Hyrbil på Reyjkavik flygplats Keflavik

Hitta bäst pris på hyrbilar på Keflavik flygplats genom att jämföra olika hyrbilsbolag. Ändra och avboka din bokning gratis. Försäkring ingår.

Sökrutan laddar

Hyrbil på Reykjavik flygplats Keflavik

Island är ett härligt resmål med trevliga städer och fantastisk natur. Det är starkt rekommenderat att hyra bil på Island för att kunna ta sig till alla sevärdheterna, då kollektivtrafiken inte tar dig till flera av de vackraste platserna på ön. Att hyra bil direkt på Keflaviks flygplats är både smidigast och tidsbesparande.

Här hittar du tips för att hyra bil på Reykjavík-Keflavík flygplats samt billiga hyrbilar till lägsta pris. Om du inte hyrt bil på Island innan, läs våra generella tips om hyrbil på Island via länkarna nedan.

Reykjavík-Keflavíks flygplats (KEF), på isländska Keflavíkurflugvöllur, ligger i Keflavik ca 50 kilometer från Reykjavik. Keflavik är Islands största flygplats och har hand om nästan alla internationella flyg. Det finns även en mindre flygplats avsedd för inrikesresor som kallas Reykjaviks flygplats och som ligger inne i staden. Keflavik ligger nära väg 41 som går till Reykjavik.
Keflaviks flygplats med restider

Hyrbilsbolagen på Keflavik

På Reykjavik Keflavik flygplats finns flera hyrbilsbolag som du kan hyra bil hos. Här finns ett stort utbud av bilmodeller och personliga tillval beroende på dina behov under resan. Bolagen finns i terminalens ankomsthall, och här hämtar du din bilnyckel och blir visad till din hyrbil.

Hyrbilsbolagen har vanligtvis öppet mellan ca 05.00–01.00. Det brukar gå bra att återlämna sin bil dygnet runt, men detta kan skilja sig mellan bolagen. Det är därför bra att höra med bolaget i samband med din bokning om du planerar att återlämna din bil utanför öppettiderna. Det är väldigt smidigt att hyra bil på Keflavik flygplats.

I tabellen ser du hyrbilsbolagen som finns tillgängliga hos oss på Keflavik flygplats. Tänk på att välja en hyrbil med obegränsad körsträcka om ni ska köra mycket och välj om möjligt bränslepolicy “full-till-full”. En bränslepolicy med “förbetalning” innebär en obligatorisk serviceavgift. Kontrollera noga vad den är innan ni väljer en sådan hyrbil och återlämna hyrbilen med full tank.

Bolag Körsträcka Plats
Alamo Obegränsad Shuttlebuss
Avis Obegränsad Hyrbilscenter
Budget Obegränsad I terminalen
Dollar Obegränsad Shuttlebuss
Enterprise Obegränsad Shuttlebuss
Europcar Obegränsad I terminalen
Firefly Obegränsad Meet & Greet
Geysir Obegränsad Shuttlebuss
Global Obegränsad Meet & Greet
Green Motion Obegränsad Meet & Greet
Hertz Obegränsad I terminalen
Ice rental cars Obegränsad Shuttlebuss
InterRent Obegränsad Hyrbilscenter
Orange Obegränsad Shuttlebuss
Procar Obegränsad Shuttlebuss
Sixt Obegränsad Hyrbilscenter
Surprice Obegränsad Shuttlebuss
Thrifty Obegränsad Shuttlebuss

Beroende på din ankomst så kan du behöva åka med en gratis shuttlebuss vidare till hyrbilsbolaget, alternativt gå en kort promenad till hyrbilcentret. Om bolaget har en Meet & Greet så innebär det att en representant kommer och möter dig på flygplatsen om du har bokat en bil. Var därför noga med att boka din hyrbil i förväg.

Bensinstationer nära Keflavik flygplats

Den finns flera bensinstationer nära Keflavik. Bensinstationen N1 ligger precis bredvid flygplatsen, och ÓB Keflavík airport ligger ca 10 minuter bort. Väl ute på väg 41 finns stationen Orkan längs den stora vägen, ca 12 minuter från flygplatsen.

Parkering i Reykjavik

Parkering på Island är kostnadsfritt i många områden förutom centrala Reykjavik och några få andra platser. Reykjavik är en liten stad och det kan vara svårt att hitta parkeringsplats i centrum. Staden har olika zoner där olika parkeringsavgifter gäller, och det är dyrast att parkera i centrala Reykjavik. Här kostar parkering vanligtvis ca 275 ISK i timmen (ca 21 SEK). Längre ut brukar det kosta ca 150 ISK i timmen (ca 11 SEK). Det finns avgiftsfria zoner, men dessa är oftast i bostadsområden och brukar vara relativt överfulla med bilar. Efter klockan 18.00 är det vanligtvis fri parkering även i centrum och då brukar det vara lättare att hitta platser. Var dock noga med att läsa på parkeringsskyltarna innan du ställer bilen. Om du övernattar i Reykjavik, kolla med ditt hotell om det ingår parkeringsplatser för gäster. Det är inte ovanligt att hotellen i Reykjavik erbjuder parkering.

Parkeringshus

Att parkera i ett centralt parkeringshus är ett bra alternativ om du planerar att parkera under en längre stund. Det kan annars tendera att gå onödig tid till att leta efter parkeringsfickor. Det finns många stora parkeringshus i centrala Reykjavik som ofta är skyltade längs de större vägarna. I centrum finns exempelvis Ráðhús Parking på Tjarnargata 11 eller Vitatorg nära shoppinggatan Laugavegur.

Att köra bil på Island

Det finns ett par saker som är bra att tänka på inför din bilhyrning på Keflavik. Det är rekommenderat att välja din bil efter hur ni planerar att spendera vistelsen på ön. Många vägar som går till sevärdheter är grusvägar, särskilt i inre delen av landet.

Islands huvudväg, Riksväg 1, kallas Ringvägen och binder samman de stora städerna och många av de sevärda områdena genom att gå i en ring runt ön. Ringvägen är asfalterad, men för att ta sig till vissa attraktioner och mindre orter kan du behöva svänga av på en av de mindre grusvägarna. Detta är oftast inget problem med en tvåhjulsdriven bil så länge du kör försiktigt, men var uppmärksam på att vägarna som går längs berg och broar kan vara smala och kräver låga hastigheter.

Att köra på höglandet

För att köra på det så kallade höglandet behövs en fyrhjulsdriven bil. Detta gäller särskilt fjällvägar som är F-markerade på skyltar. Höglandet innefattar en stor del av öns karga och bergiga inland. Vissa av dessa vägar kan stängas ner under sommaren på grund av att marken blir lerig och gör vägen oframkomlig, och när de öppnas igen behövs fordon med frigångshöjd och fyrhjulsdrift. Det är även rekommenderat att boka en hyrbil med fyrhjulsdrift om du besöker Island under vintern. F-vägar kan vara stängda under vintermånaderna beroende på väglaget, så kontrollera noga att vägarna ni tänker ta är öppna innan ni ger er av. F-vägarna kan ligga avsides och här har du inte alltid mobiluppkoppling. Glöm inte att tanka innan du åker då det kan vara långt mellan tankstationerna.

Läs om uppdaterade körförhållanden på isländska vägförvaltningens hemsida.

Utflykter i Reykjavik

Se och göra i Reykjavik

Det är verkligen värt att hyra bil på Island! Omgiven av hav, berg och lavalandskap innebär Islands trevliga huvudstad Reykjavik spännande kontraster och unika upplevelser. Här kan du njuta av härlig stadspuls med shopping och god mat i staden och samtidigt ha bekvämt köravstånd till fantastisk natur. Vad sägs som en tur på islandshäst eller valsafari på förmiddagen, och en drink på någon av Reykjaviks hamnkrogar på kvällen. Här finns något för alla, och med hyrbil på Island kan du få ut det bästa under din vistelse!

Shopping i Reykjavik

I Reykjvavik centrum hittar du ett härligt shoppingutbud. Huvudgatan Laugavegur är kantad av både roliga souvenirbutiker, välkända kedjor, skiv-och bokaffärer och många spännande second hand butiker. Det mesta av shoppingen är centrerad till stråket och längs Laugavegur sidogator hittar du flera isländska designers. Besök exempelvis den inhemska Farmers and Friends för klassisk isländsk modedesign, eller den romantiska Herrafataverzlun Kormáks og Skjaldar för 50-tals inspirerat herrmode.

På helgen kan du besöka den stora inomhusmarknaden Kolaportið i hamnen några minuter från centrum, och här kan du shoppa allt från antikviteter och souvenirer till leksaker och vintage. Det finns två större köpcentrum i staden, Smáralind och Kringlan. Kringlan ligger en kort biltur från centrum och är väldigt populärt med över 100 butiker. Här finns också gott om parkeringsplatser för din hyrbil.

Mat och restauranger

Sin storlek till trots så har Reykjavik ett riktigt bra utbud av restauranger och en spännande matscen. Runt huvudgatan Laugavegur finns flera restauranger och bistros, och i det gemytliga och livliga hamnområdet några minuter bort finns många krogar. Island är särskilt känt för sin höga kvalitet på skaldjur-och fiskrätter. I mathallen Hlemmur Mathöll kan du smaka både klassiska och innovativa skandinaviska rätter tillsammans med internationella influenser. Besök också Icelandic Street Food, en alldeles unik familjerestaurang som lagar mat efter gamla isländska recept.

En av Reykjaviks mest kända restauranger finns i Perlan, ett museum som har blivit ett av stadens landmärken med sin stora glaskupol. Här har du en spektakulär utsikt över staden och kan prova säsongsbaserade delikatesser i restaurangen Út í bláinn.

Hallgrímskirkja

Den massiva kyrkan Hallgrímskirkja är en av Reykjaviks ikoniska landmärken. Kyrkan syns på långt håll runtom i staden och är en av de mest besökta attraktionerna. Hallgrímskirkja ritades 1937 av arkitekten Guðjón Samúelsson och det tog hela 41 år att bygga klart byggnaden. Kyrkans unika moderna arkitektur och design är inspirerat av det isländska landskapet och är verkligen värt ett besök. I det 73-meter höga kyrktornet finns en utkiksplats med storslagna vyer över hela staden och omgivande berg. För att komma dit kan du åka hiss 8 våningar och det kostar en avgift att åka upp till tornet.

Utflyktsmål på Island

Köra Island runt: tips på sevärdheter

För sin lilla omkrets så har Island många fantastiska sevärdheter som går att nå genom att hyra bil i Reykjavik. Upplev öns mytomspunna geysrar, se sagolika vattenfall och bada i varma källor i vildmarken. Ta del av Islands otroliga natur på ditt eget sätt: här kan du rida islandshäst, åka på valsafari, vandra eller ge dig ut på en roadtrip längs Gyllene cirkeln och upplev naturliga under. Under vintern kan du ha tur och få se norrskenets skådespel över natthimlen. Med hyrbil kan du smidigt ta dig runt och uppleva Island i din egen takt!

Blå Lagunen

Blå lagunen är en av Islands största sevärdheter. Många åker till och med direkt till lagunen efter att de hämtat sin hyrbil på Keflavik, som bara ligger 23 kilometer bort. Det fantastiska utomhusbadet ligger i ett kargt lavafält utanför Reykjvaik. Vattnet värms upp från termiska källor och håller härliga 36–39 grader året om, och ska innehålla läkande och näringsrika mineraler, salter och alger. De underjordiska mineralerna ger vattnet en isande turkos färg som tillsammans med de stigande ångorna ger en alldeles särskild atmosfär i det vilda landskapet. Här finns även bastu och en bassängbar, och på anläggningen finns faciliteter för spabehandlingar och restaurang.

Gyllene cirkeln

Island har en härlig roatrip-väg som går förbi flera sevärdheter och gör det väl värt att hyra bil! Längs den mest populära rutten ”Gyllene cirkeln” åker du vid tre av Islands mest fantastiska naturattraktioner: Thingvellir Nationalpark, Gulfoss vattenfall och Geysir. Det är vanligast att köra rutten i en cirkel som är ca 230 kilometer.

Thingvellir Nationalpark

Thingvellir Nationalpark, även Tingvalla och Þingvellir, finns med på Unescos lista över världsarv. Bredvid parken ligger öns största naturliga sjö Þingvallavatn. Parkens natur är otroligt vacker med mossklädda lavafält och branta fjälltoppar. Thingvellir är en av flera platser på Island där serien Game of Thrones har spelats in. Nationalparken ligger väldigt speciellt ur en geologisk synpunkt: parken ligger precis mellan Eurasiska kontinentalplattan och den nordamerikanska kontinentalplattan. Förutom sin naturliga skönhet är parken även historiskt viktig. Det var nämligen här som islänningarna höll sitt första Alltingsmöte mellan olika klaner år 930, och som sedan fortsatte vara mötesplats för både domstol och lagstiftande.

Gulfoss

Gulfoss är ett massivt vattenfall i Hvítá älv och det mest kända vattenfallet på Island. Det är en spektakulär syn att se vattnet komma från glaciären Langjökull och faller i två steg, först 11 meter och sedan 21 meter ner i den 2,5 kilometer långa klyftan. Klyftan bildades i slutet på istiden av enorma flodvågor. Vattenfallet är omgiven av de höga väggarna från Gullfossgjúfurs kanjon, vilket bidrar till naturupplevelsen tillsammans med dånen och stänket från vattenmassorna. På vintern är Gulfoss en väldigt vacker syn när det stora fallet fryser till gnistrande is. Runt vattenfallet finns en markerad vandringsled där besökare kan ta del av Gulfoss på säkert avstånd.

Geysir

Geysir är en varm källa i den geotermiska dalen Haukadalur. Att vandra runt i Haukadalur bland kokande och bubblande källor och lera är en alldeles unik upplevelse. Geysir är sällan aktiv men i Haukadalur finns många aktiva geysrar som den kraftfulla Strokkur, som bara ligger ca 50 meter bort, och Smiður. Geysir är mycket större men kan ta år på sig innan nästa utbrott, medan Strokkur kan spruta upp sin pelare av heta ångor så ofta som var femte minut. När det väl händer kan vattnet från Geysir skjutas upp så högt som 70 meter. Det är en kort promenadtur mellan områdets parkeringsplatser och gejsrarna, så det är bara att parkera hyrbilen och njuta av upplevelsen.

En kort biltur från Geysir finns Kúalaug, två små naturliga källor som håller 40°C. Här kan 4–6 personer få plats och njuta av det sköna vattnet. Var försiktig så att du inte snubblar eller skadar den ömtåliga gräsklädda kanten när du går upp ur källan. Det är verkligen en upplevelse att hyra bil på Keflavik för att utforska Island i din egen takt!

Vad tycker du om den här sidan?

(5 röster, betyg: 4.80 av 5)