Hyrbil i Dublin

Hitta bäst pris på hyrbilar i Dublin genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyra bil i Dublin

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i irlands huvudstad Dublin, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil på Irland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil på Irland via länken nedan.

Hyrbil på Dublin flygplats

Dublin Airport ligger en mil från Dublins centrum och är den största flygplatsen i hela landet. Här landar flyg från hela världen, och det finns mycket goda kommunikationer till och från flygplatsen genom motorvägarna M1 och M50.

På flygplatsen finns flera stora hyrbilsföretagen representerade. Här kan du exempelvis hyra bil hos Avis, Budget, Europcar och Hertz. Samtliga har sina kontor vid Terminal 1, precis vid ankomsthallen och är därför mycket enkla att hitta. Vissa av hyrbilsbolagen erbjuder endast upphämtning av hyrbilar, så se till att ha förbokat din hyrbil på nätet innan din ankomst!

Det går även mycket bra att hyra bil inne i centrala Dublin. De flesta hyrbilsbolag har kontor och upphämtningsplatser på flera platser inne i staden om man vill utgå därifrån.

Utflyktsmål i Dublin

Charmiga Dublin har ett stort utbud av kultur, shopping, restauranger och mysiga pubar. Besök de populära shoppingområdena runt Grafton street, Stephen’s Green och Henry Street och njut av miljöerna på ikoniska barer som The Temple Bar. Dublin är även en perfekt utgångspunkt för många trevliga bilresor och utflykter på Irland. Från landets huvudstad går det lätt att ta sig runt till öns olika delar, och här finns både vidunderlig natur och hemsökta slott inom köravstånd.

Gotiska Charleville Castle är ett av de vackraste slotten på Irland
Connemara nationalpark har makalösa vyer

Galway

Charmiga kuststaden Galway ligger ca 2 timmar och 30 minuter från Dublin och är väl värt ett besök om du hyr bil. Staden har medeltida anor och här finns hög mysfaktor innanför de gamla stadsmurarna. Parkera hyrbilen och strosa längs strandpromenaden eller besök en av Galways lokala marknader. Galway är särskilt känt för att ha en av de livligaste pubscenerna på Irland, och här finns många historiska pubar och lokala bryggerier som ofta bjuder på livemusik i fina miljöer. Från Galway är det nära till Cliffs of Moher, som är Irlands mest populära naturattraktion. Det sägs att även körningen dit är den vackraste rutten på Irland.

Howth

Ca 18 kilometer från centrala Dublin ligger det vackra naturområdet runt fiskebyn Howth. Här kan du njuta av spektakulär utsikt över havet och den klippiga kusten, och platsen är ett perfekt besöksmål för att få en paus från storstaden några timmar. Det är populärt bland stadsbor att ta sig till Howth för att vandra och känna de friska havsvindarna. Förutom fina vandringsleder finns här också medeltida ruiner, Howth Castle och mysiga butiker och restauranger i den lilla byn.

Glendalough

Om du vill uppleva Irlands fantastiska natur med täta skogar, stilla sjöar och vidsträckta hedar ska du ta dig till Glendalough. Glendalough är en dalgång som är känd för sina fina vyer och de välbevarade ruinerna av tidiga medeltida bosättningar. Den dramatiska naturen har varit inspelningsplats för storfilmer som Braveheart. Här finns många härliga vandringsleder och natursköna picknickplatser. Glendalough ligger i Wicklow ca 68 kilometer från Dublin.

Connemara nationalpark

Drygt tre och en halv timmes bilfärd från Dublin ligger fantastiska Connemara nationalpark. Parken är mest känd för sina frigående hästar, som har fått namnet Connemara-ponny. I parken finns allt från berg och dalar till vidsträckta hedar. Oavsett om man vill vandra eller köra bil genom parken finns det mycket att se och uppleva. I Connemara nationalpark finns även några trevliga tehus att besöka.

Charleville Castle

Detta kända slott i gotisk stil ligger en och en halv timmes bilfärd från Dublin, och är definitivt värt ett besök. Slottet anses vara ett av de finaste i sitt slag på hela Irland, och är mycket välbevarat, både på utsidan och på insidan. På senare tid har Charleville Castle figurerat i flera paranormala tv-program, då det sägs vara hemsökt av spöken. Det anordnas ibland spökkvällar på slottet, om man vill uppleva ett övernaturligt äventyr.

Vad tycker du om den här sidan?

(10 röster, betyg: 4.70 av 5)