shoppa i trendiga butiker på Nieuwedijk och Kalverstraat. Njut av färgerna när Amsterdams tulpaner slår ut över staden under våren. Amsterdam må vara känd som en cykelstad, men med sitt centrala läge vid Hollands kust är Amsterdam också en perfekt utgångspunkt för utflykter till landets olika delar. Med bil kan du enkelt uppleva allt från hav och strand till landsbygd och historia, och få ut det mesta av din semester. Packa picknickkorgen och upplev friheten med hyrbil!

Kanal i Amsterdam med båtar och bilar
Hyrbil parkerad nära kanal i Amsterdam

Shopping i Amsterdam

Den största shoppinggatan i Amsterdam heter Kalverstraat. Här hittar du välkända internationella butikskedjor. Missa inte den härliga blomstermarknaden Bloemenmarkt i slutet av gatan, där det också finns mysiga fik för en paus i shoppingen. På trendiga PC Hooftstraat nära Vondelpark hittar du exklusiva butiker och stora designmärken. Om du är ute efter vintage och antikbutiker så ska du ta dig till området De 9 Straatjes som har många charmiga småbutiker bland gallerier och restauranger. I Amsterdam finns också flera köpcenter, bland annat det stora De Bijenkorf som har allt du kan tänka dig inom kläder, accessoarer, smink, medmera. Stadens största marknad finns i området De Pijp och heter Albert Cuyp Market. Här kan du handla klassiska delikatesser, kläder och mycket mer i en mysig miljö bland caféer och antikaffärer.

Keukenhof

Den färgsprakande blomsterparken Keukenhof är en av de största attraktionerna. Parken ligger utanför Amsterdam i natursköna Lisse, ungefär en halvtimmes bilresa bort. Keukenhof har inte fått smeknamnet Europas trädgård utan anledning. Här planteras varje år inte mindre än sju miljoner tulpanlökar, och att se parken i full blom är verkligen en upplevelse Parken är öppen mellan mars och maj, så passa på att uppleva grönskan när det är möjligt! I parken finns även ett vackert slott och flera konstverk.

Gouda

Cirka en timmes bilfärd söder om Amsterdam ligger staden Gouda, mest känd för sin världsberömda ost med samma namn. Staden grundades redan på 1200-talet, och har därför en rik historia som avspeglas i de många intressanta byggnaderna i staden. Här är till exempel Goudas stadshus som byggdes på 1500-talet en självklar sevärdhet.

Zaanse Schans

För att få en känsla för en autentisk holländsk by från 1700-1800-talet kan du besöka natursköna Zaanse Schans. Byn Zaanse Schans ligger bara 20 kilometer från Amsterdam, och är ett perfekt utflyktsmål för att få en paus från storstaden under några timmar. Här kan du strosa i vackra historiska miljöer bland väderkvarnar, hantverksbutiker och färgglada pittoreska hus vid floden.

Den Helder

På Hollands norra spets ligger staden Den Helder, som sedan slutet av 1700-talet varit bas för Hollands marina armé. Här ligger havet mycket nära, och den vackra ön Texel går att nå via färja från staden. Den Helder är också känt för sina fina stränder, och är under sommaren en välbesökt badresort.

Länktips

Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.62 av 5)