Hyrbil i Amsterdam

Hitta bäst pris på hyrbilar i Amsterdam genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Amsterdam

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i Hollands huvudstad Amsterdam, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil i Holland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil i Holland via länken nedan.

Hyra bil på Amsterdam flygplats

Den största internationella flygplatsen i både Amsterdam och hela Holland är Schiphol flygplats, och ligger endast ett par kilometer från centrala Amsterdam.

På flygplatsen finns sex av de största hyrbilsbolagen representerade. Samtliga hyrbilskontor är samlade på samma plats på flygplatsen i direkt anslutning till ankomstterminalen Arrivals 3, på Schiphol Plaza. Från flygplatsen är det enkelt att ta sig till andra delar runt Amsterdam.

Det finns även goda möjligheter att utgå från centrala Amsterdam när man hyr bil, då hyrbilsbolagen även har kontor inne i staden.

Utflyktsmål i Amsterdam

Med sitt centrala läge vid Hollands kust är Amsterdam en perfekt utgångspunkt för utflykter till landets olika delar, från hav och strand till landsbygd och historia.

Keukenhof
Keukenhof har inte fått smeknamnet Europas trädgård utan anledning. Här planteras varje år inte mindre än sju miljoner tulpanlökar, och att se parken i full blom är en upplevelse i sig. Parken är öppen mellan mars och maj, så passa på att uppleva grönskan när det är möjligt! I parken finns även ett slott som är värt ett besök.

Gouda
Cirka en timmes bilfärd söder om Amsterdam ligger staden Gouda, mest känd för sin världsberömda ost med samma namn. Staden grundades redan på 1200-talet, och har därför en rik historia som avspeglas i de många intressanta byggnaderna i staden. Här är till exempel Goudas stadshus som byggdes på 1500-talet en självklar sevärdhet.

Den Helder
På Hollands norra spets ligger staden Den Helder, som sedan slutet av 1700-talet varit bas för Hollands marina armé. Här ligger havet mycket nära, och den vackra ön Texel går att nå via färja från staden. Den Helder är också känt för sina fina stränder, och är under sommaren en välbesökt badresort.

Länktips

Kanal i Amsterdam med båtar och bilar
Hyrbil parkerad nära kanal i Amsterdam
Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.80 av 5)