Hyrbil i Dublin

Hitta bäst pris på hyrbilar i Dublin genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Hyra bil i Dublin

Här hittar du tips och råd om att hyra bil i irlands huvudstad Dublin, samt de billigaste hyrbilarna till garanterat lägsta pris. Om du inte hyrt bil på Irland tidigare, läs gärna våra generella tips om hyrbil på Irland via länken nedan.

Hyrbil på Dublin flygplats

Dublin Airport ligger en mil från Dublins centrum och är den största flygplatsen i hela landet. Här landar flyg från hela världen, och det finns mycket goda kommunikationer till och från flygplatsen, med motorvägarna M1 och M50 nära.

På flygplatsen finns åtta av de stora hyrbilsföretagen representerade. Samtliga har sina kontor vid Terminal 1, precis vid ankomsthallen. De är därför mycket enkla att hitta. Vissa av hyrbilsbolagen erbjuder endast upphämtning av hyrbilar, så se till att ha förbokat din hyrbil på nätet innan du landar!

Det går även mycket bra att hyra bil inne i centrala Dublin. De flesta hyrbilsbolag har kontor och upphämtningsplatser på flera platser inne i staden om man vill utgå därifrån.

Utflyktsmål i Dublin

Dublin är en perfekt utgångspunkt för många trevliga bilresor och utflykter på Irland. Från landets huvudstad går det lätt att ta sig runt till öns olika delar, och här finns både vidunderlig natur och hemsökta slott inom köravstånd.

Wexford
Tretton mil söder om Dublin ligger trevliga Wexford. Staden ligger precis vid havet och har anor från vikingatiden. Bland stadens kända sevärdheter finns bland annat ruinerna av Selkar kloster. En bit utanför Wexford ligger det fantastiska Johnstown Castle, som har en mycket berömd trädgård.

Connemara nationalpark
Drygt tre och en halv timmes bilfärd från Dublin ligger fantastiska Connemara nationalpark. Parken är mest känd för sina frigående hästar, som har fått namnet Connemara-ponny. I parken finns allt från berg och dalar till vidsträckta hedar. Oavsett om man vill vandra eller köra bil genom parken finns det mycket att se och uppleva. I Connemara nationalpark finns även några trevliga tehus att besöka.

Charleville Castle
Detta kända slott i gotisk stil ligger en och en halv timmes bilfärd från Dublin, och är definitivt värt ett besök. Slottet anses vara ett av de finaste i sitt slag på hela Irland, och är mycket välbevarat, både på utsidan och på insidan. På senare tid har Charleville Castle figurerat i flera paranormala tv-program, då det sägs vara hemsökt av spöken. Det anordnas ibland spökkvällar på slottet, om man vill uppleva ett övernaturligt äventyr.

Gotiska Charleville Castle är ett av de vackraste slotten på Irland
Connemara nationalpark har makalösa vyer
Vad tycker du om den här sidan?

(8 röster, betyg: 4.63 av 5)